Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Att fota sin vovve. – Livet med dobermann

Att fota sin vovve.

Jag har fått lite frågor om bilderna jag har tagit på Lina och som finns här på bloggen. Jag är inte ens så duktig på att ta bilder men med lite modern teknik så kan ju alla ta fina bilder.

Så skulle jag ge någon några tips så skulle det bli följande;

  1. Vänj hunden vid kameran, ta så många bilder att hunden slutar bry sig om vad du pysslar med.
  2. Ta många bilder! Har du plats så använd hela kamerans utrymme. Ju fler du tar desto större chans att någon bild blir bra.
  3. Undvik att använda blixten, solljus är klart bättre!
  4. Tänk på bakgrunden, vem bryr sig om hur söt hunden är om veckans disk kommer krypande på diskbänken som finns bakom hunden?
  5. Pröva dig fram, de bilder jag tar blir halvbra första gången, lite bättre andra gången och tredje gången blir det hyfsat.
  6. Tålamod! Hundar har inget sinne (i alla fall inte Lina) för när de ska stå still och inte.

Så här såg det ut när jag tog bilderna med vitt bakom på Lina. Ett vitt lakan, halva på väggen och andra halvan på golvet. Bilden är helt oredigerad och det enda ljuset i rummet kommer från fönstren. Sen är det bara att klippa bort/göra genomskinligt/måla vitt över det fula eluttaget, tapeterna, golvet, svarta sladden mm. Lätt som en plätt.Länge leve digitalkameran och photoshop!
Bloggtoppen.se Husdjur Djur & husdjur bloggar bloglovin

0 svar på ”Att fota sin vovve.”

  1. Dina bilder är verkligen jättefina! Ska spara ihop till en egen digitalkamera, just nu använder jag sambons men han har rätt ofta den med sig. Hoppas att allt är bra med dig och Lina. Hur går träningen?

    //Anna-Karin

  2. Hej ..

    Vill bara tacka för att få läsa en jätte mysig sida..För att inte tala om alla goa bilder.
    Har själv just nu fått hem min lilla dobb tik Ella som snart är tio veckor och börjar bli hemtam.Ska försöka ta så mycket bilder som möjligt för som vi alla vet så går ju tiden ganska fort och man glömmer…

    Hoppas ni får en trevlig midsommar..

    Peter o Ella

  3. Pernilla writes:

    Vilka fina bilder Du lyckas fånga med kameran! tar till mig alla tips Du lämnat :)
    Fick hem min valp för 6 veckor sedan och är nu också med systemkamera.. Det funkar ju inte med en "vanlig" halvseg.. Och jag är glad om någon del av valpen syns i bild ;)
    Kikar in fler gånger – både för fina bilder och intressant läsning.

    // Pernilla

    http://bullenbaloo.blogspot.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *