Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Ogenomtänkt te-övning – Livet med dobermann

Ogenomtänkt te-övning

Det var så kul att testa på att låta Iris leta te utomhus häromdagen att jag var tvungen att fråga vår te-letande vän Nemo och hans husse om de ville komma och köra ett pass i vår trädgård. De ville de!

När de kom på eftermiddagen började jag med att gömma på tre ställen till Iris. I en sån liten kon som jag tränar rutan med, på en staketstolpe samt i stegen som ligger mot husväggen.

Sen tog jag med mig tennisboll som belöning, tog med mig en te-påse att ha som smeller och släppte ut min uppskruvade hund. Försökte förgäves få henne att stanna och lukta på smellern men hon bara rusade iväg. Förbannade hund mumlade jag och gick efter för att kalla tillbaka och göra om. Då hade hon redan hittat den första te-gömman i konen och var fullt upptagen med att få ut den lilla pappersbiten. Vem fan behöver en smeller?! Hon fick en tennisboll i munnen istället.

Även den lilla tepåsen som satt i stolpen och i stegen hittade hon och jag var väldigt nöjd och glad.

Efter det var det Nemos tur och han sprang ut i full fart han också. Jag kunde stå och titta/fundera/fota i bakgrunden. Det är mycket att klura på när hunden jobbar så självständigt. Även om vi inte gör det med flit så blir man ju alltid lite extra alert och på tårna som förare när hunden är nära gömman. Det bästa är ju egentligen att man som förare inte ens vet var grejjerna är gömda.
2okt13.1
Det är kul att se hundar som tänker och letar även uppåt, Nemo kollade bland annat av trädgrenarna.
2okt13.2
Även Nemo fick en tepåse i stegen och det tog en stund innan han hittade den. När Nemo hittar krafsar han och skallmarkerar, något som jag försöker undvika att Iris gör. Nemo däremot kan fint och utan att riva sönder allt.
2okt13.3

2okt13.4arg På tal om skall så var Iris galen på det faktum att hon var inne och inte ute och fick leta mera. Eller var det kanske att Nemo fick vara ute? Eller att jag var ute och hon inne? En kombination?

Oavsett så gick det inte att vara där Iris såg oss genom fönstren utan att hon lät därinne. Till slut låste jag upp bilen och stoppade in henne i den så vi skulle få lite lugn och ro.

Det blev bra, hon blev tyst och jag kunde gömma tepåsarna på nya ställen utan att hon skulle kunna tjuvkika på var jag gömde.

Efter att Nemo hittat sitt te fick Iris komma ut ur bilen och köra ännu en gång. Jag hade gömt i en trädgren som hängde ner ovanför hennes huvud och det var en svår nöt att knäcka. När hon fick lite hjälp att få nos på den så försökte hon direkt att plocka ner tepåsen i stället för att markera.

Sen fick hon lite hjälp i form av att jag pekade ut området som jag ville att hon skulle söka av. Jag vet inte om det är jag som blir otålig när hon inte hittar själv eller om det är hon som blir lite trött men det kände som det tog för lång tid. Sen kände jag verkligen att jag är märklig som inte nöjer mig med tre bra utföranden utan att direkt börja göra det svårare och hitta på mer hyss till henne.

Ska se till att stubböva lite innan vi kör nästa pass så det blir mer genomtänkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *