Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Lekfull Lina – Livet med dobermann

Lekfull Lina

Lina är plötsligt full av lek och lekinviter! När hon flyttade hem till oss för ca 1 år och 7 månader sedan så ville hon aldrig leka. Hade man tur så kampade hon lite med kopplet, men bara en liten stund. Leksaker var ointressanta.

Nu vill hon leka! Sitter jag i soffan eller framför datorn så händer det att hon kommer och hämtar mig för att hon vill busa. Börjar jag eller Magnus busa med henne så är hon alltid på bushumör efter några sekunder. Lina kampar mer än gärna och det händer att hon springer iväg och hämtar saker att leka med. Husses handske t ex.
skaralek
Lina är 3,5 år och nu leker hon. Så det går att lära vovvar att leka och att kampa, precis som det går att lära dem att sitta. Nästa person som berättar för mig att ”min hund leker inte” kommer att få frågor på hur mycket de övat, hur de övat och varför de inte övat mera.

Ett svar på ”Lekfull Lina”

  1. Eleonor # Sunday, November 18, 2007 1:16:01 PM
    Hela den kullen fick av ngn bisarr anledning dåligt föremålsintresse (ointresserade av att leka med saker) – vet inte varför, för mamma o pappa hade stort bägge två och även B-kullen fick ett gott föremålsintresse. Lustigt hur det kan slå va? Skitbra att du tränat fram det iaf, för det går ju uppenbarligen precis som jag trodde när vi pratat om det. smile Vet att Mats fick det till att bli bättre på Falco oxå, men uppenbarligen så krävs det lite mer träning med just det på individerna i just den här kullen! p

    Kram på er
    Quote | Edit | Delete

    iDaidaeklof # Sunday, November 18, 2007 1:41:00 PM
    Haha, springer hon också runt med linan i munnen? Det gör tekla också, hon försöker ”döda” och skaka den i massor. lol

    Fast Tekla har ett så stort föremåls- och lekintresse att jag inte behöver träna det. Hon är åt andra hållet, kan bli lite stressad av för mycket lekar.
    Quote | Edit | Delete

    http://www.galjar.seGaljar # Sunday, November 18, 2007 3:18:07 PM
    Hon får inte kampa med spårlinan, men med långlinan får hon! Jag tycker det är rätt bra att hon vill leka och ”döda” linan precis som Tekla gör, man har alltid linan med sig ju.

    Däremot så tycker hon att pipleksaker och sånt är tråkigt, ska försöka träna upp lek med en sån också. Så vi har alternativ till kongen. Ska även införskaffa en ordentlig skinnbit/trasa som hon kan kampa med.
    Quote | Edit | Delete

    emmanemmanorrbring # Sunday, November 18, 2007 3:25:23 PM
    Ja och vi har då problem med det på andra hållet. Han älskar att leka med allt. Tex. kamp har vi slutat med helt, efter som han visar att han ändå har det i sig. Men även om vi har gjort det så vill han ändå väldigt gärna bjuda in oss till det.
    När Zebb leker blir han så våldsamt exalterad, går upp helt i lindningen och kan då bli lite hårdhämt ibland, så vi försöker faktiskt dämpa honom lite. Det känns som om han blir stressad själv också. Vi har märkt att han e väldigt stresskänslig. Nu finns det bara en lekksak framme och ett ben åt gången.
    Men nu har vi köpt dofthalsband och doft som man sätter i eluttaget. Han blir mycket mer stressad efter inbrottet. Sen har han nog påverkats lite av mig. Jag har ju känt mig stressad och jagad, men sedan jag har tagit mitt beslut så känner jag inte det längre. Och jag tror han känner av det. Både igår och idag har vi haft det lungt och skönt här hemma bara han och jag. Han har kunnat gå och lägga sig och soffa på dagen stället för att ”mer eller mindre klättra på mig hela tiden”.
    Det är ju inte lätt med det här att ha hund. Visa kan säga gör si eller så. Men det funkar ju inte riktigt så. De är så olika, de är som små barn som behöver olika utifån deras personlighet.
    Trevlig söndagkväll. Vi ska ha det mysigt och gå ut och äta.
    Emma
    Quote | Edit | Delete

    http://www.galjar.seGaljar # Sunday, November 18, 2007 3:37:18 PM
    Emma;

    Självklart behöver alla hundar olika saker utifrån deras sätt att vara. Du och din man behöver ju t ex öva på och lära Zebb hur man leker lugnt och på era villkor. Att ni bestämmer när leken är över och att han ska gå ner i varv då.

    Jag har övat med Lina så att hon gått från att vara helt ointresserad av att leka med kongen till att hon blir jätteglad bara av att se den! Hon kan bita fast i den och så kan vi leka i flera minuter utan uppehåll, utan att leken blir för våldsam eller att hon tröttnar. Men det har inte blivit så av sig själv. Lika lite som att Zebb kommer att lära sig att leka bra och på rätt ”arousalnivå” om inte ni visar vägen och övar, övar, övar.

    Precis som barn har olika behov så behöver de ju sina föräldrar till att visa vägen och vara de som uppfostrar!

    Hoppas att söndagsmiddagen blir trevlig!
    Quote | Edit | Delete

    emmanemmanorrbring # Sunday, November 18, 2007 4:00:51 PM
    Du har helt rätt.
    Det är egentligen jag som måste öva på att sätta tydligare gränser och regler. Med Lasse är det inga problem (klart att han testar honom ibland). Detta är min första hund (Lasse har haft två innan) och jag har varit för mjäkig från det att han var liten. Jag ville ju ge honom så mycket kärlek. Då var ju det lättare att hantera när han var liten men en litan dobbis blir snabbt en stor dobermann. Så nu har jag det ännu tuffare och får jobba extra mycket. Man har ju fått bita i det sura äpplet nu kan man ju lugnt påstå. Jag fick väl någonslags bekräftelse som jag saknade innan av honom. Jag var så glad, så glad att han var så mattig förr. Lasse kunde inte stå tre meter bort, tex på träning. Han bara ville till mig och ylade.
    Ibland kan jag ringa hem och prata med Lasse och höra hur det har varit. Då kan han säga ”Åh det har varit så lungt idag!”.
    Quote | Edit | Delete

    http://www.galjar.seGaljar # Sunday, November 18, 2007 4:08:16 PM
    Jag tror det kommer att gå bra, du är ju helt inställd på att träna och engagerar dig!

    Med kärlek till sin hund kommer man långt, annars skulle nog ingen ha dobermann, haha!

    Jag och Lina håller tummar och tassar för att det ska lösa sig på bästa sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *