Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Vid hundväder testas tålamodet – Livet med dobermann

Vid hundväder testas tålamodet

Jobbade natt på sjukhuset. Regnig natt. Körde de 35 km hem, regnade hela tiden. Kom hem, rätt trött, och möts i dörren av glad och morgonpigg Lina. Vi gick ett varv runt parken i regnet. Jag var för lat/trött för att byta skor och är genomblöt om fötterna efter bara några meter. Hade bara en tunn regnjacka på mig och kände mig frusen, hade ju värmen på max i bilen på väg hem! Jag ville bara in igen, äntligen få krypa ner i sängen och somna som en stock!

Lina, pigg som en mört, störs inte av regnet eller kylan. Hon spanar efter kaniner där hon senast sett dem men får bara syn på en katt. Som tur var på rätt långt håll så hon skäller inte utan blir bara lite extra fnuttig och uppspelt en liten stund. Sen ser hon två andra hundar. Drar lite i kopplet men skäller inte. Då kommer hund nummer tre gåendes med matte. Inte heller nu skäller Lina, men hon blir inte lugnare direkt. Som grädden på katt- och hundmoset kommer hund nummer fyra ut från ett närbeläget hus. Då kunde inte Lina hålla sig längre utan skällde på vovven.

Det är precis nu, strax före åtta på morgonen, efter att ha varit vaken hela natten, man fryser, det regnar och är blött, som tålamodet testas! Stanna till lite, prata lugnt med Lina, klappa, berömma när hon blir tyst, vara bestämd men lugn och säga "Kom nu så går vi" och börja gå så sakta igen.

När vi kommer in fick jag min belöning för att jag inte hade blivit arg på henne eller förlorat humöret. Lina kom och la huvudet på min arm när jag krupit ner i sängen, jag fick även en liten godnattpuss av henne. Sen la hon sig på mattan nedanför min säng. Precis så att jag kunde nå henne och klappa henne lite innan jag somnade. :star:Nu har jag sovit i några timmar och planerna för dagen är att träna ytsök och att ta en runda i spåret med Magnus och Lina. Dags att springa ett varv med PET-flaskorna efter sig.
Bloggtoppen.se Husdjur Djur & husdjur bloggar bloglovin

0 svar på ”Vid hundväder testas tålamodet”

  1. Karin writes:

    Hej Madde!

    Började titta på Magnus blogg, men hamnade snart på din och har nu tittat runt ett bra tag på er fina hund. Kul att du/ni lägger så mycket tid på att träna henne. Alltid lika trevligt med en väluppfostrad vovve!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *