Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Dobermannvalpar 2014 – Livet med dobermann

Dobermannvalpar 2014

Det har redan registrerats ett gäng dobermannvalpar i år! Visserligen är samtliga som registrerats hittills födda 2013 men snart borde även valpar födda i år dyka upp på SKK avelsdata.

irlex9.jpg_thumb Satt och kikade igenom de fyra kullarna och kunde konstatera att jag bara kände till en av dem.

Jag har lagt upp dem som en pdf under fliken Dobermannkullar och där ska jag även uppdatera med den information om föräldradjuren som finns på avelsdata.

Här i inlägget uppdaterar jag även med den övriga information som går att hitta. (Det kan med andra ord finns mer som jag inte har koll på)

Kullarna som registrerats är;

Kennel Ravenclaw’s
Ravenclaw’s Hagrid född 2010 Hälsa: HD A, öga ua Titlar: KORAD
Delkon’s Diana d’Amour född 2011, Hälsa: HD A, öga ua Titlar:

Kennel Mezzrow’s
Hunter Vom Hellerwald född 2008, Hälsa: HD A, öga ua, UL+Holter normal 2013 Titlar: IPOIII, VPGIII
Mezzrow’s Priscilla född 2006 Hälsa: HD B, öga ua, UL+Holter normal 2013 Titlar: NO UCH

Kennel Dark Inferno
Heros Vom Warringhof född 2008 Hälsa: HD A, öga ua Titlar: IPOIII
Dark Inferno Célize född 2007 Hälsa: HD B, öga ua Titlar:

Kennel Hjälms
Smart Wood Hills Kaiser Konstantin f 2011 Hälsa: HD A, öga ua Titlar: KORADEE CH, IPOI
Smart Wood Hills Zarina f 2007 Hälsa: HD B, öga ua Titlar: KORAD, LPI

23 svar på ”Dobermannvalpar 2014”

    1. Du har helt rätt Ella! Jag ändrar och ska skriva ner mer ”fakta” om föräldrarna nu. :yes:

      Har du skrivit ner för dig själv eller på bloggen? Jag bloggade om de kullar som uppfyllde kraven med lite äldre testade, tävlade hundar år 2012 och början på 2013 också om jag inte minns fel. Det är himla intressant!

      1. Jag har skrivit ner själv för min egen skull. =)
        Ja verkligen jätte intressant! Jag ska försöka skriva ner för i år också. Kan vara bra att ha till hand i framtiden ;)

        Kul att du skriver :D

        1. Det är därför jag gör det också, för att det är kul att ha i framtiden. Särskilt nu när jag bara har en hund kvar och vare sig jag vill det eller ej nu är inställd på att köpa en valp själv.

          Däremot kommer jag bara att uppdatera mina kull-listor med den fakta som finns på avelsdata. Uppdaterat i inlägget med de hälsotester och den information som uppfödarna själva lagt ut på hemsidor och sånt.

  1. Hej!

    Jag undrar om du har haft andra raser än domermanns innan? Jag går i hundköpartankar sedan tre år tillbaka, och funderar på om jag skulle köpa en sällskapshundsras eller en brukshundsras. Vill prova på bruks, tävlingslydnad och agility, och helst tävla, men har så svårt att bestämma mig för vilken nivå jag vill lägga hundträningen på. Har vuxit upp med hundar, passar kontinuerligt olika hundar, men har ingen direkt erfarenhet av hundträning.

    Raserna jag fastnat för är dvärgpudel och kelpie. Men det är ju helt olika raser och ger ju lite olika livsstilar. Är rädd att en dvärgpudel inte ska räcka till, om jag verkligen fastnar för hundträningen. Men är också rädd att en kelpie ska bli för mycket, om jag vill hinna med annat i livet.

    Hur skulle du resonera?

    1. Nej, jag har inte haft några andra raser än dobermann.

      Däremot vet jag att när jag köpt Lina och började träna med henne och få intresse för hundträning så märkte jag rätt fort att hon inte ”räckte till”. Jag köpte Iris för att få en bättre hund att träna med.

      Jag tänker så här; bättre att köpa en hund som du vet räcker till allt det du vill och sen se hur långt ni kan komma. En hund måste inte tävla elitklass för att vara lycklig och är du bara beredd på tillgodose hundens behov av motion och hjärngympa så kommer den ju vara en glad hund ändå.

      Lycka till vad du än bestämmer dig för! :yes:

        1. L, varför tror du inte att en ”dvärgpudel inte skulle räcka till”om du fastnar för hundträningen?

          Min första egna hund var en mellanpudel och det finns mycket härligt arbetslust i pudlar! Tyvärr verkar pudlar vara ganska missförstådda av människor som aldrig ägt pudel, vilket jag tycker är synd! De är ju väldigt lättlärda men på något vis ändå ganska envisa och samtidigt riktigt härliga livsnjutare och lika clownaktiga som boxer (jag har boxer nu och jag tycker det finns många likheter mellan boxer och pudel (givetvis menar jag inte utseendemässigt). Pudlar går ju att använda till i princip vilket träningssort du vill, jakt, lydnad, rallylydnad, spår, sök, skydd osv, de är med på allt! Själv tränade jag min i lydnad (tävlade aldrig då jag enbart var 8 år när jag fick honom) och hittade på en massa egna trix. Det roligaste han vet/visste var att kampa med kamptrasa! Mycket kamplust med andra ord. Min pappa brukade skoja om att jag borde tränat skydd med honom ;) Jaktlusten var det heller inget fel på i hans äldre dar. En dag i skogen när jag hade flexikoppel på honom så hör jag ett ”piiiiiiiiiiiip!!” och då hade han lyckats spåra upp en stackars fågelunge som trillar ur boet…

          Min mellanpudel är idag 15,5 år, ser lite illa, hör ganska illa och gillar nuförtiden att sova väldigt mycket. Men när han är vaken och drar igång sina pudelfnatt så börjar man undra om man räknat fel på hans ålder… Pudlar är underbara jyckar och om det inte vore för att jag inte har intresset för att sköta dess pälsvård så hade jag definitivt skaffat pudel igen! Lycka till med ditt hundköp!

          / Alexandra team pudel! ;)

  2. Kommer du att köpa valp i år??

    Håller med Ella att det skulle vara bra med exempel DCM-resultat och andra hälsokontroller !

    Svårt att veta vilka kullar som är bra annars……

    1. Nu har jag ändrat lite både i pdf:en och här i inlägget. Avelsdata är ju fortfarande ett utmärkt sätt att kika själv ;)

      Bra fråga, svårt svar. Vi får se när det blir valp i detta hus igen.

  3. Låter toppen och tack för att du delar resultatet. Det blir en till dobbe för oss men vet inte riktigt när. Troligtvis inte i år, tyvärr. I vilket fall kommer ditt resultat vara värdefullt. Du är dessutom redan väl insatt i olika uppfödare och det är bra. Längtar otroligt mycket efter en dobbe men vi har tur som får vara plastmatte och plasthusse till en gossig dobermannhanne när vi åker till landet.. :) Kärleken är besvarad dessutom!

    1. Jag har minsann hört rykten om att ni passat en viss herre, jätteroligt att ni trivs med varandra! :))

      Nu när jag öppnat upp för att själv köpa valp så gäller det att hålla sig uppdaterad lite extra ;)

  4. Halloj
    Har du glömt kennel hjälms resultat :-? De har både hälsa o andra resultat… Ser lite missvisande ut när det är helt blankt på de föräldrarna :-? Tänker det kanske inte kom med när du publicerade inlägget :-)) Med vänlig hälsning,
    vanja

      1. Jisses vad jag tjatar…..Zoe är UL färgdoppler UA dagarna innan löp 7 år gammal -inte Holter dock då Anna Tidholm ansåg hon INTE visar symptom på DCM o är så pass gammal ….. Detta syns säkert inte någonstans annat än hos uppfödaren som har resultatet….

    1. Jag började uppifrån och uppdaterade, följdaktligen blev Hjälms uppdaterade sist på listan men nu ska allt vara rätt (tror jag).

      Såg nu på hans hemsida att han även är Korad i Sverige så har jag också ändrat nu.

      Märkligt att veterinären inte gör full screening på hund som ska gå i avel. Som ägare hade jag gjort både och oavsett.

      Tack för tipsen Vanja! :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *