Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Banan gör comeback! – Livet med dobermann

Banan gör comeback!

Efter att ha jobbat tre nätter på raken på barnsjukhuset i helgen blev det nu äntligen måndag och härlig ledighet som väntar! Ledighet är lika med hundträning och i dag kom Nemo och Fabian hem till oss av just den anledningen.

P g a blåsten utomhus höll Iris BK stängt för träning och istället körde vi träning inomhus. Jag hade nämligen lyft in vår gamla ”sökbana” som stått ute och oanvänd hela vintern, torkade av den lite snabbt och så tränade vi inne i hallen.

När Nemo kom körde vi T-sök med alla tre vovvarna. Lilla Lina fick damma av nosen och vara med och markera burkar, hon är så söt och lugn när hon luktar och letar.

Efter kom Iris som visste vad hon förväntas göra, taggad till max och därför både knaprade och krafsade på banan så spånskivan sakta men säkert började falla i bitar. Tack gode gud för klickerträning och en Irissäker bana. Efter några sök så hade hon nästan helt slutat tokkrafsa och la sig ner fint vid rätt burk.

Roligast att se var ändå Nemo, killen som hade noll koll och som efter några försök inte bara fattade vad han skulle göra (nosa på alla burkarna) och att det var något visst med den med T i. En markering i form av krafs/skall/sättande kommer inte att vara några konstigheter att få till. Han testade alla tre nästan direkt när han tyckte att husse var för långsam med belöningen för rätt burk!
18mars13.3

När vovvarna nosat efter T en stund föreslog Fabian att vi skulle åka till lilla skogen och köra sök. Först var jag inte så pigg på att ge mig ut i blåsten men efter två sekunder så hade jag ångrat mig, klart vi skulle åka till skogen!

Väl där bestämde vi oss för att belöna Nemo med kamp när han hittade mig men inte ge honom leksaken då han går igenom en fas just nu; ta leksaken och aldrig lämna tillbaka den.
18mars13.1
Med kampleksak i en hand och iphonen i andra kunde jag agera både figurant och fotograf där jag satt och hukade bakom ett träd när Nemo kom farandes.
18mars13.2
När Nemo hade hittat mig några gånger plockade jag ut Iris och körde det jag slarvade med sist. Dvs fokus på mig från att hon klev ut ur bilen, fotgående till stället där jag skickade henne. När hon hade hittat Fabian kallade jag ut henne från skallmarkeringen och sen fick hon kampa med Fabian som belöning. Gick jättebra och efter två lyckade skick var jag så nöjd att vi slutade där. Vi körde Nemo en omgång till innan vi åkte hem till oss igen.

18mars13gangVäl hemma fick hundarna springa runt på tomten en stund tills grannen kom ut och klagade på att det skälldes, då gick vi in och fortsatte med T-söket en stund.

Hela gänget uppmärksammade att Fabian hade skinkbitar som belöning och satt så här fint och väntade på att få smaka.

Nu återstår det att se om det ska vräka ner snö på oss som utlovat eller om vi får behålla barmarken och Iris BK kan öppna när vinden lagt sig. Nu ska jag inte jobba många timmar denna veckan så oavsett väder blir det mycket hundträning!

2 svar på ”Banan gör comeback!”

    1. Lina gör lite krafs samtidigt som hon låser nosen på rätt burk. Iris är vild och vill krafsa/bita/plocka upp med tänderna så där försöker jag träna in tydligt och snabbt läggande.

      Och inlärningen bygger helt på klick och belöning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *