Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Vi har hittat på en ny lek – Livet med dobermann

Vi har hittat på en ny lek

Leken heter gömma-Linas-mat-i-syfte-att-lära-sig-kommandot-stanna.

Jag brukar ju roa mig med att stoppa ner Linas matkulor i en 50cl petflaska som hon sedan går och smäller till med tassarna så att kulorna åker ut. Nu har vi vidareutvecklat det hela. Vi har ju i läxa att lära in "stanna kvar" till nästa tillfälle på HundCampus. Så jag fyller Linas petflaska med matkulorna, säger sedan ligg och stanna till henne inne i köket (För där är hon ju garanterat när jag håller på med hennes mat!) Sen går jag ut i lägenheten och gömmer flaskan på lämpligt ställe. I hallen, sovrummet, vardagsrummet eller på kontoret. Går tillbaka till köket och säger varsågod. Sen springer hon runt och letar efter sin flaska.

Har gjort det ungefär en vecka och från början var flaskan fullt synlig på ett lätt ställe. Lina gick på sin höjd ett par meter in i varje rum innan hon kom tillbaka till mig och väntade på att jag skulle peka in henne i rätt riktning. Nu försöker jag göra det så svårt som jag bara kan och Lina letar i alla rummen själv utan att jag behöver hjälpa henne. Hittar hon inte flaskan någonstans så går hon tillbaka och letar i rum hon redan varit i. Flaskan har dock inte lämnat golvet ännu. Men det är tydligt att Lina även nosar uppåt, på bord och upp mot hyllor, så nästa gång ska jag ställa den i bokhyllan. Och som hon nosar! Man hör på flera meters avstånd när hon snusar runt.

Leken leks även när jag eller Magnus lagar något som Lina gillar, bacon till exempel. Då tar jag en liten bit bacon och säger stanna och går sen ut och gömmer.

Nu hoppas jag bara att detta är lämpligt med tanke på sökträningen på HundCampus. Det är kanske hel fel att Lina får gå runt och nosa rätt på mat. Då får vi väl sluta med leken. Tills vidare så tror jag att hon fattat vad stanna betyder.
Bloggtoppen.se Husdjur Djur & husdjur bloggar bloglovin online counter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *