Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Man får inte vara blyg när man övar med hund! – Livet med dobermann

Man får inte vara blyg när man övar med hund!

Lina och jag har kört några källar-pass. Övat på sitt och ligg kvar samt inkallningar. Men först och främst så syftar våra besök där nere till att öva kontaktövningar. Och det går bra! Jag är så upptagen av Lina, klickern och att belöna rätt att jag har svårt att uppskatta hur lång sträcka hon klarar nu, men minst 2-3 meter går jag innan jag klickar. Så roligt, så roligt! Lina har en tendens att efter att jag sagt Kontakt! titta lika mycket på källan till belöningen, dvs min arm, som på mig. Så det jag försöker fokusera på just nu är att klicka när hon tittar mig i ögonen och inte när hon tittar på godisarmen. Men träningslokalen ligger nära och jag har tid så det räcker och blir över, så det här kommer att bli så bra så.

Nästa grej på agendan är att börja med nyfikenhetsträning och att göra en nyinköpt kong till det roligaste i världen för Lina. Nyfikenhetsträningen har jag fått lite tips om för en stund sedan från en snäll kille som kan sånt här och redde ut det hela åt mig. Så nu har jag inga ursäkter för att låta bli med träningen. Nyfikenhetsträningen låter lätt, det är det säkert också. I praktiken innebär det att jag ska tala med träden, gräva hål i marken och bli till mig av glädje och intresse när jag gör det så att Lina blir nyfiken och vill vara med och kolla vad jag gör. Så här gäller det att skippa eventuella tankar på vad grannarna ska tycka eller vad det ger för bild av folk som just flyttat hit från Stockholm. Man får inte vara blyg när man övar!

Annars sitter jag mest och laddar för dagens löparrunda (ombytt och klar) så fort Magnus kommer hem från ett möte på skolan. Har laddat iPoden och lagt till två nya låtar till min Springa-lista. Den ena låten, Magnus Carlssons höjdpunkt från melodifestivalen; Live Forever tror jag kommer att få mig att springa snabbt som vinden!

Någon som har bra tips på hur man får en sån här att bli dödskul så tar jag väldigt tacksamt emot dem…
Bloggtoppen.se Husdjuronline counter bloglovin

0 svar på ”Man får inte vara blyg när man övar med hund!”

  1. Madelen writes:

    Hejsan Madde! Testa och lägg i några godisar i leksaken. Det brukar jag göra till Bellisen. Hon tycker att det är kul o försöka trixa ur go bitarna ur den:)
    Lycka till. Madde o Bella

  2. Nyfikenhetsträning? Inte hört om men låter rätt enkelt, iaf om det går ut på att hunden ska lägga sig i precis allt man gör och vilja kolla vad man gör eller hjälpa till :)

    Om hon gillar att kampa eller jaga leksaker så kan du kanske fästa något tjockt rep i den (kongen). Har för mig att det brukar vara något hål i mitten av den. Den kanske är roligare om du drar den efter marken eller så. Och smeta in den med falukorvsflott eller annnat mumsigt :)

    Lycka till! :)
    /ida å tek

  3. Lina är bra på just nyfikehetsövningar i köket när jag lagar mat. Å andra sidan så kan hon allt jag ber henne om när det är matdags men aldrig annars, så jag vet inte om köket räknas..

    Och jag har nu fäst ett rep i kongen, tryckt in Frolic och nu ligger den redo att lekas med! Vi ska faktiskt äta "falig-korv" idag så jag kanske kan ge den en omgång korvsmet också! Bra tips!

  4. Vet ni hur glad "er gamla uppfödare" (:lol:) blir när jag ser att ni kan ha kontakt och ge varandra råd på det här sättet! :up: Så himla BRA!

    Det kommer att bli såååå bra Madeleine, o det är nog bara att göra som de lärt dig på HundCampus (antar att det var våran käre norske vän, som hade tipsen eller? *ler*)

    Stor kram till er alla!

  5. PalleQ writes:

    Bara en liten fråga från en oinvigd:
    Vad i h..sike är en "kong". Ja alltså jag kan ju se den på bilden, men fattar inte grejen. Varför är den bra? Eller varför är det så viktigt att Lina skall tycka att den är bra?

    Pliiis explejn. Runnergirl.

  6. Sören writes:

    Hej Madeleine!

    Vi har också kong som favorit,jag har nog fått Rex att gilla den utan att spela allt för tokig,man vill ju inte framstå som kvarterets tok Ha..Ha..,även om det säkert är till fördel om man skall honnom att tycka att den är bäst i värden.vi har annvänt den rätt mycket när vi kört uppletande,och även som belöning i lydnadsträningen,(Hoppas inte Lenart läser lydnadsträning Ha..Ha..) vi ser fram i mot att träffa vår coatch igen,så återstår det ju att se om jag och Rex lyckats få till bättre ögonkontakt,men det är inte så lätt alla gånger ..det är ju ett litet yrväder som också vill vara med och träna.
    Ha det gott tills nästa gång.
    Hälsningar från oss i Örkelljunga

  7. Palle; Det där är inget dum fråga! En kong är gjord av rågummi eller nåt och formen gör att den studsar lite "kul. Alla hundägare säger at det är det roligaste som man kan skaffa till hunden… So I did. Lina behöver en rolig leksak som vi kan leka med när hon gjort något bra! Eller bara leka med för att det är kul!

    E; Det var inte en norrman! Jag ska visa vem det var!

  8. Esa & Mikke writes:

    Hei Madeleine og Lina,
    I begynnelsen av en tur med hunden, lek med Kongen, la hunden ha den, kast den og la hunden jage den. Akkurat da leken er på topp tar du den fra hunden og fortsetter deres tur. Under turen stopper dere av og til og tar en ny seanse med lek med Kongen. Ikke la hunden ha den hele tiden, den er din, men han (eh, hun) får låne den av og til.
    Da blir hunden sånn passe frustrert og vil gjøre nesten hva som helst for å få tak i Kongen. Mikke får ha og leke med Kongen kanskje 10-15 minutter hver dag, og den er allerede blitt en viktig sak for ham.

  9. Hihi, yapp – jag glömde väl berätta att jag är lite synsk oxå? Hahahahaha (eller hur det nu var..) Jag kommer förresten ihåg honom du åsyftade här ovan – skoj att ha fått lite tips! :up:

  10. Jag fick ett bra tips av Ing-britt. Du och Magnus ska leka med den bara ni två. Tjoa och stimma kasta den mellan er.Så att det väcks ett intresse hos lina för kongen. Lina ska inte få ta den eller röra den. Sedan läger ni undan den så att hon inte ser den. Detta kan ni göra ca 2 gånger per dag i ca 1-2 veckor efter varje gång läger ni undan den så att hon inte kan se den. till slut kommer hon att tycka den är det roligaste som finns eftersom ni tycker den är "så rolig"

  11. Jag fick ett bra tips av Ing-Britt. Du och Magnus skall leka med kongen. Bara ni två. Stimma och ha roligt kasta den mellan varandra. Lina ska inte få ta den. Det få ni göra några gånger. I mellan varje gång ska ni gömma den så att hon inte ser den. sedan ta fram den och leka igen du och Magnus. Lina ska inte få röra den då heller. Så för ni hålla på ett tag en vecka eller två. Till slut kommer hon att tycka den är jätte rolig efter som hon ser att ni tycker det. Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *