Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Kroppen tar stryk av rådjursjakt – Livet med dobermann

Kroppen tar stryk av rådjursjakt

Det tar banne mig på kroppen det här med rådjurjakt! Allas kroppar dessutom.

Jag har träningsvärk i rygg, ben och rumpa efter att ha sprungit runt i spåret efter en Iris som drog! Lina är stel som en pinne i lina20nov13bakbenen. Hon var lite stel dagen efter och ännu stelare i dag. I går kväll kunde hon inte gå ner för trappan men insisterade på att gå upp för den hela tiden för att vara med oss. Husse och jag bar ner henne en gång och inför sista kissrundan tog jag helt enkelt och höll upp hennes rumpa/bakben i luften så hon bara gick med framtassarna. (Trodde hon skulle vägra röra sig men nej, hon gick ner för trappen bara med hjälp av framtassarna och lät mig bära baken.)

Jag bäddade åt henne på en madrass på golvet nedanför min säng när det var dags att sova. Lina la sig där och slocknade direkt.

I dag när jag tog fram gott godis och körde lite te-sök här inne med Iris låg Lina bara på mattan och tittade på. Med tanke på att hon alltid kommer när det vankas gott känns det nu som att jag har en väldigt sjuk och gammal Lina här hemma.

Tankar på om det är mer än träningvärk börjar mala lite i bakhuvudet. Det finns ju båda hästar, rådjur, folk och bilar i närheten av området där hon rymde. Kan hon ha fått sig en smäll av någon eller något? Stannade rådjuret hon jagade upp, vände sig om och gav henne en smäll innan det sprang vidare?

Jag har masserat hela henne och hon ömmar ingenstans och allt känns som vanligt, hon får ha täcke nu på promenaden när det bara är 2-3 grader ute och vi tar det i Linas tempo. Hoppas att det vänder i morgon, annars får hon nog åka till nåt proffs som får titta på henne.

Den enda som verkar oberörd är Iris.

6 svar på ”Kroppen tar stryk av rådjursjakt”

  1. Lilla busiga Linan då ❤
    Rent spontant tror jag att det ”bara” är träningsvärk.
    Med tanke på hur dom tar i och far runt när dom jagar kanske hon även lyckats få sig en sträckning. Men hönsmammig som jag är så förstår jag ditt tänk.
    Tänk på att hålla henne varm, täcke ute tex är ju toppen, så får musklerna lite extra hjälp att återhämta sig. Och så lagom motion så man får igång blodgenomströmningen ordentligt. Jag brukar tänka på hur jag själv brukar gå tillväga när jag har tex träningsvärk, och sen agera utifrån det.

    Varför jag babblar på om allt det här vet jag egentligen inte. För det kan och vet ju du lika bra som jag, det vet jag ;) Pussa på din söta gråa nos ifrån mig och Scooby

  2. Lina är en äldre dam! Hon kan ha ömmande leder sedan innan som nu visar sig desto mera.
    Får hon några tillskott?

    Hedvig äter Laxolja (som jag vet att du också ger) Nyponpulver och msm.
    Allt är bra grejer för att smörja upp lederna och har blivit rekommenderade till mig av veterinär.

    1. Laxolja brukar de ju få men kanske lite nypon också skulle vara bra. Minsta möjliga chans att Linas ben mår bättre av det och jag kör på det direkt!

  3. Kan rekomendera standradt, de har en som heter led och brosk,

    står såhär om produkten:
    ”Standardt LED & BROSK innehåller mer än 12 verksamma näringsämnen, ett brett tillskott med bla glucosamin, MSM, kondroitin, curcumin, m.m. Standardt LED & BROSK är ett fodertillskott som kan bidra till att hunden/katten kan få behålla sin naturliga rörlighet och aktivitetsnivå vid led-/skelettproblem. Det är sedan många år ett av Sveriges mest beprövade tillskott som innehåller glukosamin.

    Vid skador, t.ex. hälta, stelhet och inflammationer i leder och muskler kan Standardt LED & BROSK vara alternativet till ett symptomfritt liv. Glukosamin, kondroitin, MSM, mangan, kalciumcarbonat, kisel, folsyra och D-vitamin är alla byggstenar som kan bidra till att reparera, bilda och stärka brosk-/benbildning.
    Tillsammans med E-vitamin, C-vitamin, selen, ingefära och curcumin (naturligt cortison) hjälper dessa till att skydda mot skadliga fria radikaler i led/broskvävnaden som inflammationer framkallar.”

    http://animail.se/standardt-led-brosk-pulver.html

    Har själv inte testat just led och brosk, men lukas får den som heter aptit (han är väldigt petig i maten) och ”aptit” har hjälpt honom att få upp intresset för maten igen och vi kör på halva rekomenderade dosen.

  4. Jag och Donken käkar nyponpulver :). Vet inte om det funkar på Donken men på medelålders aktiva tanter funkar det super på iaf :) :) :). En stooooor skillnad då jag inte ens får träningsvärk längre efter hårdare fyspass!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *