Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Fysträning och nosträning – Livet med dobermann

Fysträning och nosträning

Det var lite molnigt i går mitt på dagen. Så jag frågade Magnus om han ville följa med mig och dragträna lite med Lina. Slutade med att vi drog på oss träningskläderna och sprang spåret ett varv. Att vi la av med löpträningen då i mars/april berodde ju på att Lina drog så mycket i kopplet att jag tyckte att det förstörde koppelträningen. I dag så hade hon selen på sig med en 1,5 liters PET-flaska efter sig och hon såg så glad ut när hon pinnade på med sina små ben där i spåret! Nu får hon dra hur mycket hon vill, det är ju bara skönt att få draghjälp när man håller i kopplet. Jag och Magnus bestämde att vi ska börja springa oftare nu igen. Varannan dag eller nåt.

Efter att ha druckit vatten och vilat några timmar så gick jag ut med Lina på gården och övade på att nosa efter te. För första gången testade jag att köra utan skruvarna, dvs att bara spraya te på marken och be Lina att söka. Det var svårt! Inte för henne men för mig. Hur minns man var man sprayade? Som tur var så kom Magnus ut efter en stund, han kom med lite bra förslag och till sist lyckades vi köra några lyckade små te-sök. Lina måste ha förstått vad vi pysslar med! Det är så kul! Som avslut tog Magnus och körde en gång med Lina. Det är nyttigt att stå bakom och titta på, när jag tränar med henne så är jag ju så fokuserad på det jag gör att det är svårt att se hur Lina faktiskt jobbar och söker.
Bloggtoppen.se Husdjur Djur & husdjur bloggar bloglovin

0 svar på ”Fysträning och nosträning”

  1. Då skall jag berätta en hemlighet :) Hundarna kan inte komma åt marsvinen dom ser dom inte ens. Daisy är ju van vid dom eftersom jag hade dom när jag skaffade henne alfons däremot skulle nog nypa dom om han fick

  2. Hej,

    har samma problem som du nu när gräset har vuxit även här uppe hos oss i Kiruna, dvs. problemet att hitta fläcken där doftkällan är när man inte använder spikar. Mitt tipps: kolla gräsmattan efter någon blomma eller något annat som är lättare att känna igen. Spraya sedan alltid ca 20 cm till höger om t. ex. blomman. Gå sedan två stora steg därifrån och lägg en liten avlång träbit dit – pekande mot doftkällan. Hämta hunden och sätt hunden i lämpligt avstånd mellan träpinne och doftkällan. Fixera blicken till doftkällan och skicka hunden på sök dit. På det sättet ha man själv en liten uppfattning om var doftkällan ligger och var man ska belöna och när man ska bryta ifall hunden passerar förbi doftkällan.
    Lycka till med träningen!

  3. Tack för tipsen C!

    Det tog ett tag att vänja huvudet, minnet och ögonen vid det faktum att jag plötsligt var tvungen att tänka lite också.

    Nu har vi kört några gånger utan target och det funkar verklgen jättebra! Något annat som går bra är träningen med dragselen. Lina störs inte ett dugg av att ha något hängande bakom sig.

    Hoppas att det går bra för dig och Manda (och alla de andra med)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *