Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Snälla cyklister plingar tidigt – Livet med dobermann

Snälla cyklister plingar tidigt

Jag har på senare tid lagt märke till ett särskilt beteende hos cyklister. Det är rätt vanligt att när jag och Lina är ute och går så kan jag långt bakom mig höra någon som plingar till på sin hoj. Då jag vänder mig om är oftast cyklisten fortfarande långt bakom oss och tycks inte plinga på någon eller något speciellt. Det är liksom en förvarning eller information om att "Nu kommer jag susande på min cykel här på cykelbanan"
.
Jag bara älskar det! Jag vet långt i förväg att en cykel är på väg och kan hindra Lina från att börja nosa på "fel" sida gångbanan just då. Jag ogillar cyklister som kommer susandes i tusen kilometer i timmen och demonstrativt tvärnitar in bakom en för att väcka uppmärksamhet. Jag blir skitskraj varje gång. Och när jag rycker till så rycker kanske Lina till och vips så kan en hund sitta i ekrarna på cykeln! Och det vill ju varken jag, Lina eller cyklisten.
.
Varför håller inte jag mig på min sida av trottoaren? Jo, för att ibland går det så lång tid utan att jag möter någon på promenaden att jag liksom glömmer bort mig lite. Ibland går Lina och jag på vänster sida, ibland på höger. Ibland byter vi sida. Men självklart försöker jag att hålla koll på mina medmänniskor i trafiken!
.
Så nu när jag hör plinget bakom mig så vet jag att det inom kort kommer att susa förbi någon på snabb cykel. Har gott om tid att se till att Lina håller sig på sin kant alternativt be henne att sätta sig ner om det är trångt om utrymmet eller så. Brukar sträcka upp handen som tecken på att jag hört och uppfattat deras ringklocke-pling. Sånt gillar jag, samarbete! Därför bestämmer jag nu att alla cyklister som varningsplingar på mig och hunden är snälla cyklister!
.
Bloggtoppen.se Husdjur
Djur & husdjur bloggar bloglovin

0 svar på ”Snälla cyklister plingar tidigt”

  1. Camilla & Zelva writes:

    Zelva (släkting till din dobbis) ogillar cyklister..
    en gång blev hon påkörd, andra gånger cyklar de emot henne på GRÄSMATTAN! dyker upp från ingenstans.. hörs inte, blir bara en chock. Mycket mycket jobbigt.. de tar inte ens ut avståndet..
    Bra nog tar hon synen av cyklister rätt bra.. men brevbäraren och sådana med mkt packning på cyklarna är något värt att skälla på ;)

  2. Vilken ära att få besök av er här på bloggen!

    Sån tur att Lina aldrig blivit attackerad av cyklisterna. Hon brukar försöka lukta på alla små moppar som far förbi oss (där kan man verkligen snacka om att inte ta ut avstånd!) det tycker jag är jobbigt nog.

    En hund som skäller på brevbäraren är en klassiker. Jobbigt säkert, men klassiskt!

    /Madeleine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *