Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Jag önskar mig en liten gubbe – Livet med dobermann

Jag önskar mig en liten gubbe

Lydnadsträning inplanerad i dag. När jag skulle åka hemifrån letade jag i hela huset efter mina regnbyxor eftersom det droppade ute. Kunde inte hitta dem och det fick räcka med gummistövlar och regnjacka, jag ville inte bli hur sen som helst bara för att jag inte hittade rätt byxor.

4nov131 På väg till träningen tilltog regnet och jag kunde konstatera att det bara var 6 grader ute. Det var nästan så jag hoppades att ingen annan skulle vara på plats så jag skulle slippa liksom.

Väl framme var Linda redan där men ändå satt jag och stirrade ut genom rutan några sekunder extra innan jag lämnade min varma bil. Mumlade en ”Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder Madeleine!” och hämtade ut Iris ur bilen och gick på en kort rastrunda.

Linda berättade att hon redan hade tränat  i en timme och nu var inne på sin andra jacka (även den såg redan genomblöt ut).

Iris störs sällan av dåligt väder men jag valde ändå att låta bli finliret, jag tog ut henne på planen och så körde vi genom hela lydnadsklass ett. Linda och en av hennes vovvar kom upp till vår sida av planen en stund och tittade, jättebra störning för oss!

4nov132 Platsliggningen varade kanske 30 sekunder innan jag gick tillbaka och ingen tandvisning blev det men sen körde vi resten av momenten som man ska i rätt ordning. Iris la sig ner på läggandet, satt kvar på inkallningen och stod still på ställandet trots det blöta gräset. Ingen belöning fick hon under tiden vi tränade förutom ”bra” och klapp mellan momenten. Efter det avslutande hoppet fick hon däremot sin boll och vi lekte en liten stund med den innan jag la den på A-hindret som extern belöning.

Ny genomgång av momenten linförighet till och med hoppet ännu en gång och nu visste Iris var leksaken låg och väntade bara på att hon skulle få den. Plötsligt var hon inte lika noga med raka positioner, när jag vände mig om efter att ha lämnat henne på ställandet under gång hade Iris snurrat en sisådär 45 grader åt bollen till.

Resten av tiden hade vi bollen på A-hindret och resten av tiden var Iris het på att springa dit. Även om hon inte sticker innan jag säger varsågod så tappar hon fokus. Har jag belöningen på mig så studsar hon på mig och har sig.

Jag önskar att jag hade en liten gubbe som stod och höll i hennes leksak när vi tränade och som kastade den till henne vid ”varsågod”. Då skulle Iris inte veta var belöningen fanns men den skulle komma flygande varje gång. Jag behöver en leksaks-kastar-gubbe.

När en timme hade gått var jag blöt, kall och fingrarna var stela. Iris kände nog ungefär likadant, hon hoppade in i bilen rätt fort och verkade nöjd när jag stängde luckan om henne.

När vi kom hem frös jag jättemycket och bäddade ner mig själv i sängen med Iris tätt intill. Trots fleecetröja, täcke och värmedynan Iris så tog et över en timme innan jag fått upp värmen igen.

Jag ser det från den positiva sidan dock, om vi kan träna och vara nöjda i regn och blåst när det är 6 grader ute så kan vi tävla i alla väder sen!

3 svar på ”Jag önskar mig en liten gubbe”

  1. Har du något tips på hur man kan få en bättre inkallning? Jag har en hane på 9 månader, han kommer på inkallning när vi tränar de på klubben o här hemma, men skulle han gå här ute på gräsmattan så kommer han inte…
    Har du något tips?
    Bra blogg!:)

    1. Du menar på klubben och ”här hemma” som i inomhus hemma?

      Kör 10 inkallningar om dagen och börja där du vet att hunden kommer att klara det. När du har gjort 10 varje dag i några månader är du uppe i över tusen träningstillfällen :yes:

      När jag märkte att Iris slutade lyssna på mig när hon lekte med andra hundar fick hon ”lekförbud” med alla andra än mig och husse i en månad eller nåt. Hon fick inte ens leka med Lina när vi var ute. Allt för att stärka relationen och nöta inkallningar under tiden.

      Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *