Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 10 km och saker som inte passar! – Livet med dobermann

10 km och saker som inte passar!

När jag och Iris var på årsmöte i Ystad sprang husse 10 km med Lina här hemma under tiden.

Därför tänkte jag springa med Iris i dag. När jag hade klätt på mig stod Lina där och såg så förväntansfull ut. Hon viftade på svansen och såg glad ut, nu skulle vi gå ut!

Neej Lina du får inte följa med nu… (Linas svans slutade vifta)

Lina jag kommer strax. (Lina vet att det betyder att man ska gå, huvudet åkte ner och hon såg deprimerad ut hela hon) Mitt hjärta går sönder lite.

Vill du också följa med Lina? (Svansen åker upp igen, viftar och Lina börjar dansa små skutt på stället)

Jaha, två hundar med mig på springrundan alltså. På med midjebälte, ett kort koppel fast i varje hund och så ut på tunna lagret snö.

Det var som att springa med en hund. För Lina la sig ett steg bakom mig och höll sig där hela rundan. Lufs-lufs-lufs under tiden som jag kunde ägna tid åt att se till att Iris sprang fint som hon skulle.

Vi sprang 10 km i dag så Lina den lilla atleten har lufsat två mil på under 2 h de senaste två dagarna, hurbulle-Lina!

En sak som är ohundig men som jag bara måste klaga på; jag har skor gjorda för ändamålet som funkar utmärkt, löparbyxor, sport-bh, korta koppel som håller, reflexer på vovvarna så de syns, särskild sportmössa på skallen, midjebälte, en iPhone som talar om och kan mäta hur långt och var jag sprungit och spelar musik i mina öron samtidigt osv osv. Hela jag och båda mina hundar är kittade från topp till tå med saker speciellt framtagna för att kunna springa.

Det enda som tycks vara omöjligt att tillverka är den där saken man har på armen när man springer som man stoppar sin iPhone i. Det är storlek small och och jag har varit på alla mobilförsäljarställen, alla sportbutiker men det går inte att få tag på en mindre.

Sist sa den snälla flickan i sportbutiken ”du kan ju köpa en och sy om den”. NEJ, det ska jag inte. Jag köper inte hundhalsband och klipper av dem och syr om så de ska passa hundarna, jag köper inte löparskor som är för stora och stoppar bomull i tårna. Jag köper saker som passar.
springarmen2013
Måtten är mätta på utsidan av grejjen men det är skit samma, det finns inte en kvinna som har storlek small på armen och har 42 cm i armmått! Jo om hon är kroppsbyggare kanske, men alla som löptränar kan väl inte vara kroppsbyggare?

Vi sprang en mil i dag och tre gånger fick jag minska tempot och börja fippla med den där jääääävla grejjen på armen för att den halkar ner när jag springer. Till slut bara sket jag i det och höll armen böjd för att förhindra att den skulle glida av. Inga konstigheter om man springer utan hundar men när man har två djur och mötande trafik att hålla reda på, då måste man röra armen lite ibland.

Finns det någon med tips på var hitta och köpa mindre? (Tips på hur man syr om eller silvertejpar fast den på armen är inte intressanta)

22 svar på ”10 km och saker som inte passar!”

  1. Hittar du ett sånt band till Iphone som passar let me know ;-) Gulle Lina som vill följa med <3

    Var springer du? Vill hitta bra ställe att springa på, vill inte låta Khan springa 10 km på rätt mkt asfalt- det är inte så lätt i Malmö om man inte vill springa runt runt i någon park.

  2. Mitt tips är att investera i en riktig löparklocka som mäter sträcka och hastighet. Sitter bra på handleden., enkel att spänna,Musiken tar du vi ipod eller liknande, mkt mindre och smidigare. Det brukar finnas fina fickor på löpargrejorna att stoppa ipoden i.

    1. Ja, det vore ju kul att ha en pulsklocka!

      Men jag har fungerande telefon med spotify och runkeeper som jag tycker funkar utmärkt.

      Det stör mig att det alternativet inte ska få funka på mig bara för att jag är är tjej och ingen kan tillverka en pryl som jag kan ha när jag springer men det finns en miljard olika iPhone skal att köpa!

  3. Jag har också köpt en på Tradera som passar till små armar. Tyvärr så tycker jag inte att den sitter speciellt bra iaf. På sommaren sitter den kvar när det är direkt mot huden men så fort jag har långa ärmar på kläderna glider den ner och man får springa med armen böjd som du beskrev. Hopplöst!

    1. Ja, alla träningskläder är ju lite glatta så då halkar den i väg ännu lättare. Jag brukar ha ”vanlig” T-shirt på mig när jag springer bara för den sakens skull, att få grejjen att stanna lättare uppe om jag trycker in T-shirt tyg mellan den och min arm.

      Men ja, hopplöst. Får väl köpa en pulsklocka antar jag.

  4. Men vilka konstiga mått.
    Jag är överviktig men är välmusklad och har överarmar som är klart över medel. Mina stora överarmar är 33 cm i omkrets och jag har stl S på den där grejen och inte ens på mig sitter den som den ska. Den hasar ofta ner eller vrider sig oavsett hur mycket jag drar åt och spänner. Jag har dock löst det provisoriskt medqtt ha ett sådant där reflexband strax nedanför och då håller den sig i rätt höjd iaf.

  5. Nu blev jag litet avundsjuk – jag lyckas inte hitta en iphone-arm-hållare (tjusigt namn) som INTE ger mig blodstopp i armen… Näe, jag är inte bodybuilder, men jag är uppenbarligen en stabbig typ. Så jag vore tacksam för tips om var du har köpt DIN!

    1. Nämen, jag som hittar small, medium och large när jag letar men problemet är att alla small är för stora. Vi bor i varsitt universum…

  6. Svar på vad det va för fodral från tradera: nja det är nog inget märke på den, men den ser ut som
    En vanlig sån med plastfack och sen kardborre som man fäster med och den har funkat fint!
    Sök på tradera få se om du hittar nått!

  7. En tanke, går det inte att använda såna där som man använder på barn för att de inte ska tappa vantarna, det är ju ett litet band med klämhållare i varje ände, nyp fast ena änden i tröjan/jackan och andra änden i fodralet??
    /Anki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *