Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Coolt med ett tysk hundnamn? – Livet med dobermann

Coolt med ett tysk hundnamn?

Dobermann har så länge jag kan minnas varit min absoluta favoritras. Men jag erkänner att jag har funderat på andra raser också. Dogo Argentino till exempel. Och Rhodesian Ridgeback.

Och när jag gått runt och funderat på det så har jag alltid tänkt att hundarna skulle få namn som passade rasen. Dogo Argentino, som är Argentinas nationalras, skulle ju heta något latinamerikanskt namn. Dogge Doggelito kanske. En Rhodesian Ridgeback skulle av mig få ett namn på swahili. Språket talas ju inte direkt i de delarna av Afrika som hundrasen kommer ifrån, men jag har bott i Tanzania och där talar man swahili. Så när jag var liten kunde jag säga några ord på swahili. Så då hade hunden fått ett namn på det språket. Kanske Twiga, som betyder giraff. Eller klassikern Simba som betyder lejon.

Vad vill jag komma fram till? Jo, jag har en tysk hund. Låt säga att jag har ägnat 15 år åt att tråna efter en dobermann. Och jag har fortfarnade inte kommit på ett enda tyskt namn som skulle passa! Alla namn jag kan komma på låter ju som om man skulle vara nynazist och därmed en idiot! Och hur kul vore det att ha en dobermanntik vid namn Helga? Jösses.
Bloggtoppen.se Husdjur Djur & husdjur bloggar bloglovin online counter

0 svar på ”Coolt med ett tysk hundnamn?”

  1. Hmm… Du är rolig du, har alltid något i bakfickan! Ska ditt hem invaderas av tyska hundar som heter Helga, Helmut och Herman?

    Fast det där lät som inbjudan och jag och Lina kommer så gärna!

  2. Val till dogo "Dogge Doggelito" mmmmm nja kanske inte riktigt i min smak på mina vitinga skulle ju kunna tro att det var artister som rappar hahaha….. Ursprungs namnet på ursprungs hunden som man hade blod av till dogon har ett mera relaterat namn än dogo argentino till argentina ("Old fighting dog" of Cordoba) Dogo Cordoba kanke skulle vara något, fast argentino säger ju allt dvs Argentina.

    Trevligt att läsa din blogg hit kommer jag flera gånger.

    Men…Uscha vilken hemsk sak ni råkat utför med. Hoppas att du slipper mer omkring det i framtiden..vissa hund ägare är galna.

    Och lycka till på Hundcampus med utblidningen!!!!!

    Jul hälsningar från den danska dogo ligan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *