Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Jan pratar, jag lyssnar – Livet med dobermann

Jan pratar, jag lyssnar

I dag var det föreläsning med Jan Gyllensten i SDK Södras regi. Jag var givetvis där och lyssnade hela dagen!

Jag har bara träffat Jan i samband med att vi hyrde hans lokal för inte så länge sedan och det var med stor behållning som jag nu lyssnade på vad han hade att säga om hundars mentalitet.

Jan gick igenom allt från nerver till aggressioner och vad det är vi mäter på våra mentalbeskrivningar och mentaltest. Han pratade även mycket om förutsättningarna för hundars lärande och den otroligt viktiga leken och hur han såg på det hela.
jangyllen
Det var mycket som snurrade i huvudet när jag satt där och lyssnade. Jag har sedan en tid tillbaka tänkt ta en lektion för Jan och ska nog se till att boka den så snart som möjligt när han har tid. Det är så mycket saker jag vill höra hur han tänker applicerat på just Iris och träningen av henne.

Jag ogillar träningsmetoder som går ut på att vara fysisk mot hunden. Jag kan självklart korrigera fel med att ta i hunden men jag vill träna hund på hundens villkor och bygga träningen utifrån hundens vilja att samarbeta med med mig som förare, inget annat. Min uppfattning är att Jan är helt inne på den linjen och sånt gillar jag!

6 svar på ”Jan pratar, jag lyssnar”

  1. Vi gillar Jan för att han är tydlig och rak och inget pjosk :) :). Han har varit uppe hos oss i flera omgångar nämligen :).

    1. Alla har sina favorit, jag gillar också raka besked och inget pjosk när jag får instruktioner. Jag ser fram emot att försöka få till ett träningstillfälle för honom! :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *