Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Ett väldigt dåligt samtal – Livet med dobermann

Ett väldigt dåligt samtal

Så blev det äntligen lite svalare igår kväll! Jag och Lina skuttade ut vid åtta-tiden.
.
På en liten smal gångstig i närheten ser jag på håll hur två små hundar kommer mot oss. Låter Lina se dem och vänder sen på klacken för att öva oss bortåt mot en bredare del av stigen. Där stigen blir bredare sätter jag LIna ner och småhundarna plus husse passerar och Lina sköter sig bra. Hon sitter kvar och gör några tafatta försök att säga något, men mina "Nej" räcker för att få henne att tystna.
.
Jag är nöjd med Lina och tillsammans skuttar/småspringer vi vidare längs stigen. Småspringandet kom av att det äntligen var tillräckligt svalt för att sätta lite fart, både jag och Lina behövde fåna oss lite efter en seg och varm dag.
.
Så plötsligt kommer en Schnauzer flygande ut genom buskarna, skällandes som en tok! Lina reagerar innan jag hinner blinka och tvärnitar och sätter igång att skälla tillbaka. Jag tittar efter en ägare samtidigt som jag backar och försöker hålla tillbaka Lina. Ser ägaren komma gående, hon ropar inte på hunden och ser inte ut att ha bråttom. Jag är själv i denna situation. Känner hur Linas träning och framsteg i att inte skälla på andra hundar snabbt tickar bakåt mot noll. Hundarna bara skäller och skäller! Så jag reagerar, stampar med foten (händerna var ju upptagna med att hålla i Linas koppel) och ropar rakt ut "Nej! Jävla hund, bort!" Detta få Lina att tystna direkt och den andra hunden blir så förvånad att den också blir tyst och börjar gå mot sin matte igen. Så jag vänder och börjar gå bortåt med Lina.
.
DÅ reagerar tanten och följande ordväxling följer;
.
Tanten (argt):-Varför skriker du på min hund!?
Jag (arg, men artig och lugn. Har sagt det förr säger det igen; Man ska prata inte skrika): -För att jag försöker lära min hund att inte skälla på andra hundar och din hund just förstörde flera veckors träning för oss.
-Träna får ni väl för fan göra på brukshundsklubben!
-Det gör vi. Och om du inte har koll på din hund kanske du ska ha den kopplad?
-Du, min hund är tio år och hon har aldrig gjort en fluga förnär!
-Nähä, men hur ska jag och min hund kunna veta det? Och du gjorde ju ingenting för att kalla på henne!
-Äh, håll käften och stick härifrån!
.
Där är samtalet över, jag saknar nämligen ord och tanten går iväg på stigen. Kvar står jag, arg och rätt förvånad.
.
Mött denna tant en gång tidigare, om det kan ni läsa här. Jag hoppas att det inte blir fler möten.
.
Bloggtoppen.se Husdjur
Djur & husdjur bloggar bloglovin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *