Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Problem i inomhussöket – Livet med dobermann

Problem i inomhussöket

Några gånger i vinter har jag faktiskt bytt ut bollen mot T när vi har tränat. Senast var i januari då jag även filmade två sök.

Jag gömmer T-påsen och låter sedan Iris nosa på pappret som T-påsen legat i innan jag ber henne leta.

Första gömstället gick fort att hitta, det andra tog så lång tid att jag speedade på filmen.

Iris och jag har ett stort problem just nu och det är att hon går in i samma rum flera gånger utan att hitta något. Det är först fjärde gången hon går in i sovrummet som hon hittar T-påsen. Så kan vi ju inte ha det! När Iris letat igenom ett rum så vill jag ju veta säkert att det inte fanns i det rummet. Nu letar hon ju helt självständigt utan mig och jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att få henne att leta mer metodiskt och ett rum i taget.

Krafsarmarkerar hon så öppnar jag lådan eller det hon vill komma åt så hon får leta där. Annars håller jag mig i bakgrunden.

Och på tal om nosarbete så kommer det snart ut en ny bok (av Lars Fält, Jens Karlsson, Tobias Gustavsson och Jessica Åberg) som jag precis har beställt; Spårhunden och lukterna Den ska läsas från pärm till pärm så fort jag får hem den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *