Lättväckt när Linas mage mår dåligt

Det är märkligt vilka ljud man reagerar på och vaknar av när man sover. Att Lina slår till dörrhandtaget på ytterdörren t ex är något jag vaknar av. Att alla barnen går till skolan och tjoar och tjimmar utanför huset hör jag aldrig!

Jag hade jobbat natt, varit ute med Lina och gick och la mig strax efter 8 på morgonen. Ungefär 20 minuter senare vaknade jag och visste direkt varför, Lina behövde gå ut. Var så nedrans trött att jag faktiskt blundade i några sekunder till och tänkte ”Om jag inte rör mig så kanske hon går och lägger sig igen” även om jag innerst inne visste att det inte skulle hända. Lina gick fram till ytterdörren igen, slog till dörrhandtaget och gick gick sen och ställde sig i dörröppningen till sovrummet. Tittade på mig med öronen på helspänn, var jag vaken eller behövde hon vidta till ytterligare åtgärder? (Peta till mig med tassen, gnälla eller göra det där ljudet som ligger precis under ett skall)

Zombie-matte och hund gick ut, Lina var mycket riktigt lös i magen. Sen sov jag faktiskt i närmare 5 timmar utan att Lina påkallade någon uppmärksamhet, så när jag vakande så åkte vi till spåret och drog däcket ett varv. Lina var fortfarande lös i magen och gick på toa upprepade gånger. Så pigg som hon var så måste det vara något hon ätit bara (men vad?). Under resterande delen av kvällen sa hon till ytterligare några gånger när det var dags att gå ut. Valde att åka till jobbet då jag inte hade gett henne någon kvällsmat och jag tyckte att det verkade ha lugnat sig.

Just nu sitter jag på jobbet och undrar om jag har en surprise på hallmattan eller ej när jag kommer hem. Stackars Lina, jag oroar mig så mycket att det är på gränsen att jag också blir dålig i magen snart…

… … …

Det låg ett litet visitkort på golvet inne på kontoret när jag kom hem från jobbet! Stackars lilla gumman måste ha vankat omkring här inne en bra stund och försökt hålla sig. Lilla Lina, jag känner mig hemsk! Skulle ha stannat hemma. Lina får trösta sig med att nästa gång jag jobbar och hon måste stanna hemma själv är typ fredag om en vecka!

Ett svar på ”Lättväckt när Linas mage mår dåligt”

 1. emwmwm # Thursday, November 22, 2007 9:59:18 AM
  Hej!
  Våran lilla skrutt är oxå dålig i magen… kanske är nått som går!
  Hoppas Lina blir bättre snart, som sagt lite kärlek så är hon på topp snartSmile

  Hälsning Anna
  Quote | Edit | Delete

  Unregistered user # Thursday, November 22, 2007 12:30:56 PM
  Anki writes: Vilken tur att du hör Lina även om du är trött så du inte hör andra ljud. Min förra hund höll på en natt och gnydde och pep, jag var inte lika snabb som du, så jag fick en ”spritsad” hallgång, han fick inte ro att sätta sig någonstans utan sprang rundor med en läckande rumpa. Snacka om att jag fick dåligt samvete……Det tog aldrig mer så lång tid att få fart ur sängen efter det!! oppas det går över snart. //Anki
  Quote | Edit | Delete

  Elinaelajna # Thursday, November 22, 2007 2:22:19 PM
  usch då, stackars lina.
  hur länge är du borta då du jobbar natt?
  Quote | Edit | Delete

  http://www.galjar.seGaljar # Thursday, November 22, 2007 4:16:55 PM
  Lina är så tydlig med att hon verkligen vill gå ut att det inte går att misstolka. Vaknar jag inte av ljudet då hon smäller till dörrhandtaget med tassen så kommer hon och hämtar mig. Vem som helst vaknar ju av en dobermanntass i ansiktet…

  Och Lina är ensam från 20.40 till kanske 07.30 när jag jobbar natt. Hade aldrig lämnat henne så länge om det inte varit för att det är just natt och att Lina ändå sover bort tiden. Jag har pratat med min granne om hon hört Lina gnälla, yla eller skälla, men hon sa att hon inte hört ett pip. När jag kommer hem på morgonen är det oftast varmt på min säng i direkt anslutning till min kudde plus att täcket är lite ”ombäddat”, så hon tar verkligen chansen att sova på bästa stället också när jag är borta.
  Quote | Edit | Delete

  Elinaelajna # Thursday, November 22, 2007 8:36:35 PM
  haha det är ju bra att hon sover bort tiden du är borta i alla fall.
  trodde inte hundar pallade med att vara ensamma mer än max några timmar, typ 4-5.. men det är väl en annan grej när dom ligger och z-z-znarkar smile
  Quote | Edit | Delete

  http://www.galjar.seGaljar # Thursday, November 22, 2007 9:08:40 PM
  Dagtid lämnar jag sällan (på gränsen till aldrig) Lina ensam mer än 5 timmar. Då är hon ju vaken och i behov av sällskap, kissrundor och motion på ett helt annat sätt.

  Jag gillar inte att lämna henne på nätterna, det blev en akut lösning nu när husse Magnus med kort varsel fick reda på att han skulle gå kurs i Stockholm. Det är inte tänkt att vi ska ha det så här i framtiden utan bara nu i några veckor. (5 nätter till fram till jul för att vara exakt)
  Quote | Edit | Delete

  Levissonlevisson # Thursday, November 22, 2007 10:00:30 PM
  Tror nog inte det är någon fara med att vara ensam på natten! Som du säger så sover hon ju säkert bara. Tror det är bättre att hon har det bra i en miljö hon trivs framför att bli bortlämnad till någon hon inte känner. Menar i fall du skulle försöka skaffa hundvakt eller så. Fast jag förstår att du får dåligt samvete, skulle jag också få, även om du inte behöver ha det! Man blir ju som en liten kycklingmamma när det kommer till sin hund. Ännu lättare när man har en liten plutt som jag har, han kan ju tom få på ett finger från en fingervante på sin tass som sagt Grin
  Quote | Edit | Delete

  Unregistered user # Friday, November 23, 2007 8:18:41 AM
  Eleonor writes: Låter inte som att det är ngt problem m dessa tider; som sagt så sover hon ju på natten, dessutom är hon ju ingen tjej s stressar upp sig i onödan. Timmarna på dagen är inga problem heller, man ska inte glömma att det är en vuxen hund vi talar om och att det här inte sker precis hela tiden. Kram på er, och hoppas det ger med sig m magontet f henne – Canicur i tablettform hos veterinär är annars en jättebra lösning som *kvickstopp* när det gäller akut diarré.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette