Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Svalövs Brukshundklubb, stort hänglås – Livet med dobermann

Svalövs Brukshundklubb, stort hänglås

I dag bestämde jag mig för att lämna tomten och åka och träna på ett nytt ställe. Packade in bägge hundarna i bilen och åkte till Svalövs Brukshundklubb. Vi har aldrig varit där förut så jag tänkte att det skulle vara bra med lite miljöombyte och förhoppningsvis några andra hundar där som man kanske kunde övertyga att träna platsliggning med oss.

Väl framme såg jag att jippie-pippi det var inte mindre än fyra personer på planen och jag hade sett två av dem tidigare på LaBK! Rastade vovvarna och klev sedan in genom grinden. Hann inte mer än sätta Lina i närmsta stolpe och sätta ifrån mig ryggsäcken innan en av dem som var där började prata med mig och frågade om jag hade nyckel.

Trodde först att han menade klubbstugenyckel men nej, han menade nyckel till grinden som de hade tänkt låsa om sig nu när de skulle gå precis. Jaha… För på deras klubb fick man ju bara träna om man var medlem och hade nyckel.

Så total tid på den klubben i dag blev väl kanske en minut, max. Jag tog mina vovvar och ryggsäck och gick ut på ängen utanför istället. La Lina i bilen och konstaterade att gänget tog inte mindre än 19 minuter på sig innan de åkte. (Ja, jag kollade på klockan)

Ändå hade jag kollat klubbens hemsida innan och sånt, inte såg jag någonstans att det står att det är låst! Skitdåligt.

Jag hade videokameran med mig och filmade lite träning men i efterhand visade det sig att vi simmade ur bild den mesta av tiden. Det bidde lite allt möjligt som fastande på filmen i dag, ni kommer att tro att jag är knäpp på riktigt även om det är en rätt sann bild av både mig och hundarna.

13 svar på ”Svalövs Brukshundklubb, stort hänglås”

  1. Ja det var ju tråkigt att ni inte kunde va på klubben och träna, men det såg inte ut att gå någon nöd på er i alla fall :)

  2. Vad trist med låst plan, ändå tristare att de känner sig tvungna att låsa för jag antar att det har hänt tråkiga saker innan…. Men man tycker ju att de hade kunnat låta er träna en stund då de uppenbarligen inte hade någon tid att passa….. :P

  3. Määh, vad dåligt! Du borde tipsa dom om att i alla fall lägga ut om att det är låst på hemsidan så fler slipper åka dit i onödan och bli besviken :(

  4. Jag har full förståelse för att de har hänglås på grinden om någon varit där och busat. (Sen att den här klubben ligger i anslutning till kontor och grejjer där det faktiskt är 10 ggr mer uppsikt och koll på stället än de flesta andra klubbar jag varit på är en annan sak som man kan klura på..)

    MEN ska de ha det låst så kan de väl skriva ett ord på hemsidan så man slipper åka dit i onödan som jag nu gjorde. Plus att det blir extra skojjigt att de har en skylt med texten;

    ”VÄLKOMMEN TILL SVALÖVS BRUKSHUNDKLUBB MED DIN HUND! PLANERNA ÄR FÖR MEDLEMMAR I SVENSKA BRUKSHUNDKLUBBEN SOM VILL TRÄNA SINA HUNDAR.” osv

    När man står utanför den låsta grinden så känner man sig inte alls särskilt välkommen och vill riva ner skylten…. :evil:

    När man har kollat klart på mitt lilla klipp så kommer det upp lite andra förslag på liknande klipp i rutan. Bla ett klipp som heter ”Fredag kväll i Svalöv:P”, det känns som att det klippet säger allt om varför de har området låst…

    1. Hej Kurri. Jo tack det har jag förstått redan att jag inte var välkommen där.

      Jag har bara besökt och tränat på ett tjugotal brukshundklubbar innan men jag har haft en sån tur att alla jag åkt till hittills har varit öppna. Och det står ju på grinden till Svalöv att planen är till för medlemmar i Svenska Brukshundklubben och dit räknar jag mig faktiskt. :)

      Jag tävlade där i dag så jag hade bara tänkt åka dit och titta på stället innan. Men nu har jag lärt mig av misstaget och ska inte åka dit några fler gånger.

      Du verkar ju vara medlem i Svalöv så du kanske kan tipsa styrelsen att ni ska skriva ut på hemsidan att inga andra än medlemmar i klubben är välkomna? Så fler slipper åka dit i onödan.

    2. Men vilken inställning! :/

      Har varit på flera olika brukshundklubbar och alltid blivit vänligt mottagen. Både på dem jag senare blivit medlem på och de som jag bara svängt förbi och hälsat på.

      //R

      1. Jag hoppas att det är både första och sista gången kan jag säga…

        Tyvärr får jag säga att intresset för att åka tillbaka till eller tävla på Svalövs BK igen är svalt.

  5. Kurri : Om du är medlem i Svalövs brukshundklubb, vilket det verkar som, så borde du skämmas. Vill inte ni ha fler medlemmar, eller!? Hur kan du skriva som du gör ovan. Är det inte lite mer välkomnande att skriva nått i stil med att skylten är missvisande och att det gäller för medlemmar i er klubb, samt att om Madeleine inte är medlem så är hon varmt välkommen att kontakta er kassör eller ordförande för att kunna bli exempelvis stödmedlem.
    Bemötandet som finns på vissa klubbar är skrämmande! Men de flesta brukar vara glada och öppna.

    1. Det är väldigt tråkigt då min upplevelse av klubben för övrigt bara är positiv. Han som pratade med mig om nyckeln när jag var där för att träna var även där i går på tävlingen. Han har t ex inte varit något annat än trevlig och snäll.

      Det var en uppstyrd och bra ordnad tävling i går.

      Kurri bidrar bara med att förstöra klubbens rykte.

  6. Så oerhört trist! Jag har tränat på massor av olika klubbar i hela mellansverige och aldrig råkat ut för annat än att någon litet försiktigt har frågat VILKEN brukshundklubb jag tillhör. Sen har det aldrig varit några problem. Och jag har faktiskt aldrig träffat på någon låst anläggning heller, annat än stugor osv förstås.Egentligen litet märkligt, eftersom många klubbar ligger ensligt till.

    1. Grejjen är att även om alla jag träffat där varit trevliga (utom idioten som lämnade en kommentar här) på Svalöv så kommer jag ju aldrig mer att åka dit och varken träna eller tävla.

      Så jag hoppas att detta var både den första och den sista klubben jag åker till som är låst och bommat så här. :no:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *