Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 En massa höstlöv i Skäralid – Livet med dobermann

En massa höstlöv i Skäralid

Efter att ha lämnat av Linas husse på Sturup i går morse så stannade vi i Skäralid på vägen hem. Hade tänkt att gå en sväng runt den lilla sjön men dit hade solstrålarna inte hittat ännu så vi gick upp till utkiksplatsen istället. Träden stod kala och alla löven låg på marken i ett oändligt brunt täcke. Det enda gröna var mossan på stenar och träd samt enstaka fläckar bland alla löven. På sina ställen låg löven i decimetertjocka lager och jag roade mig med att sparka runt lite i löven. Lina fattade noll av vad jag sysslade med. Eftersom vi var där rätt tidigt så var vi helt själva och jag ångrade att jag inte hade tagit långlinan med mig, då hade hon kunnat springa runt lite mer som hon ville. På väg ner igen såg vi två andra vovvar. Lina kände sig tvungen att skälla på den ena och titta med stort intresse på den andra.
Bloggtoppen.se Husdjuronline counter Djur & husdjur bloggar bloglovin

0 svar på ”En massa höstlöv i Skäralid”

  1. Hej..Ser att du använder långlina väldigt ofta..Skulle hon sticka om det är så att du släpper henne?
    Själv så har jag ju stumpan lös rätt ofta faktiskt,rätt eller fel vet jag inte men än så länge så är hon ju lite rädd för att lämna husse allt för långt bort men jag har funderat på hur det blir när hon blir äldre..

    /Peter

  2. Hej Peter!

    Nä, sticker gör hon inte utan vidare sådär. Men skulle hon stöta på en hare så drar hon direkt. Lina är ju uppvuxen på landet där hon fick springa lite mer som hon ville och fångade(!) en hare en gång som hon och de andra hundarna sen festade på. Det har satt sina spår…

    Jag rätt så noga med att Lina bara går lös där hundar får gå lösa. Så även om hon kommer på inkallning, oftast har koll på mig och inte bara drar så tar jag alltid det säkra före det osäkra. Ska min hund gå lös så ska jag kunna kalla tillbaka henne oavsett.

    Däremot går hon ofta med långlinan släpande efter sig. Det kan ju vara nåt för din lilla sötnos om hon skulle hamna i tonårstrots snart..

  3. Mmmm, det där med långlina är ju inte helt fel… Det är ju alltid en viss risk att ha dem lösa. Inkallning kan sitta som ett smäck fram till viltet dyker upp och då är det kört. Och ändå vill man ge frihet. Svårt tycker jag.

    Nu är det så att Alice vill utmana Lina. Utmaningarna har ju gått runt tidigare men det brukar ju alltid dyka upp nya underliga saker som vovvarna har för sig. Gå in på min blogg och läs om reglerna. Om du vill. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *