Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Gus the Doberman – Livet med dobermann

Gus the Doberman

När jag jobbade i bokhandeln så lärde jag känna en snäll kund vid namn Gail. Hon var från USA och bodde med sin familj på Lidingö. Hon hade med sig sin hund Gus in i affären ibland. När familjen skulle åka hem till USA över sommaren 2003 så bodde jag hemma hos dem och passade huset och Gus i tre veckor. Samma höst passade jag honom under en vecka också.

Gus var en gammal hund, han hade varit med om mycket i sitt liv. Familjen köpte honom från the dog pound och troligtvis var han en dobermann (med lite annat i också?). Att han inte var kuperad tyder nog mest på att ingen brydde sig så mycket om honom när han var liten, han hade nog haft det väldigt jobbigt innan han fick komma hem till deras snälla familj. De hade jobbat SÅÅÅ mycket med honom, men han var fortfarnade rädd för många saker. Åska t ex. Enligt Gail hoppade han in genom en ruta en gång när det åskade ute.

Gus var rätt så gammal och tog det oftast rätt lugnt. Men en gång då jag just klippt gräsmattan och Gus och jag var på väg tillbaka till garaget för att lämna in gräskipparen så stog det plötsligt ett rådjur på andra sidan staketet. Bara några få meter från oss. Jag hann bara tänka "Åh så fin" innan jag sneglade ner på hunden. I samma ögonblick blev Gus ung på nytt och tog ett rejält skutt över staketet och drog efter rådjuret. Sen hörde jag bilar tvärnita på avstånd och sprang så fort jag kunde med mina små ben (klädd i bikini) efter ekipaget. Som tur var så hoppade rådjuret in över till någon ambassadbyggnad vars staket var en aning för högt för Gus, så då kunde jag ta med honom hem igen. Sen låg vi på mattan i vardagsrummet och flåsade ut han och jag. Då hade han så där lysande ögon som Lina också får ibland när hon har sprungit häcken av sig. Gus dog senare den hösten. Familjen flyttade vidare till ett annat land och jag har tyvärr ingen kontakt med dem.Gus vilar på gräsmattanOvan; Så här satt alltid Gus på trappen och spanade. Nedan; Farbror Gus och jag.Kul kuriosa om Gus 1; Både jag och Magnus pratade alltid engelska med honom. Kul kuriosa om Gus 2; Han hade ett stackel-halsband när man gick på promenad med honom. Något jag helt klart hade tyckt var märkligare i dag. Men för Gus familj var det inga konstigheter. Bevisligen något som ingen reagerar på i USA.
Bloggtoppen.se Husdjur Djur & husdjur bloggar bloglovin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *