Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Alla vi som har dobermann på my.opera! – Livet med dobermann

Alla vi som har dobermann på my.opera!

Detta är ett gammalt inlägg, men då nya vovvar poppar upp i nya bloggar så tycker jag att det är roligt att uppdatera efter hand. Ska nu även sätta mig ner och skriva ut vovvarnas "riktiga namn" i de fall de har några. Vill ni inte att er hund finns med på listan eller har några andra synpunkter så säg till, då tar jag bort/gör ändringar!

Jag började skriva den här bloggen i maj 2006. Då var jag säkert inte ensam om att blogga om min dobermann, men jag var i alla fall ensam om det här på my.opera. Sedan dess har det rasslat till ordentligt kan man säga! Startats en hel massa hund i allmänhet men dobermannbloggar i synnerhet.

Har ni andra koll på alla de andra dobermannvovvarna som håller till här? För det har jag, tycker att det är lika kul att läsa om era vovvar som det är att skriva om min egen. Så utan inbördes ordning;

1. Linas halvbror Rex (Kings & Queens Enthrone Sir Edgar) och tillika klasskamrat från HundCampus. Rex är stor som ett hus i jämförelse med Lina, har världes snällaste och gulligaste husse och matte och har en "lillasyster" i form av dobermanntiken Tindra (Calistas Timandra).

2. Mats och hans sambo Anna skriver om sötnosen Izza (Lillklacks Felicia). Tidigare hade de Linas snygga, bruna bror Falco (Stars Of Avalon Andy Garcia) hemma hos sig. Tyvärr dog han väldigt hastigt och på tok för ung!

3. Lenis skriver om sin fina, svarta, kuperade tik Electra (Electra de Galius). Tillsammans är de kändisar i utställningsringen plus att matte är lite känd från tv också! Lenis är nog den som var "tvåa" med att börja blogga dobermann här.

4. Mina favvotjejjer Ida och Tekla (Stars of Avalon Cara Andromeda)! Tyvärr bor inte Tekla hos Ida längre, men det går fortfarande att läsa om deras gemensamma äventyr.

5. Husse Peter skriver om lilla Ella som kanske inte är så liten längre… Söta valpbilder finns det i alla fall att beundra!

6. Wendy har Rex bror, dvs ytterligare en halvbror till Lina, hemma. Han heter Atlas (Kings & Queens Ecentric Sir Eric). I deras flock ingår även en luddig hund vid namn Amber.

7. Emma och hennes hund Zebb har också börjat blogga här. Utan att ha koll på Skånekartan så är jag rätt säker på att de inte bor sååå längt ifrån Ljungbyhed.

8. En Emma till skriver om sig och sin tik Naala och jag läste just att Emma köpt en ny kamera, så nu förväntar jag mig bilder i mängder!

9. En liten valp vid namn Makenna har fått sin egen blogg! Söt som socker och delar hus med en massa långbenta springhundar.

10. My.operas mest välklädda donna Alice (Black Treasure Senorita) skriver matte om när hon inte röjjer framgångar i travvärlden eller bygger nya staket! Alice har något som jag och Lina är sjukt avundsjuka på, typ världens största inhägnade tomt där vem som helst skulle kunna springa sig trött!

11. Madde 1 (jag är Madde 2) som äger Linas syster från B-kullen, Bella har en fotoblogg med massor av fina bilder på både Bella och andra vovvar. Bland annat kan man tjuvkika på C-kullens enda bruna kille!

12. På tal om C-kullen; Här skriver matte om Crux (Stars of Avalon Creative Crux). Bloggen uppdateras inte så ofta men det finns många fina bilder på den stilige unge herrn.

13. Ytterligare en bror till Rex (och Atlas) kan man läsa om på Camillas blogg. Den lyckosten har två dobermann som heter Daisy och Alfons. Sveriges mest oturföföljda hundar? De är alltid hos veterinären.

14. På den här sidan finns det två Dobermann, en stor Boris och en liten Cobra.

15. Matte Johanna skriver om sig och sin hund Nero (Black Treasure Saviour). Fast nu var det riktigt länge sedan de skrev så jag hade nästan glömt att de fanns. Johanna, uppdatera!

16. Stilige killen Ozzy (Toppdobb´s Argo) har en egen sida.

17. En nybliven dobermannägare går det att läsa om här. En liten Zicco blev det.

18. I dobermann-Sverige rätt kända Anette har en blogg som givetvis handlar lite om hunden Totte (Origo Stamm's Too Fast For You) också.

19. Två dobermann vid namn Chili och Curry finns också i en blogg. Jag tog bilder på några dobermann på Sofiero-utställningen, den ena hunden visade sig vara en av dessa! (Det hade jag ingen aning om när jag tog bilderna!)

20. Ytterligare en dobermann vid namn Milo (Black Treasure Much More) har dykt upp i bloggform tilsammans med matte och rottiskompis. Kul! Voff och välkommen!

21. Två svarta sötnosar med matte håller till här, Terro och Chop-Chop (Black Treasure Seven Eleven).

22. En ny liten typ har dykt upp… Här! Vad den heter får ni veta senare men kallas Gucci tills vidare..

Sist men inte minst så går det att läsa resultat från Svenska Dobermannklubben Södra där man kan beundra många fina vovvar och deras rosetter.

Jag slutar nu att räkna hur många det är, fler än 25 i alla fall! Förstå vilket röj det skulle bli om alla Opera-dobbisarna skulle träffas och springa runt!
Bloggtoppen.se Husdjuronline counter Djur & husdjur bloggar bloglovin

0 svar på ”Alla vi som har dobermann på my.opera!”

  1. Haha, du är rolig du! :D
    Jag följer också de flesta av dessa bloggar och det har blivit som ett "gift". Det är så otroligt kul och man får mycket inspiration och ideer. Eller bara en tröst om att dobbelivet kan te sig konstigt ibland! ;)

    Ja, tänk vad det skulle bli liv i luckan om alla skulle träffas, jag leker med tanken….hujeda mig!

  2. Ja och eventuell träff kommer att hållas hemma hos dig och hästen, bara så att du vet! Jag bor i lägenhet, här kan vi inte vara…

  3. Ja du är rätt gullig du med Madeielene med dina skriverier ha..ha jag kan hålla med det har blivit många dobisbloggar,så det första vi gör när vi gått vår morgonpromenad är att kika igenom bloggarna om det hänt något kul.

  4. Tack, det var snällt av dig!

    Även om jag är övertygad om att vi inspirerar varandra hela bunten! (Hade jag skrivit så ofta om ingen läste?)

  5. ja du… nåste ju faktiskt säga att jag hittade till my.opera på dantes sida och skulle kika på en tik som hette angelina jolie!! häftigt namn tyckte jag! tyckte sidan var fin och väldigt lätt att orientera sig runt så jag skaffade en jag med! tack vare din sida! =)

  6. Madeleine skrev: "Ja och eventuell träff kommer att hållas hemma hos dig och hästen, bara så att du vet! Jag bor i lägenhet, här kan vi inte vara…"

    Ni är så välkomna allihopa! :)
    På tal om lägenhet och hus… Vad blir det nu när ni flyttar, söker ni hus eller?

  7. Nr 14. *blink* writes:

    Ja, vi har ju "normalt" en annan bloggadress, där vi håller till.

    Men vissa bloggar kan man inte kommentera om man inte själv är ansluten till my.opera. Därför kunde jag inte hålla mig längre från detta, utan gick med.. Men bloggar gör vi på den andra adressen. :)

  8. Nr. 3 här…:D

    Det var ett härligt inlägg att visa alla dobbisägare här på Opera!
    Ja vi var nog tvåa här efter dig Madeleine och jag vet inte varför det blev Opera, men jag undrar om jag inte hamnade på din sida och så gjorde jag oxå en! :)
    Jag försöker regelbundet glutta runt på många av sidorna för att upptäcka att alla dobermann är sig lika, mer eller mindre! Det är en underbar ras och man älskar sin dobbe så himla mycket att det inte är klokt! Man får lite tips här och var och blir inspirerad att prova nya saker med sin vovve.

    Grattis till första examen för dig och Lina på HundCampus! :)

    Ha det bäst

    Lenis och Electra

  9. hej! jag har länge funderat på att skaffa en dobermann men jag måste ta reda på lite mer om rasen innan jag bestämmer mig för att detta är en hund för mig.. jag hade en rottweiler innan som nu tyvärr inte är i livet längre så jag tänkte bara höra lite med dig hur dobermann är som hundar? en del säger att dom är mycket lika rottweiler i betende stämmer det:)hittar inte så jätte bra info på internet :S

    hade fint :)

  10. Hej!

    Ja då har du ju hittat rätt inlägg i alla fall! Som sagt minst 24 dobermanns här på myopera!

    Tyvärr så vet jag för lite om rottisar för att kunna svara på hur stor skillnad det är (ja förutom färgerna då!) på de två raserna.

    Lina är dessutom min första hund och jag köpte henne när hon var 1 år och 10 månader, så vi har lagt ner mycket tid på att lära känna varanadra hon och jag. Det är väl först nu som jag känner att jag börjar få grepp på det hela.

    Men generelt skulle jag säga stora knähundar, barnsliga, snabba och outtröttliga! Lättlärda och arbetsvilliga. Och ger lätt sina ägare några gråa hår, haha!

    Sen skulle jag tipsa dig om att försöka träffa avelsdjuren på det olika kennlarna, där ser man ju vad som kan förväntas av valparna.

    Vill du ha en dobermann att träna med, tävla med eller ställa ut. Vågar påstå att det är till olika kennlar du ska vända dig beroende på vad du vill göra med hunden.

    Lycka till med informationssökningen!
    /Madeleine

  11. Du får börja forska runt lite och kolla resultat från tävlingar där dobermann varit med då…

    Jag köpte Lina från en kennel som heter Stars of Avalon och vi tränar specialsök Lina och jag. Till våren har jag tänkt att testa lite nya saker, lite lydnad kanske. Vi får se, allt utom utställning lockar mig! (På utställningar vill jag bara fota, inte vara med.)

  12. hehehe ja dom gråa håren känner igen det :lol: vill gärna träna spår å lydnad med min hund:) vart köpte du lina då? vad tränar ni för nåt? tack så jätte mycket fö hjälpen :)

  13. hehe nee utställning e inte min grej riktigt:P ja jag får göra.. har varit i kontakt med en del uppfödare å frågat lite saker men dom säger alla olika grejer :S

  14. Jag ska egentligen inte uttala mig om skillnaderna mellan en rotte och en dobbe men jag får för mig att en rotte är mer "gladiator" (som Cesar Millan brukar säga! ;) ). Jag tänker som Madeleine att Dobbar är mer barnsliga och säkert är de också mer racer-spring i benen är på en Rottweiler. Tror också att dobbisar har lite mer nerv och kräver en mjukare hand.

  15. Jag önskar att det vore jag som skulle ha en till…

    Nu har jag länkat till den lille i alla fall, så nu kan du kolla på valpen.

  16. Hej Rickard!

    Tack för infon! Det borde jag ju jag ha reagerat på, att Macey är syster till Makenna, deras blogg läser jag ju jämt. Då fortsätter vi hålla koll på lilla Maceys framfart via länken (tack, tack) och/eller via Makennas blogg.

    Gott Nytt År på dig och vovven!

  17. Nr 22, Tack för att vi fick bli omnämda här! Vi är ju helt nya i dobermann- världen och har inte så mycket att komma med än, vare sig när det gäller träning eller utställning

  18. Nr 12,Crux m fam.Tackar oxå för omnämdandet,trots att vi ej uppdaterar så ofta,jag Lena (matte och mamma)gör allt för att aktivera mina hundar och fyra barn,en orsak till att det ej uppdateras.Ska försöka med bot och bättring (fick en digitalkamera av mina största barn som kombinerad julklapp 40års present).Läser och tittar på mångas bloggar jätteroligt att så många skriver om sina älsklingar.En liten kommentar om likheten mellan rottis och dobber vilken jag anser endast vara färgen och att båda kallas brukshundar ha ha.Har haft rottis i 22år innan våran kära dobber Crux landade hemma hos oss.Och han är mkt barnsligare fartigare mer krävande än ngn av mina tidigare rottisar.Mvh Lena

  19. Lena; Jag har en hund och inga barn. Jag är impad på dig att du ens hinner sätta dig framför datorn!

    Va bra att någon som faktiskt vet yttrar sig i rottisfrågan, för som sagt, jag vet bara att de har samma färg!

  20. Ser att du skriver hundarnas "namn" i presentationen. Alice heter på papperet Black Treasure Senorita.

  21. Vad kul med listan.. jag hade inte sett den förens nu.. det har varit så mycket annat :P

    Kul att jag hittade Macey också!! Hade jag inte gjort annars tror jag :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *