Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Dumma hundägare och rasism – Livet med dobermann

Dumma hundägare och rasism

Om Lina och jag skulle bli politiker så skulle vi ta tag i "kamphundsproblemet". Det som hände i Malmö för några dagar sedan då polisen sköt en hund är hemskt. Efter händelsen har det talats om införandet av förbud mot vissa raser. Ett katastrofbeslut om någon frågar mig. Att förbjuda vissa raser tror jag bara skulle få till följd att de nötterna som har en kamphund för att det är coolt, snabbt skulle byta ras. Jag känner mig rätt säker på att dobermann skulle vara en av de raser som snabbt skulle drabbas av dessa människor som inte ens förtjänar att kallas hundägare.

Så hur ska man lösa det? Hundkörkort verkar inte längre som en galen idé. Jag är förtjust i blandraser, så att förbjuda seriös blandrasavel skulle jag inte heller vilja. Tyvärr är det ju så att det är just hemma-aveln som bidragit stort till problemet med kamphundarna. Om jag fick bestämma så skulle vissa människor helt enkelt förbjudas att ha hund.

Slutligen; Det är poppis att klä sina vovvar. Då menar jag inte hundtäcken mot kyla och regn utan tröjjor och T-shirts mm till vovvarna. Jag har aldrig känt mig särskilt sugen på att klä Lina. Men om jag någonsin gör det ska jag se till att hon får en tröjja med texten "Black and proud" för Linas föräldrar är utlänningar och rasism och gör mig riktigt förbannad. Det är nästan lika dumt som att ha fördomar mot vissa raser och försöka lösa problem genom att införa förbud mot dem.
Bloggtoppen.se Husdjur Djur & husdjur bloggar bloglovin online counter

0 svar på ”Dumma hundägare och rasism”

  1. Såg videon på när de skjöt den där hunden. Hemskt. Framförallt när de sprutade pepparspray på den. Förstod inte riktigt syftet. De borde haft någon kunnig som kunde fångat in hunden… Var hemskt att se :( Hundkörkort är ingen galen idé. Att ha djur innebär ansvar, och tycker att man borde ha någon mer kontroll på vilka som får ha djur. Även om det säkert är svårt att genomföra i praktiken.

    Haha, en sån tröja på en mörk hund skulle faktiskt vara rätt så kul :) Har faktiskt stött på hundägare som sagt att deras hundar är rasister och inte gillar svarta hundar… :S

  2. Ja, det var hemskt. Och tokigt att polisen gjorde som de gjorde. Det hade gått att lösa det bättre, men det är alltid lätt avv vara efterklok.

    Dessutom ogillar jag att använda ordet "kamphund".

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *