Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Lite träningstänk – Livet med dobermann

Lite träningstänk

Nu har Iris bott hos oss en vecka. I en veckas tid har jag förundrats över hur fort det går för en valp, det hon inte fixade i går klarar hon i dag. Det hon kollade nyfiket på för första gången i morse är gamla nyheter redan till kvällen.

Jag och Magnus pratar om hur vi ska göra redan nu för att det ska bli så bra som möjligt med Iris träning sen. För även om Iris bara är valp för ögonblicket så lägger vi grunden för resten av hennes liv redan nu.

  • I morgon ska vi börja öva inkallningar. Inte en dag för sent.
  • Iris får vara i alla sängar och möbler, precis som Lina. Däremot så får hon bara tugga på ben i den sängen där Lina håller till. Just nu tillåter inte Lina att Iris är där så bentuggandet sker på golvet. Det samma gäller leksaker. Bara på golvet eller i Lina-sängen.
  • Vi kastar inga leksaker till Iris. Jag leker med Iris och pipleksaken eller bollen flera gånger per dag. Men jag kastar inte iväg leksaken så att hon får jaga efter den. Vill hon springa ifrån mig med den så får hon göra det. Jag sitter kvar. Detta har fått till följd att Iris, även om hon springer iväg med sin leksak alltid kommer tillbaka till mig med den. Det roliga sker alltså aldrig när man springer från matte, det sker när man springer till matte!
  • Varje gång Iris har vaknat efter att ha sovit, har lekt väldigt intensivt eller ätit så går vi ut med henne på gräsmattan framför huset. (Det kan innebära 4 rundor ut på en timme…) Iris gör ifrån sig varje gång och olyckorna här inne har varit ytterst få. Dagens enda missöde berodde på att Iris varje morgon hittills har väckt oss så fort hon vaknat i korgen vid sängen. I morse gjorde hon inte det utan smög upp, kissade och gick och la sig igen. Så i morgon sätter jag klockan på ringning.
  • När Iris ska gå in genom ytterdörren säger vi redan varsågod när hon får gå in. Dvs håller fram en hand framför henne och stoppar henne, släpper och säger ”varsågod” och hon får skutta in.
  • Vi är anmälda till valpkurs hos någon jag verkligen litar på och tycker om, Gun-Marie som jag lärde känna när jag och Lina gick på HundCampus.
  • Började klicka in lilla Iris i går. Klick och godis, klicka och godis…
  • Jag har börjat att koppelpromenera med bägge hundarna samtidigt. Även när en av oss kan stanna inne med eller ta ut den andra hunden så vill jag att de ska vänja sig redan nu vid att gå tillsammans. Om inte annat så behöver jag träna på att knata med två!

Är det nåt annat av vikt jag har glömt måntro…? Tips och synpunkter mottages tacksamt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *