Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Små flickor och skruvar – Livet med dobermann

Små flickor och skruvar

Spenderade förmiddagen på jobbet. När jag väl kom hem så var jag trött men ville ändå göra något med Lina. I vanliga fall en rätt dålig kombination då det brukar bli halvbra och halvhjärtat då. Lite träning bättre än inget träning tänkte jag ändå och tränade först lite "visa" med en post-it. Sen körde vi lite kontaktövningar. Inomhus. När vi ändå var igång så bestämde jag mig för att gå ut och köra lite ytsök. Dvs nosa rätt på te-skruvar. Så jag tog med mig tre skruvar och sprayflaskan med te och gick ut på gården.

Väl ute på gräsmattan så möter jag två små flickor som bor här i närheten. Den ena av dem brukar vända tvärt och springa när hon ser Lina. Vill inte skylla på någon speciell men jag tror att saker som "Där är den där elaka hunden" som en av granntantera sa om Lina till lilla flickan (när hon inte visste att jag hörde) spelar en viss roll…

I samma ögonblick som jag såg flickorna så insåg jag att jag inte kunde räkna med några resultat av träningen i dag. Hann bara ta några steg och säga "Hej" till dem innan de frågade på små flickors vis "Va ska du göööra? Nu hade jag gett upp eventuella resultat helt men tänkte att Lina och jag kanske hade några poäng att plocka på lilla flickans Lina-rädsla. Jag har sett henne leka och klappa en massa andra vovvar, så det är bara Lina som hon är rädd för. Så jag förklarade vad jag skulle göra. Stoppa ner skruvar i marken och spruta te på dem och sen se om min hund kunde hitta dem. Kan tala om att såna förklaringar har en förmåga att öka små flickors intresse. Efter det frågade jag dem om de var intresserade av att vara domare i denna övning. De ville de. Så vi gick ett varv på gräsmattan och tryckte ner skruvarna, sprutade te på dem och sen gick jag upp och hämtade Lina.

Lina inledde det hela med att skälla på en grannhund. Alltså inte den hon inte skäller på längre, utan den andra. Så rädda flickan försvann rätt fort. Lina och jag gick en liten kissrunda innan vi återvände till gräsmattan. Lina drog iväg några snabba skall mot grannhunden igen. Sen var det dags att börja öva…

En mycket förvånad Madeleine kunde konstatera att Lina gick rätt på skruv nummer ett! Och två. Och efter att ha skällt på grannhunden ännu en gång faktiskt satte nosen i backen på kommandot "sök" och nosade upp skruv nummer tre också! Jag var helt säker på att hon skulle prioritera grannhunden! Så vi gick ett skruv-varv till. Flickorna blev lite modigare för varje skruv och när jag och Lina övat på att söka efter alla skruvarna tre gånger så vågade de klappa Lina, ge henne varsin godis och tyckte att hon var fin. Flickan som brukade lägga benen på ryggen så fort jag och Lina dök upp berättade att "Min mamma tycker inte om Lina" (what a surprise!?) men att det var för att hon inte visste att Lina är så snäll och fin. (Barn är klokare än granntanter och mammor.) Sen frågade samma lilla flicka om hon fick följa med mig och Lina hem och hänga lite. Jag svarade "Kanske en annan dag". Vid detta laget hade ytterligare två små tjejjer dykt upp och de ville också kolla lite vad vi gjorde.

Summa; en grannhund, fyra små flickor och en fotboll, lite stoj och stök och Lina nosade efter skruvar med te-lukt! Jag är så nöjd att jag inte riktigt vet var jag ska ta vägen!

Innan jag och Lina gick in igen så hade vi även pratat lite om det faktum att alla hundar faktiskt inte är snälla och att det är väldigt klokt att ta reda på sånt innan man hälsar på främmande hundar (samt en rad andra ämnen som inte var hundrelaterade). Otroligt trevligt.
Bloggtoppen.se Husdjur Djur & husdjur bloggar bloglovin

0 svar på ”Små flickor och skruvar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *