Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Kontaktövning eller tiggeri? – Livet med dobermann

Kontaktövning eller tiggeri?

Jag försöker lägga in lite kontaktövningar varje dag. Sånt som jag vill ska bli en vana. Att Lina inte rusar fram till matskålen när det är dags för mat, utan sätter sig ner, tar kontakt och väntar på ett varsågod. (Detta sitter klockrent, hennes bästa lydnadsövning. Den som bara fick se Lina vänta på mat skulle tro att hon är väldigt lydig och duktig!) En annan grej är att när vi varit ute på promenad så vill jag inte att Lina bara springer rakt in genom ytterdörren när vi kommer hem utan att hon tar kontakt och väntar på ett varsågod även här. Detta fungerar halvbra, Lina går sällan in innan vi sagt att det är ok, men hon verkar tycka att det är helt onödigt att kolla upp och ta ögonkontakt. Så det övar vi vidare på.

Därför blir man ju lite förvånad när Lina sitter och ser ut så här helt plötsligt. Jag har inte sagt "kontakt". Vad är det som få Lina att titta mig i ögonen så fint?Så är det ju så klart! Jag står vid diskbänken och hackar ungnötslever i småbitar. Lägg märke till hur jag tycker levern är så läskig att jag har handskar på mig. Hon har aldrig varit i köket så länge och så troget som hon var då jag skar upp dessa leverbitar! Annars brukar hon visa stort intresse, fatta att hon inte får smaka och gå sin väg efter en stund. Kanske hon visste att det var hennes lever?

Lina slickade lite på ungsluckan sen när levern låg inne i ugnen. Gick gärna in i köket och nosade på spisen/diskbänken/ugnen.

Fy sjutton va Lina kommer att vilja jobba för den där levern när vi åker till HundCampus! Kan inte bestämma mig om jag ska använda leverbitarna i träningen redan nu eller "spara" dem till Campus. Jag får se hur dagens träning går…
Bloggtoppen.se Husdjuronline counter Djur & husdjur bloggar bloglovin

0 svar på ”Kontaktövning eller tiggeri?”

  1. ("Se matte, så snäääääääääääääll jag är.." tänkte hon nog) :D

    Fullkomligt älskar dina ögonblicksbilder.. :up:

  2. Tekla brukar ligga i köket hela tiden jag torkar sånt i ugnen. Hon kan ligga utanför den och pipa i evigheter. Vet verkligen vad som är på gång, vill inte gå ifrån levern alls ;)

  3. Anna och Loke writes:

    Hej! hittar inte din gästbok så vi testar sktiva här.

    Jag har en utmaing till dig så titta in på min sida och läs bloggen "Utmaningen för dom tuffa"..
    Se om du vågar!

  4. Hej, hej Anna och Loke!

    Jag har ingen gästbok så det gjorde du helt rätt i att skriva här!

    Ska genast kolla in på din blogg och läsa om utmaningen, känner en viss press redan nu… Väldigt nyfiken blir jag också!

    Ha en bra dag!

  5. Anki writes:

    Hej Madeleine och Lina! Har skrivit till redaktionen om att bloggen ligger för långt till hö för en del läsare ( en annan har sagt det samma) så får vi se om det är ngn inställning som jag kan rätta till! Vad kul att bli omskriven i någon annans blogg! Håller med Max, det är verkligen kvalitet på ert samspel. Och jag tycker det är så skoj och spännande med alla fina bilder! Ett foto lättar upp innehållet, el varför inte det gamla uttrycket " En bild säger mer än tusen ord"!
    //Anki
    "under fel inlägg i dag oxå!!!!":-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *