Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Polisen är bäst, ingen protest. – Livet med dobermann

Polisen är bäst, ingen protest.

Jag ringde till polisen igår. Inte för att göra en anmälan som många tydligen tyckte att jag borde ha gjort, utan för att fråga frågor.

Jag blev kopplad till Lidingö närpolis tror jag minsann och där i andra änden fanns en otroligt tillmötesgående, trevlig och kunnig polis. Jag sa att jag inte var intresserad av att göra en anmälan men berättade hela historien om hundbett och ilskna hot. Polisen berättade vilka regler som gäller på Lidingö, koppeltvång och strikt hundägaransvar mm. Sen berättade han att den andra hundägaren gjort sig skyldig till olaga hot och talade om vad som gällde kring det. Han bad mig även beskriva den andra hundägaren och när jag gjort det (ålder, utseende, hundar) och talat om var jag bodde så trodde sig polisen ha koll på vem jag pratade om. Så om vi menar samma person jag och polisen så har den mannen tydligen störrre problem än att skrämma hästsvanstjejjer i mörka parker.

Jag passade även på att fråga polisen vad som gäller om Lina skulle bita eller attackera en person som utgör ett fysiskt hot mot mig/oss. Polisen förklarade skillnaden, bussar jag min hund på någon så kan jag bli skyldig till misshandel. Handlar min hund i självförsvar för att skydda mig och sig själv så blir det mer en nödvärnssituation.

För faktum är att allt gick så fort härom kvällen. Jag vet faktiskt inte riktigt vad Lina gjorde eller hur hon reagerade då han började gå mot mig och började prata om att döda. Jag vet bara att hon hade slutat skälla på hans hund och börjat nosa runt på gräsmattan innan det blev läskigt. För då var samtalet fortfarande hyfsat normalt och jag hade mer fokus på Lina än på honom. När jag väl började backa bakåt så vet jag bara att jag fick dra lite i kopplet. Om det var för att hon kollade på gubben eller nosade på en intressant grästuva har jag noll koll på.

Så nu vet polisen vad som hänt och jag vet vad som gäller. Jag och Lina gillar polisen.
Bloggtoppen.se Husdjur Djur & husdjur bloggar bloglovin online counter

0 svar på ”Polisen är bäst, ingen protest.”

  1. Jag tror att hon hade koll på mannen ifråga… helt klart, och jag hoppas hon hugger hans kulor nästa gång han beter sig lika jäkla dumt!

    Kram Eleonor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *