Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Blixtar och dunder – Livet med dobermann

Blixtar och dunder

Efter all sommarvärme rullade åskmolnen in från Danmark och förvandlade måndagskvällen och natten till buller, brak och hällregn.

Jag brukar kalla huset för ”akvariet” eftersom vi har så stora fönster och det var riktigt svårt att undgå alla blixtarna därute. Det blixtrade och dundrade långt bort, nära, framför, bakom och överallt runt huset. Några smällar kändes lite som de satt i taket också faktiskt, länge sedan jag varit med om ett sådant oväder!

Tre av oss var lite fascinerade av det hela, den fjärde medlemmen i flocken ville bara slippa och försöka fly dit där det var fritt från alltihop. Lilla Lina blev bara mer och mer stressad för varje smäll.

Det enda stället som gick an att vara på var i klädkammaren som saknar fönster. Så länge jag satt där med henne så kunde hon ligga ner och slappna av hjälpligt men så fort jag reste mig så gjorde öven hon det, ställde sig upp och flämtade med sänkt huvud.

Hon ser lite ut som att hon ler när hon blir så där flåsig, min lilla älskade vovve!

Tydligen var det viktigt att hålla flocken samlad också för när husse gick in för att borsta tänderna gick Lina fram till badrumsdörren och försökte öppna den! Hunden som hatar badrum och måste släpas in på krampaktigt motvilliga ben när det är dags för hundbad krävde nu att få komma in! Husse fick borsta tanden med ena handen och klia Lina bakom örat med den andra. När jag skulle borsta mina bissingar strax efteråt stod hon tryckt mot mina ben så att vi inte skulle tappa bort varandra…

Iris undrade vad det var för fel på Lina. Nosade genom Lina noga från nos till rumpa men jag tror inte att hon blev så mycket klokare faktiskt.

Det hela slutade med att jag bäddade åt Lina på golvet nedanför min säng där sängen skymde sikten från fönstret. Sen låg jag som jag gjorde med Iris när hon var valp med handen nere i bädden.

10 svar på ”Blixtar och dunder”

  1. Vi hade oxå ett himla oväder i måndags. Det blixtrade oavbrutet, det va visst 3 olika oväder samtidigt här.
    Min gammelhund Alice är rädd för smällare/raketer, och reagerar på åskan när den blir såhär intensiv.
    Men även Ester flög upp o börja skälla när det small till ordentligt.
    Vi låg o tryckte i soffan alla 3 tills åskan försvann. Jag gillar inte heller åska…

  2. I går kväll åskade det också fast inte lika mycket eller länge. Då kunde Lina gå och lägga sig på sin vanliga plats utan att bli så stressad eller påverkad. Verkar som att lite åska går bra, lite lagom är bäst.

    Jobbigt med stackars vovvar som är rädda. :-((

  3. Stakars Lina! Har samma problem med Nova, samma gäller med raketer, hon går in på toaletten, där sitter hon och skakar och flämtar. Provade dap i år men jag vet inte om det hjälpte så mycke.

    1. Stackars lilla Nova.. :(

      Kom på att jag har ett sånt där dap-halsband liggande, ska testa det nästa gång!

  4. Jag har också en åskrädd hund (den gamle) och det är verkligen inte roligt. Det påverkar också alla högtider som har smällare som en del av firandet. Vi brukar få ta bilen och ge oss av ut och åka under det värsta smällandet. Min yngre hund har jag medvetet tränat att inte bli skott/åskrädd så än så länge är han inte det. /Britt-Inger

    1. Stackars vovven! Bra att ni hittat något som ni gör så i form av bilåkning. Fast det är väl kanske inte alltid man kan eller vill sätta sig i bilen heller och åka runt.

      Det avlas på skotträdda hundar och detta är väl tyvärr vad det innebär i praktiken för oss valpköpare. :(

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *