Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Minisök med te – Livet med dobermann

Minisök med te

Det regnar ute. Alltså är det upp till var och en att roa sig bäst man kan. Tidigare i dag åkte vi till bhk men det var inte så kul att träna ute i regnet. Under ett stort träd, där marken inte var så genomblöt, gjorde jag i alla fall två te-fläckar att öva ytsök på. Lina var duktig. Vi körde två gånger på varje tefläck och sen övade vi lite på det nya lekinvitskommandot. Var lite svårare ute på gräsmattan än hemma på hallmattan, men det gick. Väl hemma igen slaktade jag en te-påse. Liptons Yellow Label, som vanligt. Klippte upp den, hällde ut allt te i en liten burk. Sen klippte jag själva tepåsen i småbitar och stoppade ner bitarna också. De pappersbitarna stinker ju redan te, så varför jag sparade på själva teet kan jag faktiskt inte svara på.


Efter det så stoppade jag ner en liten pappersbit i minisöksbanan och täckte den försiktigt med några små gruskorn. (Om man inte gör fast den lilla pappersbiten så flyger den nämligen sin kos när Lina börjar snusa med sin svarta nos!) Lina nosade jättemycket på banan! Jag tror att hon nosade lite extra för att jag både bytt grus sen hon luktade på den senast samt att jag nu använde te istället för skinn. Allt var lite annorlunda än sist. Självklart hittade hon pappersbiten som luktade te!När hon sen fick gå ut ur rummet för att jag skulle byta plats på pappersbiten så höll sig Lina kvar utanför den stängda dörren och pep, hon ville in och nosa mera. Vi körde ungefär 6-7 gånger innan jag bestämde att det var dags för paus. Lina hade nog orkat/velat en stund till.

Nu i kväll ska vi öva lite på "visa" och sen tänkte jag köra några gånger till på minisöksbanan. Det märks att det bara är 8 dagar kvar tills vi åker tillbaka till HundCampus, jag känner hur jag skärper mig lite extra nu.
Bloggtoppen.se Husdjur Djur & husdjur bloggar bloglovin online counter

0 svar på ”Minisök med te”

  1. Hej!

    Om ni visste hur bångstyrig Lina är och hur mycket tid jag lagt ner på att få henne att nosa så hade ni inte varit så impade. Dessutom är full karriär över stranden och bra sovställningar är inte fy skam, det är ju typ det bästa som finns!

    Ni är väldigt välkomna åter!

  2. Hoss och Yoda writes:

    Hejsan!
    Vi är mattar till två skrangelben och är så impade av hur duktig din tös är.
    Även om blandisen Hoss är hälften dobermann och ofta går med nosen i backen, så är han svårflirtad på att jobba…
    Inte många gosaker är värda att jobba för och klicker finns inte i hans vokabulär.
    Lillprinsen har bara bott hos oss i tre veckor, så honom finns det ng hopp om någon annan aktivitet än sovställningar och full karriär över stranden…
    Ha det så bra på camp!
    Vi återkommer nog någon gång och kollar läget!

  3. Anki writes:

    Om Lina varit svår och bångstyrig att få hit där du är idag ska du sträcka på dig ännu mer!!!(inte får långt bara med den låga vikten, då kan du få bltr fall*S*)Jag tycker du/ni är så flitiga….följer te och ytsök med spänning då det är först i din blogg jag hört talas om det! Ha det bra!
    /Anki

  4. Anki writes:

    *skrattar* Ja för den levern kommer du att få så mkt kontakt att du nästan blir trött på det! Jag gjorde morots chips till Rut och hon satt lika fint och väntade som Lina, men när de väl var färdiga spottade hon ut dem!!!*hrmph…*Bäst du provar så levern går hem innan du åker till HC!
    //Anki
    Fick skriva under "fel" inlägg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *