Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Snygg och funktionell hundbädd? – Livet med dobermann

Snygg och funktionell hundbädd?

Våra hundar får vara överallt i soffor och sängar men har även några hundbäddar lite här och var i huset. Tyvärr finns det ett stort problem med de bädda vi har, de smutsar ner väggarna.

Vi har vita eller ljusa väggar i hela huset och jag har inte hittat någon hundbädd som är både snygg och håller väggarna rena.

Hundarnas favvobädd är nog biabäddarna men de har inte tillräckligt höga kanter för att skydda väggen. Biabädden är rätt lätt att hålla ren men den smutsar ner väggarna bakom bädden för att den har så låga kanter. När vi var på Teba häromdagen tänkte jag köpa en bädd med höga kanter i hårdplast men de var precis asfula och utbudet av tillhörande dynor var ännu fulare.

Det fanns några fina tygbäddar med lite högre, klädda kanter men de kanterna är så mjuka att Iris trycker ner dem när hon sträcker ut sig i den. Dessutom gillar jag inte att dynan ofta är lätt att tvätta men att själva bädden inte alls är lika lätt att få ren.

Tebabesöket slutade med att jag köpte en brun korgbädd med tillhörande brun dyna för typ 1100 kronor. Eva upplyste mig om den antagligen skulle knarra men jag testade ändå. Väl hemma konstaterade jag att Eva hade rätt. Iris får den där korgen att gnissla rätt rejält när hon ska lägga sig i den. Ingen bädd som kommer att hamna i sovrummet direkt.
hundbadd
Det positiva är att den har en högre kant än biabädden och hundarna hamnar aldrig mot väggen i den. Var däremot lite orolig över att Iris skulle komma på att man kan knapra på bädden men än så länge har hon inte ens försökt.

Men hur svårt ska det vara att göra en snygg hundbädd som är lätt att hålla ren, har lite högre kanter och som är snygg samtidigt?

8 svar på ”Snygg och funktionell hundbädd?”

  1. Den Dreambay jag köpte till Anna har högre kanter, hela klädseln går att tvätta i maskin alternativt bara torka av med trasa då materialet är vattenavstötande. Bädden är mjuk och kanterna är högre och hyfsat stabila. Tycker den är ganska fin men är ju inte lika rak och linjeformad som biabädden.

      1. Lite prassel stör ju inte. Den är faktiskt rätt bra, sidorna är ju rätt så breda och höga…

  2. Jag va faktiskt tvungen att klämma på en sån Dreambay som Emelie hade köpt.
    Den va mycket stabilare än vad den såg ut- Jag trodde den skulle vara som den där prickiga som du kollade på Madde men ack så fel :)

  3. Hejsan…

    Vi har också samma problem med bäddar. Snyggingen har bäddat sönder sin Bia, men jag räknade ut att den är fem år så det kanske är OK. :-)
    Då vi bor i ett hus med två våningar och vovvarna sover/ligger där i är, behöver vi bäddar på två olika våningsplan. Därför ställde vi upp de burar vi har när vi åker på utställning på övervåningen (i sovrummet), lade in tjocka madrasser i burarna och lade tunna vita överkast över. Vovvarna älskar ”sina bon”. Vi stänger inte dörrarna utan de kan gå ut och in som de själva vill och mjukt och mörkt är det.
    Måste dock köpa en ny Bia till Snyggingen… Bönan är inte lika benägen att bädda runt som han så hennes Bia hänger med ett tag till.

    Må gott

  4. Kan man inte köpa någon form av genomskinlig plast bara och ställa bakom? Så den inte syns men ändå skyddar väggen? Typ sådan man ska under kontorsstolar som står på trägolv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *