Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Action i hagen – Livet med dobermann

Action i hagen

Idag var jag på Huddinge sjukhus och gjorde lite praktik. Satt och somnade till på pendeltåget hem. Då är jag trött vill jag lova! Så jag förvånade mig själv lite när jag tog med mig Lina och åkte ut till fårhagen.
.
Där var det fullt röj dock. Lina sprang runt som vanligt, i högsta möjliga hastighet. På avstånd såg Lina en hund som hon bestämde sig för att springa fram till. Dock betedde hon sig väldigt oartig mot hunden, en äldre tik, sprang fram i hög fart och skällde. Men då sa tiken åt Lina att snyta sig och hålla tyst! Lina fattade. Sen kom en schäfer in i hagen, den sprang runt och såg lite mer pigg ut. Mer lekvänlig än den gamla tiken. Så Lina satte av i hög hastighet. Men där tog det också tvärnit. Schäfern ville inte ha ett dugg att göra med Lina och sa även den åt Lina att hennes sällskap inte var önskat. Tyvärr befann jag mig på för stort avstånd för att i efterhand kunna redogöra för vem som skällde på vem. Men Lina kom inom loppet av några sekunder kutandes tillbaka till mig. Lika glad som vanligt, men helt utan kvarstående intresse för schäfern. Hund nummer tre kommer då in i hagen, en liten vit terrier.
.
Den lille krabaten var ungefär två år och otroligt intresserad av att leka. Lina blev så barnslig som bara hon kan och tillsammans sprang de runt och var tossiga. Plötsligt säger lille hundens ägare att han ser rådjur. När jag frågar var pekar han mot staketet. Och mycket riktigt, bara några meter utanför staketet står två rådjur. Lina hade redan känt lukten av dem men såg dem inte. Då tar de dumma rådjuren beslutet att springa iväg ut över fälten och visa sig ordentligt! Stön! Lina blev till sig och sprang fram och tillbaka innanför staketet. (Med lille hunden i släptåg!) Plötsligt kändes staketet inte alls särskilt högt. Hade Lina velat så hade hon skuttat över där och då! Inga problem. Jag fick hämta henne och sätta på henne långlinana för att få bort henne från det hörnet av hagen. Men det var inte lätt att få tag på henne! Hon var uppenbarligen tillfälligt döv och/eller lätt förståndshandikappad. Det var bara fokus rådjur just då.
.
Men tusan vad hon sprang mycket idag! Nu ligger hon som en klubbad säl i soffan och jag passar på att använda henne som fotvärmare.

Bloggtoppen.se Husdjur
Djur & husdjur bloggar bloglovin

0 svar på ”Action i hagen”

  1. Ring mig ang morgondagen, jag kan bara nås på mobilen under ngn dag för Ilma har ätit upp telesladden! hahaha Numret dit är 0709-734970! Kram Eleonor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *