Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Lina blev biten av en annan hund på ryggen – Livet med dobermann

Lina blev biten av en annan hund på ryggen

Trots regn och mulet väder så bestämde jag och Magnus oss för att åka till stora hundhagen “fårhagen” med Lina idag. På väg mot bussen möter vi två lösa hundar med husse. Hundarna gick en bit före sin husse och vi hade väl lite bråttom till bussen. Därför (dum i huvudet som jag är) tänkte jag att det var bättre att släppa Lina än att låta henne gå kopplad förbi de två hundarna. Ren lathet från min sida. I koppel skäller hon ju om det blir för nära/de andra hundarna skäller osv. När hon går lös går det oftast hur bra som helst och hon förblir tyst. De flesta hundar man möter som är lösa är ju det för att de är snälla och därför kan gå lösa. När Lina sprang fram till den ena första hunden för att hälsa så blev det istället sura miner och de började snurra runt, morra och skälla på varandra. Så då gick jag fram mot hundarna för att ta Lina i halsbandet och gå vidare. Lättare sagt än gjort när de fnuttar runt sådär! Hussen som nu hade kommit ikapp gick också in och skulle sära på dem. So far so good.

Det är nu det blir dumt på riktigt. Jag märker att han inte försöker få fatt på sin hund utan försöker få fatt på Lina! Men samtidigt så är hon ju en okänd hund så han vågar ju inte ta tag i henne utan vimsar med sitt koppel och försöker fånga in henne med det! Under tiden kommer hund nummer två och biter Lina några gånger över ryggslutet/bakbenen. Jag ville ju bara få med mig Lina därifrån och så fort jag fått tag på hennes halsband så är det över för hennes del. Hon blev tyst. Hussen börjar knata iväg med sin ena hund medans hans andra hund står kvar. Så där står jag tills han ropar på sin hund och som till slut följer med. Jag var arg på Lina, men jag hörde inte att han sa ett ljud till sina hundar på hela tiden.

När vi väl sitter på bussen kollar jag Linas päls över ryggen, då såg jag hur det såg ut…
Man lär sig av sina misstag. Det vi lärt oss i dag; Lite aldrig på att hundar som är lösa är snälla! Händer det något och du har en dobermann så verkar det som om det bara är den som är farlig och ska bort.

Nu ska vi till Bagarmossens djursjukhus…
Bloggtoppen.se Husdjuronline counter Djur & husdjur bloggar bloglovin

0 svar på ”Lina blev biten av en annan hund på ryggen”

  1. Tack, det går rätt bra. Ser ut att läka ihop fint. Både på ryggen och på låret. Tyvärr slickar Lina sig på ryggsåret, hon kommer åt det om hon kämpar lite. Så jag springer runt och tjatar när hon försöker slicka. Men det blir nog bra om några dagar!

  2. Näe, tycker att det var lika mycket mitt fel eftersom jag dumt nog släppte henne lös. Och även om jag såg hela händelseförloppet, och var i stort sett säker på att Lina inte bet någon av hans hundar, så kunde jag ju inte vara 100 % säker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *