Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Lastbilar, när blev de roliga? – Livet med dobermann

Lastbilar, när blev de roliga?

De dagar då jag jobbar kväll på sjukhuset så brukar jag åka till bhk med Lina en sväng på förmiddagen och stanna där en timme eller två. Först går vi en liten promenad i skogen precis i närheten av klubben så Lina får gå på toa och nosa runt lite. Sen går vi in genom grinden och busar, leker och tränar.

I går när vi var där så höll jag på att reda ut en trasslig långlina eller nåt när Lina plötsligt kutade iväg längs stängslet. Jaha, lite frispel, tänkte jag och bara log. Har man spring i benen så har man. Så vänder Lina och börjar springa tillbaka och jag konstaterar att hon springer jämsides med en bil. Det är först när det kommer en lastbil från andra hållet som jag reagerar på vad det är hon verklgen pysslar med. För då vänder hon snabbt till förmån för det större och mer brummande fordonet och byter håll. Hon jagar fordonen på vägen! Eller i alla fall springer ikapp med dem! Vem har bytt ut min hund mot den här idioten?

Hur lätt tror ni det var att få in henne när hon väl hade börjat med den här lilla leken? Att ryta "Nej" nu skulle hon ge blanka tusan i eller så skulle det bara tillfälligt stoppa henne. Så jag gjorde mitt bästa och satte av som en idiot på gräsmattan, i riktning bort från vägen. Lina hakade inte på. Faaaan! Jag ropade och lockade på henne, hon började springa mot mig (jag berömde som fasen!) men prioriterade sedan lika fort bort mig när en fet lastbil kom åkande på vägen. Så när lastbilen försvunnit och hon såg ut att inte veta riktigt va fasen hon skulle hitta på nu så ropade jag på henne igen. DÅ kom hon, med tungan som en disktrasa, öronen bakåt och den där lilla lyckolampan tänd i ögonen. (Jag vet inte om andras hundar har en sån lampa, men min har. Den är ofta tänd och lyser särskilt starkt om hon lyckats rymma och har jagat en hare eller nåt sånt.) Anfådd och flåsandes.

Så jag kan lova att jag var en kul prick i dag när vi återvände till the scene of the crime. Vi lekte med kongen, kampade om den, jag kastade den, jagade henne och spranag så att jag var torr i munnen, var svettig och bara ville kräkas. Sen jagade, kampade och lekte jag lite till. Fy tusan så roligt vi hade! För bilarna skulle INTE få en chans att vara roligare! En bil satte hon av efter men kom då omedelbums tillbaka till mig efter att ha tagit ett litet ärevarv längs staketet. Men om det skulle ha varit match så kan jag säga att matte mot bilarna slutade minst 10-1.

Vi får väl promenera längs vägar så mycket att Lina bara tröttnar på bilar som brummar. Äta godis varje gång det kommer en bil. Jag vet inte, men jag vet att någon jäkla biljagarhund ska hon INTE bli!
Bloggtoppen.se Husdjur Djur & husdjur bloggar bloglovin

0 svar på ”Lastbilar, när blev de roliga?”

  1. Anonymous writes:

    – Men om det skulle ha varit match så kan jag säga att matte mot bilarna slutade minst 10-1.

    Å vinne eller tape mot biler er ikke så viktig. Jeg taper mot skit. Altså å eta skit synes Mikke er ofte mer morsomt enn å komme direkte til meg.

    *Det* er ikke kult.

    —ekv

  2. Haha! Skitkampen har jag förlorat för länge sedan! Vem vill komma till matte om det finns kanin- eller kattbajs på backen? Inte Lina!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *