Kennel Stars of Avalon, mitt köp av Lina

Innan jag skrev detta inlägg så skickade jag ett mail till Eleonor och bad henne att förklara sin otrevliga ton här på bloggen och gärna be om ursäkt. Jag ville inte bråka i bloggen. På detta fick jag svar att Eleonor hade sagt sitt. Det var droppen som fick bägaren att rinna över. Jag har som sagt alltid sagt att jag ska vara snäll, gör nu avsteg från snällheten till förmån för ärligheten. Bara för att jag är snäll accepterar jag inte vad som helst.

Jag köpte Lina från kennel Stars of Avalon i maj 2006. Det var egentligen meningen att jag skulle köpa en valp men uppfödaren Eleonor mailade mig och erbjöd mig att köpa en lite äldre hund från kenneln istället. Jag tyckte att det lät som en bra idé då Lina påstods vara en väldigt bra och lovande hund. När jag skrev mitt inlägg om avel på bloggen så kan jag ärligt säga att min mening med inlägget inte var att vinkla någonting. Jag såg stamtavlan och undrade hur det kom sig att man avlade så som man gör och gjort. Därför ställde jag frågan, på bloggen och på dobbeforum. Precis som jag frågar om andra saker jag undrar.

Jag valde att ta min egen hund som exempel istället för att nämna några av de exempel jag sett hos andra kennlar. Jag har aldrig ställt frågor som skadat dig Eleonor.

Saker som jag tänkt på men aldrig frågat på bloggen är; Är det någon annan än jag som betalat 11 000 för sin omeriterade dobermann-omlacering i Sverige? Är det vanligt att uppfödaren påstår sig ha kvar rätten att ta en kull valpar och samtidigt tar fullt pris för hunden då jag bara skrivit på ett vanligt köpeavtal? (Är det ens ett godkänt avtal enl SKK?) Är det fler hundägare än jag som uppmanats av sin uppfödare att öva på de olika momenten på mentaldelen för att min hund ska göra bättre ifrån sig på Korning med ursäkten att ”alla andra gör ändå det” när Lina inte klarade sitt MH? Är det bara jag som haft hund i 1 år och 10 månader nu som är den som får skicka länk med regler för den nya Korningen till sin uppfödare för att uppfödaren bestämt hävdar att

”Enligt de jag har pratat med så får hon ändå göra korningen i o m att hon har känd mental status, trots att MH:t avbröts. Är du helt säker på detta, och vem har du hört det ifrån?”

Varför berättade du inte att hundarna tillsammans bitit ihjäl några kattungar på gården? Varför berättade du inte för mig att Lina dödat (och tillsammans med de andra hundarna sen ätit upp) en kanin när hundarna varit ensamma ute hemma på kenneln och att hon därför är extremt jaktintresserad? Det hade varit bra att veta när jag köpte henne. Vi fick reda på detta först efter vad som skulle ha blivit en trevlig picnic i en park sommaren 2006, men som fick avbrytas eftersom Lina såg kaniner och blev helt hysterisk. Då det inte gick att hålla henne, avleda eller abryta hennes ylande/skällande eller få henne att ligga still fick vi gå hem till närmaste kompis och låta henne ligga inomhus och varva ner i ungefär en timme. Detta har även gjort att jag nästan aldrig vågar ha henne lös.

Likaså vet jag att Venus och Lina brukade springa ner mot hästhagen och få hästarna att börja springa och tyckte detta var väldigt kul. Lina tycker fortfarande det är väldigt kul, att springa fram och försöka jaga hästar. Även detta berättade du när jag ringde och frågade dig vad Lina hade emot hästar. Jag har en vän som var med när en schäfer fick huvudet insparkat på Gärdet av en hund som tyckte det samma. Om du nu inte hade tid att gå på kurs med Lina, varför kunde du åtminstone inte ha lärt henne att inte jaga hästarna? Det hade ni kunnat öva på varje gång ni gått utanför dörren. När Venus genomförde sitt MH så skrev du på din hemsida

”Vi fick mycket beröm för att vår Winnie är en så trevlig, social, mjuk och lättsam tik, samt att hon avreagerar sig så snabbt när hon tyckt att något varit läskigt, och växte med uppgiften. Det ska bli mycket spännande att följa hennes utveckling, eftersom hon fortfarande är sen i sin mognad, men när hon väl blivit riktigt vuxen så tror jag att hon kommer att ha utvecklats till en mkt stark och stabil tik.”

trots att till och med jag (extremt okunnig som jag framstår här på bloggen enligt dig) kan se att det är ett rätt så dåligt MH. Efter Linas MH skrev du ett mail till mig och undrade

”…vad har ni gjort med Lina?”

Du skyller på att jag inte hade någon inkallning på Lina och att det var för att samarbetet inte var befäst mellan oss. Det är ju PINSAMT att du som uppfödare inte ens verkar veta att ett MH är en avelsutvärdering och att detta inte hade ett jota med Linas och mitt samarbete att göra! I ett mail till mig när jag skulle köpa Lina skriver du själv

”Kan ”sitt” bra, ”ligg” skaplig, kunde ”fot” förut..”

”Hon är förresten hyggligt duktig att komma på inkallning, o har varit duktig på stående under gång, samt skaplig på hopp över hinder. Platsliggning har hon också varit skaplig på så vitt jag kan komma ihåg.”

Så vitt du kan komma i håg?! Dessutom, tycker du verkligen att det var inkallningen det hängde på vid Linas MH? Vad gäller bortförklaringen till varför Tiara inte lyckades på första försöket med mentaltestet så gillar jag det där med att ni hade motvind bäst.

Därför skulle jag gärna vilja ha ställt även den frågan här på bloggen; När är ett MH dåligt enligt dig? Och med alla bortförklaringar du har, vilket värde lägger du vid ett MH-test? Varför har du aldrig berättat för mig att Tiara hade svårt att föda på egen hand och att veterinären avrådde från avel på henne då det innebar en hälsofara för henne och samtidigt kunde vara ärftligt? Du har upprepade gånger frågat om jag kunnat tänka mig att ha ev valpkull hemma hos mig, hade du tänkt berätta senare eller? Är det någon annan som tänkt avla på sin hund ur A- eller B-kullen så kan detta ju vara viktig information för dem.

Hur roligt är det att komma med sin hund till en kurs, var företaget som håller i kursen bara känner min uppfödare som hon som fortfarande inte betalat för sig?

Det är som sagt bara du som varit negativ och tror att allt kretsar kring dig och din kennel och att jag är ute efter att kritisera dig och din avel. Har tanken slagit dig att jag skriver blogg enbart utifrån min egen synvinkel och att jag sällan, för att inte säga aldrig, tänker på dig när jag skriver? Du skrev dessutom och skrämde mig lite med att orsaken till att ingen av de större, kunnigare gått in och svarat på mitt inlägg på dobbeforum beror på att jag nu kommer att bli utfryst och att jag låter extremt okunnig med min fråga om avel. Eleonor, vem tror du det är som hjälpt mig att reda ut begreppen med Linas MH, Korning, reglerna kring köpe- respektive foderavtal mm om inte dobermannuppfödare och kunniga inom rasen? Appropå din kommentar i mitt inlägg om avel här nedan

”Det är riktigt synd att du inte tog dig tid att kontrollera detta innan Madeleine, vilket jag alltid anser är en förutsättning för att köpa hund och något jag verkligen understryker då man köper valp från mig.”

Hur påläst krävs det att man ska vara inom avel, stamtavlor och hundars mentalitet innan man köper en hund från dig Eleonor? För jag kan inte minnas att du tryckte på detta. Däremot minns jag att du ville att jag skulle hämta Lina så fort som möjligt och att du skrev i ett mail till mig

”…för hon har så många möjligheter i o med hennes stabila mentalitet; det finns inget som helst nervöst hos henne, inga rädslor heller. Jag är till 99,9% säker på att hon kommer att göra ett strålande MH…”

Ja, det var väl det jag hade att säga just nu, jag fyller väl på om det är något mer jag vill ha sagt…

(Ovanstående citat är hämtade från mail och meddelanden från Eleonor till mig. Jag har sparat mer eller mindre alla mail jag har fått och har i dagsläget 146 mail från Eleonor i min inbox och kan styrka vartenda citerat ord. Citatet från hemsidan om Venus MH har jag kopierat från dobbeforum.net då Eleonors samtliga hemsidor ligger nere. Det näst sista citatet kommer från Eleonors kommentar på mitt inlägg om avel som går att hitta nedanför detta inlägg)

Tillägg i efterhand; Den 29 november 2007 skickade jag in en kopia på mitt kontrakt till SKK med en förfrågan om detta var giltigt, om Eleonor verkligen har ”rätt” att ta valpar på Lina. Jag visste redan då att detta inte är aktuellt då Lina inte fullföljde sitt MH med kryss i alla rutor, men då Eleonor ville att vi skulle genomföra korning (hon kände inte till de nya reglerna) för ev parnings skull och så ville jag veta ändå. Eleonor mailade länk på ev hane som Lina skulle paras med och undrade om jag kunde tänka mig att ha valpkullen hemma hos mig.

Jag är mycket väl medveten om att det dåliga MHt ”räddade” oss från att ens behöva ta den eventuella dusten om en valpkull eller ej. Jag bestämde mig redan 2006 för att jag inte ville att Lina skulle ha några valpar. Men det var först sommaren 2007 som jag talade med en annan uppfödare om saken och fick reda på att jag inte alls var skyldig att ta några valpar på henne. Sedan dess har jag talat med flera uppfödare som tittat på kontraktet, nu vile jag ha SKKs syn på saken. Att jag inte skrev in detta i orginalinlägget beror på att jag misstänkte att Eleonor då skulle börja höra av sig till SKK och jag ville ha svar från dem innan. (Sen att jag personligen anser att vilken uppfödare som helst ska tåla att deras kontrakt synas av SKK utan att det ska bli livat för det är en annan sak)

Tillägg 9 februari 2008; Om Eleonor vill kalla det anmälning och gnäll för gnällandes skull att jag frågar SKK om ovanstående när det gäller mitt kontrakt… då är jag väl en gnällig fan då. Jag vill inte bli förlöjligad av min uppfödare för att jag kollar om mitt kontrakt är rimligt. Det ska alla uppfödare tåla, annars har man ju något att dölja och bör tänka om. Säga det till blivande valpköpare; Jag skriver avtal som jag påstår är giltiga enligt SKK men som de inte backar upp när jag visar de kontrakten för dem.

Tillägg juni 2008; Saxat från SKKs hemsida. U 25/08. Ärende rörande uppfödare som sålt en vuxen hund på s k ”halvfoderavtal”. Till avtalet finns fogat ett tilläggsavtal där uppfödaren ålägger köparen att genomföra MH, korning/mentaltest samt bruks- och utställningsmeritera hunden. Vidare åläggs köparen att HD-röntga hunden. Kennelkonsulentbesök har utförts hos uppfödaren. UKK noterade att SKKs juridiska avdelning tidigare handlagt ärenden rörande aktuell uppfödare. En anmälan till SKKs Disciplinnämnd övervägdes. UKK beslöt dock att denna gång låta ärendet stanna vid ett mycket skarpt påpekande om att uppfödaren måste sätta sig in i och följa gällande regelverk. Av regelverket framgår att endast av SKK fastställt avtalsformulär får användas, vilket bl a innebär att tilläggsavtal med ovan angivet innehåll inte får bifogas. Upprepad förseelse kan medföra disciplinär prövning. (Detta är alltså inte mitt kontrakt på Lina utan det avtal som Eleonor skrev till den sista av hunden Pumas fodervärdar. Eleonor gick ur SKK precis innan de skulle ta upp hennes ärende. Enligt Eleonor inte medvetet, men det är lite för bra tajming för att jag riktigt ska tro på det faktisk.)

Tillägg 14 oktober 2008; Jag fick ett mail från Eleonor. Väljer att bara citera delar av det då jag inte vill blanda in övriga personer som nämns i mailet. Det är inte första gången Eleonor hotar mig med liknande saker, efter andra tredje gången så var jag inte särskilt orolig längre. Så nu för tiden bryr jag mig inte om det. Jag har inte svarat på mailet och kommer inte göra det heller.

… Jag kommer att säga det här en gång innan jag skickar en anmälan, slutar inte du att skriva saker om mig samt hela tiden påstå att jag skulle skriva saker jag inte gör, så kommer du att bli anmäld för förtal. Jag har fått nog av dig nu… Inse när det är nog. Mitt tålamod är slut. Och vad jag gör med mina uppfödningar har du ingenting med att göra. Hoppas att fler kennlar läst din blogg och inser det dumdristiga i att sälja hund till dig. Eleonor” –

Tillägg mars 2009; Eleonor får villkorlig dom och dagsböter då hon fälls för djurplågeri och urkundsförfalskning i tingsrätten.

4 svar på ”Kennel Stars of Avalon, mitt köp av Lina”

 1. Emman; Ja du Madeleine, utifrån min synpunkt så låter inte detta bra!! Det osar lite katt om det hela (eller hur man nu ska uttrycka det). Den där Eleonor verkar inte vara helt ärlig. Hon undanhåller ju inte info/fakt utan ljuger rakt medvetet genom att säga precis raka motsatsen än vad som är sant.
  Vad bra att du vågar ta upp det! Vi som älskar rasen och värnar om den och dess mentalitet vill att sådant kommer fram, det är jätteviktigt.
  Hoppas att du inte varit för upprör utan fått sova en el i natt ändå.

  MvH
  Emma

  Anonym: 11 000?! Helt plötsligt tappade jag hakan. Men om tiken har halvdan mentalitet så lär man väl inte ta valparna på henne ändå? Eller.. Folk gör fan vad som helst för pengar idag. Inkl. packa på folk hundar som sägs ska bli så bra, men som visar sig vara skit. När man efter några år fått kunskap förstår man hur utnyttjade förstagångsägare blir. /Jenny

  Anonym: Angelica och Dobbis Elice writes: Hej, Jag tycker det är modigt å starkt av dig att ta upp detta på bloggen. Det är absolut alldeles för mycket att betala 11.000kr samt att uppfödaren ska behålla avelsrätten. Kramar från oss!

  MidasJenMidas # Thursday, November 29, 2007 1:43:48 PM
  jag har för mig att om man har betalat hunden så är det ens egen hund samt fyllt i ägarepappren.
  om de gemensamt inte går med på att uppfödaren fortfarande har avelsrätten på hunden.
  Annars så är det DU som bestämmer om du vill ha valpar på henne.

  Unregistered user # Thursday, November 29, 2007 2:41:38 PM
  Anonymous writes: Jag var för tre dagar senda med en vän och hämtade hennes nya tik, en import. Tiken i fråga är 8 månader och kan inte ”svenska språket”. Hon går lös, kommer som en blixt på inkallning, är kontaktsökande, kan sitt, sitt kvar, ligg, ligg kvar, tillkampar bra och har en fint släppande, Fungerar utmärkt i den nya familjen (vuxen, 2 barn, 3 andra hundar. Har inte ens som Lina, gått kurser, utan uppfödaren har lärt henne det grundläggande en hund bör kunna i den åldern iom detta funkar hon så bra i nya hemmet. Men det kanske är ngt fel på denna tiken? För den är ju ingen enmanshund och man måste inte lära in allt på nytt för att den bytt hem! Att dobermannfolk skulle vara annorlunda än resten av hundmänniskorna är felaktigt, jag tror snarare att det beror på hur man själv framställer sig!!! Finns massvis med fantastiska hundvänner att finna inom rasen, vilket jag tror du upptäckt Madde ;o)

  Lena writes: Jag tycker inte att din ton är saklig. Att öppet sitta så här och skriva är för mig enormt låg nivå. Du kan ta detta privat med din uppfödare. Det är valp köpare som dig som gör att man som uppfödare inte vill sälja sina hundar utan hellre ha kvar dem. Vidare skriver du en massa om linje avel och jag ska ge dig något att tänka på innan du kastar mera skit över din egen hund. A pedigree is only a tool that can show you bad and good characteristics, wich your dogs maybe have or will give to offspring. A pedigree is not better than the dog who owns it ! Linebreeding is a precious tool – and the fastest way to settle good type and postetive characteristics – BUT it can also bring hidden things, which then will have to be bred out in future generations. Att bara köra utavel kommer att ta dö på en standard för rasen det krävs både linjeavel och utavel och en uppfödare som vågar stå för sina kombinationer, vilket din uppfödare gör. Jag är så less på dessa hundägare som dig som sitter och ska kritisera. Se till vad du har lärt dig och hur mycket din uppfödare ställt upp för dig! Jag tror aldrig i hela mitt liv att din uppfödare skulle använda denna tik i avel om hon inte är tipp topp på alla punkter. Så vad vill du ha ut av att smutskasta dig själv, din uppfödare samt din hund???? PS Jag vet att din hund INTE ska gå i avel.

  Reindeer http://www.galjar.seGaljar # Thursday, November 29, 2007 3:19:51 PM
  Ja, då är vi less båda två!

  Du är less på valpköpare som jag. Jag är less på uppfödare som inte kan svara på frågor om avel och försvara och motivera sin egen avel. Som ljuger för sina valpköpare.

  Och jag är saklig. Har bara skrivit saker jag kan bevisa inget annat.

  Susanne kristallen # Thursday, November 29, 2007 3:46:11 PM
  Uppfödare är försäljare och försäljare kan slingra sig som ormar vare sig de säljer Cadillacs, dammsugare, rakhyvlar eller Dobermanns…

  Jag tycker personligen inte att Madeleine skämmer ut sig själv eller sin hund utan hon står för en stor del av oss hundköpare. Jag tycker heller inte att det kommer fram att hon skulle vara missnöjd med sin hund, tvärtom! Och det är väl inte det det här handlar om heller som jag kan se det.

  Att diskutera linjeavel, inavel, utavel är väldigt intressant även för oss som inte ”förstår någonting”. Det enda sättet för oss att få en inblick är att få ärliga och uppriktiga svar från erfarna uppfödare. Och varför inte göra det i en öppen diskussion? Men i det här fallet verkar det kollapsa när det ifrågasätts. Tänk på att i framtiden är det kanske Jag och Madeleine som bidrar Sverige med Dobermannvalpar och då behöver vi goda förebilder.

  Susanne kristallen # Thursday, November 29, 2007 4:36:09 PM
  För all del… Måste bara tillägga att det måste finnas värre valpköpare än oss som skriver om våra älskade vänner här på bloggen.
  Om det här ses som en anledning att inte fortsätta att bedriva avel, ja då vet jag inte vad jag ska säga…

  Reindeer http://www.galjar.seGaljar # Thursday, November 29, 2007 4:53:59 PM
  Nu är inte Lina till salu, och har aldrig varit heller. Men det var snällt av din samarbetspartner att vara villig att komma hit och betala de närmare 60 000 kronor som jag investerat i Lina sedan hon köptes. Den samarbetspartnern får du se till att förvalta väl!

  Då jag velat undvika personangrepp så har jag varit väldigt noga med att bara ta upp såna saker som jag kan bevisa som sagt. Jag har inte med ett enda ord nämnt vad jag fått höra/lära mig från de personer som hört av sig till mig.

  Att du inte tycker att jag är snäll nu, det förstår jag. Men jag tänker inte ljuga, inte ens för att vara snäll, om såna här saker. Jag är glad att alla dina andra valpköpare är glada och nöjda med sina valpar från dig och er relation. Om fler kände som jag skulle det ju vara hemskt.

  Du skrev även i går att du kommenterat klart i min blogg. Vi får se hur det går denna gång..

  Unregistered user # Thursday, November 29, 2007 4:58:13 PM
  Mia Wihlborg writes: Så märkligt allt det här är. När människor frågar mig varför jag väljer att avla, eller INTE avla på ditten eller datten hund tycker jag inte att det är ett dugg svårt att svara. Inte heller är svaret speciellt svårt att förstå. Jag har ju själv ställt mig den frågan innan jag tagit nått avelsbeslut, och om jag inte kan formulera och motivera mina svar till mig själv, då har jag nog både en och tre tomtar på loftet *s* Det kommer alltid finnas de som anser att jag fattar fel beslut, det får både de och jag leva med. Personligen blir jag inte speciellt provocerad av sådant. Jag har fött upp hundar där jag inte är ett DUGG stolt över resultatet, det händer alla uppfödare förr eller senare. Det är inget man behöver sticka under stol med. Jag har tagit avelsbeslut jag i retrospekt aldrig skulle ta igen, det är inget jag behöver sticka udner stol med. Jag är inte perfekt, mina hundar är inte perfekta, och inte skäms jag en sekund för det. Faktum är att jag avlar på en hund som är ful. Men hade jag suttit och skällt ut min valpköpare på internet, då hade jag skämts så jag hade fått ett hastigt uppblommande behov av att gå i exil!

  Eleonor # Thursday, November 29, 2007 5:17:29 PM
  Jag har tagit bort mina kommentarer för att jag inte har lust att vara delaktig i en blogg som sysslar med personangrepp och direkta påhopp.

  Dessvärre kan jag inte ta bort mina kommentarer i övriga bloggen, då jag oftast inte gjort inläggen från mitt konto. Vore tacksam om du kunde göra det när du har tid, så slipper jag vara med här längre.

  Reindeer http://www.galjar.seGaljar # Thursday, November 29, 2007 5:30:35 PM
  Så att alla förstår varför det nu blivit lite konstigt i kommentarerna, då Eleonor raderat alla sina inlägg och att en del (däribland jag själv) har svarat på dessa kommentarer.

  Bland annat skrev Eleonor att Puma är den enda tik hon haft ute på foder och det stämmer ju inte! Samt att en av hennes otaliga och ständigt nya samarbetspartners skulle komma hit och lösa ut Lina samt de utlägg jag gjort för henne. Vad det stod i resten av de borttagna inläggen minns jag inte riktigt.

  Unregistered user # Thursday, November 29, 2007 5:42:47 PM
  Pia writes: Tänk att den här Eleonor kan göra sig så ovän med så många! Kan inte mer än beklaga. Det finns fler valpköpare som har ett och annat att säga om Eleonor.

  Reindeer http://www.galjar.seGaljar # Thursday, November 29, 2007 5:45:38 PM
  Pia; Det har kommit en del mail sen i går kan jag säga…

  Unregistered user # Thursday, November 29, 2007 5:46:14 PM
  Anonymous writes: Den där Lena är bara Eleonor själv! Eller den enda vän hon har kvar snart

  Unregistered user # Thursday, November 29, 2007 5:49:02 PM
  Pia writes: Finns snart en till, får namnet i morgon och hur mycket pengar den valp köparen kräver Eleonor, tyvärr har E inte fått det brevet ännu.

  emmanemmanorrbring # Thursday, November 29, 2007 5:55:44 PM
  Jag undrade också precis om den där Lena var Eleonor själv!!!

  PiaPia A # Thursday, November 29, 2007 9:09:52 PM
  Denna ”Lena´” skriver i min blogg också!

  Reindeer http://www.galjar.seGaljar # Thursday, November 29, 2007 9:57:06 PM
  Eleonor må ha slutat skriva här på bloggen, istället får jag nu mail. Så jag skrev till henne;
  Allt du skriver till mig från och med nu kommer jag att lägga upp på bloggen.

  Min kritik till dig är inte riktad till dig som privatperson utan dig som uppfödare. Så inte ska vi bli mer osams inte. Men ändrar på mitt inlägg gör jag ej.

  Jag fick svar av Eleonor Magnusson, Today at 9:24pm.

  Jag hoppas verkligen att du finner tillbaka till dig själv igen, och att du får den hjälp du behöver till det i sådana fall, om det nu krävs sådant. Om det är problem mellan dig och Magnus så hoppas jag även där att ni i sådana fall löser det, för som du beter dig och agerar nu är inte du, och det tror jag att dom flesta är rätt överens med mig om.

  Hoppas att du kommer att må bättre snart.
  /Eleonor

  Dessa, nästan exakt samma ord, har jag läst tidigare. Men då har det handlat om andra personer som Eleonor inte varit överens med. Nu är det tydligen min tur. (Till allas stora glädje kan jag meddela att jag mår bra och att min och Magnus relation är den samma som den varit de senaste 5-6 åren vi varit tillsammans.)

  Unregistered user # Thursday, November 29, 2007 10:00:03 PM
  Annika writes: Stå på dig är allt jag har att tillägga. Hanni och jag gör tassar upp för dig och Lina!

  Unregistered user # Friday, November 30, 2007 12:07:54 AM
  Juridikstuderande writes: Du låter farligt nära att överträda Personuppgiftslagen om yttrandefrihet och integritet på Internet, när Du trots att personen ifråga inte ens vill vara delaktig i din Blogg trots det namnger och hänger ut henne. Kan bli dyrt. http://www.pul.nu/lagtext.html. Mer finns att hitta på Internet. Väldigt kränkande samt nedlåtande beteende av det jag utläst än så länge. Känns inte speciellt vänligt att försöka hetsa upp en mobb mot någon oavsett anledningen till osämjan. Sådant sköter man privat, och speciellt om man är någorlunda vuxen. Här är det dessutom direkta personangrepp rörande personens privatliv och ekonomi som knappast torde ha något att göra med hennes roll som uppfödare. Trots att jag följt den här bloggen tidigare så tänker jag nog inte ens läsa den mer. Måste finnas andra, trevligare bloggar att läsa och lägga min tid på. Sorgligt. Hoppas att Ni växer upp någon gång.

  Unregistered user # Friday, November 30, 2007 12:15:19 AM
  Lena writes: Är du tillbaka igen E???? Himla rännande.

  http://www.galjar.seGaljar # Friday, November 30, 2007 12:15:58 AM
  ”Juridikstuderande” Då tycker jag att du ska läsa några terminer till! Personen kritiseras inte som privatperson utan som uppfödare.

  Unregistered user # Friday, November 30, 2007 12:41:55 AM
  Juridikstuderande writes: Då formulerar man sig nog rätt mycket annorlunda, samt diskuterar varken personens ifrågas eventuellt obetalda kursavifter eller tar upp samt lägger ut privat mailväxling. Även detta är straffbart om man inte fått ett godkännande/medgivande först. Jag vet inte om jag hann se allt det personen skrev innan hon valde att ta bort sina kommentarer, men såvitt jag kunde uttyda så hade hon gjort rätt mycket för att försöka ge svar på Dina frågor innan Du valde att börja halshugga henne här i Din blogg. Jag kan faktiskt inte säga annat än att jag förstår henne. Vad mer kan begära av någon uppfödare? Du skrev ju även att Du är nöjd med din hund, så vadan denna diskussion ens? Kritisera en uppfödare för att Du fick chansen att köpa en hund som Du är nöjd med?? Jag har aldrig påstått att jag är färdig med min utbildning (det är därför det står just juridikstuderande), men så pass mycket vet jag att man inte får lägga ut personers namn när det gäller sådan här kritik, för vad Du än försöker intala Dig själv så är den riktad i mångt och mycket mot denna som privatperson. Jag har följt många kennlar och uppfödare under åren, i jakt på min egen dobermann, och lyssnat och lärt en hel del. Tror inte att hon är bättre eller sämre än någon annan. Fast just nu vet jag inte ens om jag vill ha en egen dobermann med tanke på allt skitsnack överallt om alla. *Måste man vara ”E”, eller vad Du nu skriver Lena, bara för att ha åsikter? Tror Du att Du är den enda som har rätt till dessa? Jag har rätt att ventilera mina åsikter precis som övriga talare, och jag tänker praktisera den rätten när jag finner det nödvändigt. Eller är man bara accepterad här om man tillhör mobben? Thinking

  http://www.galjar.seGaljar # Friday, November 30, 2007 12:51:09 AM
  Alla får skriva. Så klart.

  Men den som är anonym kanske ska se till att inte vara så tuff som den som med namn kan stå för sina åsikter?

  Jag skrev ett mail till Eleonor och sa att allt du skriver till mig nu det lägger jag ut på bloggen. Då valde hon att svara direkt och försöka påstå att jag har psykiska problem samt dra in min sambo i det hela. Vad säger juridikstudenten om det?

  Jag har inte halshuggit någon. E skrev ett inlägg, jag svarade allt med fakta och bevis. Inget annat.

  Ja, jag är nöjd med min hund. Varför kan jag inte vara nöjd med min hund samtidigt som jag är kritsik till att min uppfödare vill att jag ska försöka fuskträna inför Korningen?

  Varför kan jag inte vara nöjd med min hund samtidigt som jag är kritsik till att min uppfödare lurade mig att skriva på ett avtal inte är juridiskt bindande och som ALLA uppfödare jag varit i kontakt med sagt att ”det där är är lurendrejeri”?

  Varför kan jag inte vara nöjd med min hund samtidigt som jag är kritsik till att min uppfödare tog ett pris för hunden som jag inte hört någon annan betala för en omeriterad hund vars enda merit var Hd-fri men som inte kunde gå i koppel? Min uppfödare lovprisade Lina som den bästa mentaliteten som gick att få, men som inte klarade sitt MH.

  Och har jag skrivit till Eleonor som privatperson eller som hundköpare? Har jag köpt min hund från denna kenneln och jag skriver till dem ber jag då om svar från en privatperson eller en uppfödare? Om du får ett svar när du mailar till Volvo och har synpunkter/frågor på din bil, räknas svaret som ett mail från en privatperson eller som från ett företag då även om signaturen är ”Lasse, bilmek”?

  Lenis and Lovely ElectraLenis # Friday, November 30, 2007 1:17:36 AM
  Jag förstår överhuvudtaget inte ditt inlägg och den låga nivå du har lagt dig på! Vart vill du komma med det här?
  Det är i mina ögon rena personangrepp av och till, och du lägger ut hela namnet samt dessutom er mailkontakt! Nej, jag kan bara hålla med om att det här liknar inte dig, inte alls!

  Det hade varit mer förståeligt, men därmed inte helt okej, om du hade varit missnöjd med din hund. Sedan är hon inte uppfödare för tillfället, så du riktar dig i mångt och mycket till en privatperson. Du har fått svar på många frågor gällande hennes tidigare uppfödning, men verkar inte nöjd. Givetvis är hon alltid din hunds uppfödare.

  Jag kontaktade nyligen en svensk ägare/uppfödare om en ung dobermann som var till salu, där de skulle behålla avelsrätten, vilket jag inte alls var intresserad av. Jag vet inte vad den hunden skulle kosta, men troligen inte billig. Tydligen flera som gör så…

  Nej lägg ner det här och skriv hellre om liksök med Lina…

  Lenis

  Juridikstuderande Lotta writes: Så Du menar på fullaste allvar att Du köper rakt av att någon kallar sig t.ex Lena, Pia, Pelle eller Bertil, och att dessas åsikter är mer värd än min? Jag ser inga mailadresser eller webbadresser sammanlänkade till så många namn här, men mig är den enda Du gått på om detta? Undrar varför? Påhoppen verkar Du aldrig ifrågasätta upphoven till. Snarare eldar Du vidare på dom. Du låter plötsligt inte så neutral och vänlig som Du verkat tidigare. Okej, men då kan Du kalla mig Lotta framöver. Juridikstuderande Lotta. Du har fortfarande inte svarat på mina frågor.

  http://www.galjar.seGaljar # Friday, November 30, 2007 1:40:03 AM
  Lenis; ,Jag räknade just, jag har i dag fått 41 mail från personer (Inte räknat dem som skrivit här i bloggen, då blir det väl ca 50 antar jag) som håller med mig, som har berättat en massa saker för mig som jag tidigare inte visste. Jag kommer inte att ta upp de sakerna här, för dem kan jag ju uppenbarligen inte bevisa mer än med ”jag har hört”.

  Ingen har varit negativ. Alla dessa 41 personerna har varit positiva och en del har jag inte ens hört talas om innan! Många har skrivit och berättat att de inte vill bli inblandade i bråket här på bloggen just för att Eleonor går så hårt fram att de känner sig lite ”rädda”, men vill ge mig support ändå.

  Så att du och Eleonor är kritiska och inte håller med är ok med mig. Eleonor har ju uppenbara skäl att vara arg, det är ju henne jag ifrågasätter. Men att du Lenis är så kritisk förstår jag inte. (Även om det är ok så klart!)

  Nu råkar jag tycka om min hund lika mycket ändå, men låt säga att jag verkligen velat göra tjänstehund av henne och tävla bruks, hur lämplig hade hon varit då med sitt avbrutna MH? Det var ju i så fall bara tur att jag föll för specialsöket istället?

  Ska man vara ärlig och stå för sin åsikter bara när man är missnöjd med sin hund? Eller ska man stå upp för vad man tycker och vara rak, alltid?

  http://www.galjar.seGaljar # Friday, November 30, 2007 1:42:19 AM
  Juridik-Lotta; Vilken eller vilka frågor missade jag att svara på?

  Unregistered user # Friday, November 30, 2007 1:49:19 AM
  Juridikstuderande Lotta writes: Av vad jag kan utläsa av det Du lagt ut att hon skrev som svar på Ditt mail är att hon inte känner igen Dig, och att hon undrar om det är något i Ditt liv som gör att Du inte mår bra. Med andra ord brydde hon sig så pass mycket om Dig att hon frågade Dig det trots att hon visste att det skulle läggas ut här. Du verkar ha tolkat det på Ditt sätt. Det finns massor av gånger som man inte mår bra i sitt liv, och som man kanske reagerar felaktigt och till följd av det behöver någon att prata med. Vem har inte suttit i den sitsen någon gång. Vem kan garantera att en hund går igenom ett MH förresten? Lovade hon det, eller sade hon att hon trodde det? Det är två vitt skilda saker. Vad som helst kan hända i samband med den dagen. Klarade inte övriga hundar i den kullen sitt MH förutom 1 pga skottet (läste fort på SKK Hunddata)? Klarade inte en helsyster i den andra kullen sitt mentaltest som dryga 2-åring? Man utgår alltid ifrån föräldradjuren, och det jag sett om dom visar på väldigt god mentalitet. Bägge är Korade med höga poäng. Har din hund uppvisat prov på dålig mentalitet någon gång, förutom att hon kanske hade en dålig dag just på MH:t? Tror du att uppfödare kan garantera att en valp eller hund blir en stjärna? Det kan dom aldrig oavsett om Du köper en som härstammar enbart från Världsvinnare och ZTP/Korade hundar. Vad stod det för användningsområde förresten på kontraktet? Din hund är dessutom Specialsökhund nu – vet Du om hur många dobermanns (tyvärr) som har så dålig mentalitet att det aldrig ens skulle kunnat komma på fråga? Jag har dessutom kollat på priser alltifrån valp till vuxen hund i många års tid, och det är inte ett överpris. Du valde ju själv att betala det dessutom? Kommer man och klagar på det efter så här lång tid? Din hund är ju 3-4 år? Fanns det inga andra hundar att köpa då? Det är dessutom inte märkligt att ha sådana avtal, hur tror Du att dom största kennlarna har? Det här är oavsett ras, för jag har kollat upp många raser under åren i jakt på min Drömhund. Många gör så på hela kullar för att säkerställa att kunna ta valpar på den bästa tikvalpen. Det är alltid ett val som man gör som valpköpare om man vill köpa den då eller inte. Vill man inte det så finns det andra kennlar med lägre eller andra krav. Tog Du dessutom upp just de här frågeställningarna med Din hunds uppfödare innan Du valde att publicera dom i Bloggen? Sådant här tar man privat. Nej jag tycker att Du är skyldig Din uppfödare en ursäkt. Dessutom tycker jag precis som *Lenis* att du ska sluta med den här tonen och skriva trevligare saker istället. Det har Du varit jättebra på tidigare. //Lotta

  Unregistered user # Friday, November 30, 2007 2:00:25 AM
  Hanna writes: Hon ville ha svar på fusk och avtalet också. Det vill JAG ha svar på!

  Lenis and Lovely ElectraLenis # Friday, November 30, 2007 2:13:16 AM
  Ja visst får du vara ärlig och stå för dina åsikter, vilket du vet att jag alltid brukar göra! Men i det här fallet tror jag inte att det leder till något gott överhuvudtaget.

  Jag har oxå fått massor av mail om allt mellan himmel och jord. Sedan har jag valt vad jag tänker bry mig i eller ha åsikter om.
  Sedan kan nog ingen uppfödare överhuvudtaget garantera att deras valpar skall göra bra ifrån sig på ett MH. Iof så litade jag till hundra procent på min tös uppfödare/ägare, vilken faktiskt garanterade att jag skulle få en dobermann med ”excellent character and exterior”…vilket stämde till 100%!!! smile Men att hon skulle få ett så otroligt bra MH, det hade han inte kunnat garantera, möjligen förutspå.

  Nej jag tycker bara att det här inlägget var onödigt i din annars trevliga blogg!

  Sov gott

  Lenis

  Unregistered user # Friday, November 30, 2007 2:13:42 AM
  Juridikstuderande Lotta writes: Kommer jag ihåg fel när hon hade skrivit i kommentarerna tidigare att hon i kontraktet hade skrivit in att hon hade rätt att köpa tillbaka avelsrätten i tiken? Jag har ingen aning för hur mycket eller hur många kullar det gällde, men det borde Du ju kunna svara på Madeleine? För är det så, så är det ju en helt annan sak än det Du själv går ut med i inlägget – att hon hade sålt hunden till fullpris samt dessutom hade kvar avelsrätten på X antal kullar? Jag kommer inte ihåg riktigt, och kommentarerna finns inte kvar längre. Fusk är såklart alltid intressant att höra tankarna bakom, men vem ska kunna ens svara på om det är sant eller inte – eller dialogen runt omkring, när alla hackat så på den som sägs ha sagt något att hon inte ens vill gå i svaromål längre? Det går alltid att vinkla saker så att det låter mycket värre än vad det någonsin varit menat att låta som ursprungligen. Speciellt när man inte ens vet vad den andra parten sagt innan. Så går det när man gör en mobb istället för att ha en normal diskussion, eller allra helst – ta det PRIVAT! //Lotta

  Unregistered user # Friday, November 30, 2007 7:34:14 AM
  Karin writes: Stå på dig Madeleine! Vi tänker på dig och VET hur du har det!

  MidasJenMidas # Friday, November 30, 2007 7:53:30 AM
  jag tycker bara att det är konstigt att man köper en hund för 11000 på halvfoder de kan du ju få en helmeriterad hund för.
  skulle hon ha kostat 22000 om du köpt henne helt eller?
  Låter som ett fall för skk det här alltså..

  man börjar märker oftast på valpar redan om de är bra mentalt eller inte och då de är 1 år så är hunden utvecklad psykiskt och har alltså skapat sin egen ”personlighet” och tycker man att hunden inte är tillräckligt bra mentalt DÅ så skall man ju absolut INTE avla på hunden för då blir valparna (ursäkta uttrycket) SKIT mentalt och antagligen sämre mentalt än mamman beroende på fadern man kan ju aldrig få 100% bra mentalalitet på att para en hund som har dålig mentalt och blandar man en bra mentalt hund med en en dålig så brukar ungefär hälften av valparna bli skit.

  jag förstår inte riktigt vad hela bråket går ut på men saken är klar lina skall INTE avlas på om hon är mentalt dålig.
  och om du har betalat 11000 så tycker jag att hon är din för det är full pris på en hund som är omeriterad.
  Kontakta SKK anser jag.

  (står inte på någons sida jag försöker bara tänka på för hunden.)

  Eleonor # Friday, November 30, 2007 9:22:42 AM
  När jag har något att säga skriver jag under med mitt eget namn.

  Madeleine har köpt en hund av mig för 11.000 kronor, som jag hade rätt att köpa tillbaka halva avelsrätten på, för halva köpesumman, innan hon blev en viss ålder – OM jag valde att avla på henne. Kennelkonsulenterna (SKK) har gått igenom alla mina köpeavtal vid de tillfällen de kommit på oanmält besök, som till alla kennlar, och aldrig haft något att anmärka på. Nu senast i somras.

  Madeleine svarar;Konstigt, till mig säker SKK att du inte har rätt till någon kull om inte jag vill det, och det vill jag inte. Dessutom skickade du mitt kontrakt till mig i augusti i år, 16 månader efter att jag köpte Lina, så jag förstår att ingen hade nåt att säga om det i somras.

  Lina var 1,5 år när hon såldes. Hon har alltid varit en mkt trevlig och stabil tik; väldigt lik sin mor som fick 164 p på korning med +2 på nerver, samt aldrig visat några större rädslor. En väldigt lättsam tik både att arbeta med samt att ha i hemmet. Glad och alltid vänlig. Van och mycket snäll med barn. Jag sålde henne till en tjej, Madeleine, som aldrig haft hund förut, för att hon visade prov på stort intresse och engagemang. Tyvärr så innebar även det att jag inte visste om Lina överhuvudtaget skulle meriteras med en förare som var i nybörjarfasen, därav anledningen till valet av kontrakt.

  Tyvärr hade Lina en dålig dag på ett MH, vilket tyvärr även innebar att jag beslutade att inte avla på tiken. Jag förstår att även Madeleine blev ledsen för det i och med att hon alltid sagt att hon ville ha en valp just efter Lina.

  Madeleine svarar;Nej, det har jag faktiskt aldrig sagt. Jag har sagt att det skulle vara svårt att låta bli en valp från Lina, men både jag och Magnus är överens om att vi inte hade velat ha valp efter henne.

  Lina är oavsett inte en mentalt dålig hund. Punkt slut. Alla som någonsin träffat henne har bara gett mig beröm, och av det Madeleine tidigare alltid sagt så har det varit samma för henne. Hennes sambo, hennes syster samt hon själv var hos mig senast i somras och var alla oerhört nöjda med hunden.

  Madeleine svarar;Min syster är en av de personer som var tänkta att sitta hundvakt till Lina. Detta gjorde hon aldrig eftersom Lina gjorde utfall mot andra hundar. Går vi på promenad går min syster alltid i förväg då vi möter en annan hund då hon tycker att det är så obehagligt när Lina skäller. Hon vill alltid att jag ska lämna Lina hemma..

  Jag säljer alltid mina hundar som sällskapshundar, vilket även framgår av kontraktet – eftersom det är det enda jag kan garantera som uppfödare. Det finns nog ingen uppfödare som inte skulle vilja kunna lova att det blir en champion eller en tjänstehund, men tyvärr kan man inte det varken med en valp eller en ”grön” unghund.Vill man vara säker på att få det så får man vara beredd på att köpa en färdigutbildad, och då rör det sig om helt andra summor.

  Precis som att man aldrig kan garantera att valpen blir HD-fri i vuxen ålder kan man inte säga hur en hund kommer att reagera på ett MH. Det enda man kan berätta är om sina egna erfarenheter av hundens mentalitet samt föräldrarnas mentalitet. Är det dom förväntningarna man har när man köper valp, att en uppfödare ska kunna garantera ett tjänstehundsämne t.ex så blir man nog tyvärr väldigt besviken. Det är levande varelser vi pratar om, och i sådana fall kanske man ska lägga fokus på något annat.

  När Madeleine väl hittar den kennel där man inte har någon form av linjeavel på hundarna bakåt i stamtavlan, samt kan garantera (för vanligt valppris dessutom) en HD-fri hund som dessutom garanteras bli ett tjänstehundsämne med ett fläckfritt MH samt godkänd Korning så kommer jag att vara den första att gratulera.

  Madeleine svarar; Så barnsligt! Lina är en sällskapshund, har aldrig påstått något annat. Och det vet fattar väl alla att ingen kennel kan garantera nåt vad gäller framtiden. Det är väl en väldig skillnad på det och att som du, ljuga om Lina och låta bli att berätta hur hon var innan köpet. Jag vet inte vilken gång i ordningen nu jag förklarar detta; jag ställde en fråga om varför man avlar på ett visst sätt, i mitt förra inlägg!! För jag visste inte själv. Jag har inte kritiserat dig eller någon annan kennel för att ha använt dessa hundar! Det var en fråga. Sluta haka upp dig på det och svara istället på varför du ville att vi skulle fuskträna inför Korningen.

  /Eleonor

  Unregistered user # Friday, November 30, 2007 9:32:04 AM
  Lena writes: Det handlar absolut inte om någon mobb, det handlar inte om att idotförklara någon. Jag utläser det som Madde skrivit som en tjej som lär sig mer och mer och börjar undra saker. Det är väl då man som uppfödare skall kunna svara på frågor och inte gå i försvar. Jag hade aldrig fått de svaren Madde får från min uppfödare. Sen vet alla att avel aldrig är lätt eller att man inte kan garantera hur avkommor blir. Men det minsta man som uppfödare bör kunna göra är att tala om Varför man bestämt sig för att sätta ihop två individer, varför man väljer att ta 11 000 för en omeriterad hund som dessutom ligger med ett avtal om en parning. Sen bör man ha förmågan att kunna säga…Nej detta blev inte riktigt som jag tänkt mig likväl som man kan få säga hur bra kullen blev. Man kan inte alltid förvränga mh, korningar, sjukdomar mm. Bortförklara saker med vindar, figgar dåliga beskrivare osv. Det är ju faktiskt så att många av oss inom hundvärlden känner varandra, vi är med som figgar, domare, beskrivare osv. Vi har många ggr förstahandsinformation om vi vill ha den. Hur många som köper sin första dobermann är insatta i stamtavlor, priser, hd, cardio osv…väldigt få. När man sen blir lite mer insatt, lär sig mer, är det då inte ok att fråga om saker, utan att man blir kallad sjuk? Detta handlar inte om Dante som hund, eller Tiara som hund eller ens E som uppfödare. Dom kunde lika gärna haft helt andra namn. Madde skulle undrat oavsett vem hunden var efter eller vad uppfödaren heter. Hon ifrågasätter hur stamtavlan ser ut, varför man valt att para som man gjort, men inte någonstans har hon fått ett vettigt svar, hennes psykiska tillstånd blir istället ifrågasatt. Hur svårt kan det vara att föra en diskussion OM man vet vad man talar om?? Tämligen lätt anser jag. Det finns tre som reagerat negativt på inlägget, det är Lenis, Juridikstud och Lena. Utifrån alla mail, mess, samtal osv Madde fått så kan hon ju inte vara så galet ute med sitt inlägg, eller hur?

  Eleonor # Friday, November 30, 2007 9:44:31 AM
  Ursäkta mig Lena/Idde, men jag har under alla år haft mailkontakt med Madeleine och t.o.m de senaste dagarna skrivit ut olika sidor för hand om de olika hundarna som finns i stamtavlan, samt försökt förklara för henne varför man väljer att avla på olika sätt. Det första man dessutom gör som en stolt uppfödare är att gå igenom stamtavlan med en potentiell valpköpare, samt förklara varför man gjort den kombinationen samt i vilket syfte.

  Madeleine svarar; Då kanske du skulle ha förklarat och gått igenom det även med mig, även om Lina inte var valp när jag köpte henne..

  Både jag samt Lenis som känner Madeleine ifrågasätter hennes omdöme denna gång, och jag undrade om hon inte mådde bra – jag ifrågasatte inte någons mentala hälsa som om det vore frågan om en sjukdomsbild. Däremot så märker jag att något inte är som det ska, men vad det är kan jag lika gärna spekulera i som ni om detta.

  Madeleine svarar;Lenis känner mig sämre än de flesta som bloggar här inne. Lenis bloggar inte så ofta och jag har haft 3-4 ggr mer kontakt med er andra hundbloggare! Fast det skulle vara kul att se Lenis ställa ut någon gång och kanske lära känna henne lite då.

  Jag vet om betydligt fler som reagerat på inlägget, men det är alltid sådana som kritiserar som är ljudligast. De andra orkar inte bry sig, för de vet att det aldrig blir fråga om något rättvist varken i en blogg eller i ett forum. Detsamma känns det för mig tyvärr, och jag har ingen som helst lust att kommentera – men jag har heller ingen lust att det gås ut med osanningar.

  Madeleine svarar;Vad av det jag har skrivit i mitt inlägg är inte sant?

  /Eleonor

  MidasJenMidas # Friday, November 30, 2007 10:11:57 AM
  Men man kan inte bara komma och säga att Lina hade en dålig dag och DÄRFÖR gick MH testet dåligt det är en urusel bortförklaring.

  spelar ingen roll alls är en hund bra mentalt så skall den klara de påfrestningar som väntar.

  då jag sökte på MH test på google fick jag upp det här
  (förkortat med de viktigaste)

  ”MH är en individuell mentalbeskrivning av en hund, en hjälp både för hundens ägare, uppfödaren samt rasklubben att mäta den mentala statusen. För ägarens del är det bra att veta hur man skall arbeta vidare med sin hund och för uppfödaren är det bra att veta om hon/har är på ”rätt spår” i sitt avelsarbete vad gäller den mycket viktiga biten – mentaliteten.”

  Även såhär:
  ”Mentalbeskrivaren fyller i ett protokoll över hur hunden reagerar i de olika situationerna. Här erhålls egentligen inget betyg utan det är som sagt en beskrivning över hundens reaktioner och avreaktioner. Dock för att testets ska räknas som ”godkänt Mh” så får inte hunden avvisa kontakt samt vara skottfast.”

  Så alltså bortförklaringen fungerar inte för provet är att den SKA utsättas för störningsmoment så man ser hur den reagerar..

  Eleonor # Friday, November 30, 2007 10:35:06 AM
  Midas, har du varit med på ett MH någon gång? Har du talat med beskrivare, testledare eller figuranter? Inser du hur många olika saker som kan påverka en hund under just den perioden av tid som den beskrivs?

  Har du någonsin träffat Lina? Har du hört någon säga något negativt om hennes mentalitet i övrigt – förutom under just den dagen på hennes i övrigt 3,5 åriga liv?

  Det spelar ingen roll vad jag skriver längre, så kommer någon ändå att hugga på något sätt. Det är som nivån i den här bloggen har blivit. Synd tycker jag.

  /Eleonor

  MidasJenMidas # Friday, November 30, 2007 11:06:15 AM
  Nej han har inte vart med på nått Mh han är endast 6 månader nu men när han blir äldre skall jag MH testa honom.

  ja min gamla hund korades med höga betyg så jag har varit på ett MH.
  jo men det är ju bara att träna och vet man vad det är för moment så är det la bara att börja jag har redan.
  Jag VET att midas kommer att klara MH testet för han är såpass bra mentalt och då.

  nej jag har inte träffat Lina men jag kan bedömma lite efter vad jag hört.

  men du kritiserar ju själv nu så du är ju inte mycket bättre själv.

  Jag anser iaf att Lina verkar ha det bra hon blir aktiverad,tränad och mår antagligen bra så jag tycker att det är synd att behöva skylla på henne om psykiska problem det är väl hennes ensak så länge hunden inte råkar ut för något så är det inga probblem.

  men att skylla på psykiska besvär är bara lågt anser jag.

  http://www.galjar.seGaljar # Friday, November 30, 2007 11:49:25 AM
  DÅ JAG HAR LAGT MÄRKE TILL ATT VISSA IP-ADRESSER UPPREPAR SIG TROTS OLIKA SIGNATURER, SKRIVER ALLA FRÅN OCH MED NU VEM DE ÄR SÅ ATT JAG VET VILKA DE ÄR; ANNARS RADERAR JAG INLÄGGEN OMEDELBUMS.

  ELEONOR; Alla mail du skickat till andra bloggare här, skicka dem direkt till mig istället. De vidarebefodrar i alla fall mailen till mig direkt. Lämna dem utanför och sluta skriv till dem. De har inte gjort dig nåt.

  Eleonor # Friday, November 30, 2007 11:53:35 AM
  Madeleine; för sista gången. Jag var noga med att gå igenom hennes anfäder med dig samt linjer.

  Om du hade en dålig dag de gångerna och inte kommer ihåg det, så måste du ju i vilket fall ha varit läskunnig de övriga dagarna. Detta är vad som stod om Lina på hemsidan:

  ”kenneln

  Angelina Jolie

  Svart tik, född 9 maj 2004

  Lina bor numera på Lidingö hos sin matte o tillika ägare Madeline Karsson,
  och vi har möjligheten att framledes köpa in avelsrätten för en kull på henne.

  e KORAD SUCH INTUCH TJH Don Danté Zamolxis
  u KORAD Dark Night Eagles Tiara

  Detta är en oerhört spännande kombination med flera av de mest framgångsrika uppfödarna inom Europa bakom många av hundarna i deras stamtavlor.

  Meriter:

  Lilla Stockholm, Älvsjö Mässan
  26/3-05
  Domare: Carl Gunnar Stafberg
  Mycket god typ och helhetsintryck. Lätt tikhuvud, bra detaljer. Bra hals och huvud. Skulle ha bättre markerat förbröst. Bra bakställ. Beh. utv. i kroppen. Rör sig bra från sidan, löst fram.
  1:a kv och 3:a Bästa Tik i Juniorklass

  Rasspecial Sollentuna 13/3-05
  Domare: Thord Byström
  Feminin tik bra uttryck. Välburna öron ädel hals, kvadratisk kropp m bra kors. Saknar ännu substans och djup i kroppen. Markerat förbröst, något knappa vinklar fram, goda bak, något lätt benstomme. Rör sig parallellt. Bra temperament. Välvisad.

  Både Tiara och Danté är KORADE och har mycket bra nerver samt är öppna och älskar människor, förutom det är bägge fulltandade, ögonlysta UA, HD-röntgade UA.

  De snygga spanska linjerna från Covalta samt de kraftfulla Sabbatsveld-linjerna kombineras i dessa valpar med de vackra, strama italienska Citone-linjerna samt de fina Zamolxis-hundarna.

  Vi väntar förväntansfullt på att se hennes första framgångar i utställningsringen!

  Se Stars of Avalon Angelina Jolie stamtavla !

  Eller läs mer om hela A-kullen

  Här till vänster är en bild på Tequila Mali del Citone – allmänt ansedd som världens vacraste dobermanntik, och en tjej som vår vackra Lina är linjeavlad på, en bit bak i stamtavlan.”

  Klickade man sedan vidare på stamtavlan kunde man bl.a läsa

  ”Alfa Adelante del Citone

  1994 23/7

  e. Prinz v. Norden Stamm

  u. Tequila Mali del Citone

  This red male was bred in Italy and was already in his youth an eye-catcher. I saw him for the first time at the DV-Sieger show in 1995 in youth class, which he won. I must admit he impressed me. In this pedigree we can see strong influence of great producers such as Eliser di Campovalano and Ebo v.d Groete Maat and with great conscience consctructed dam bloodline. One of his advantages is that he is not strong related to Hertog Alpha le Dobry (fourth generation). Alfa has certainly a lot to offer and will play without any doubt an important role in the developing of the breed. Till now he already has produced some excellent progeny, among them some youth Siegers.

  Alfa is an excellent strong male built with a beautiful expression with the pride of an eagle. He has a very nice dark tan and a good coat. In the topline he could be a little shorter. He has an excellent croup and excellent angulations. He moves with drive covering a lot of ground. His character is very good. He passed his ZTP with 1A excellent and his Schutshund III exam. We certainly will hear from him in the future as a sire of significance.

  From ”In the Beginning….. A history of the Dobermann” by J M v.d. Zwan. 1995. ”

  samt

  ”Graaf Quirinus van Neêrlands Stam

  1987 15/9

  e. Hertog Alpha le Dobry

  u. Dea Dolores vom Franckenhorst

  ”This strong black male was exported to vice-president of the German Dobermann Club, Mr. G. Müller, also the owner of von der Räuberhöle Kennel. He and his brother Graaf Quinto are lovely specimen. Graaf Quirinus is a shorter and stronger dog than his litter brother. Graaf Quinto has the better head and has in the showring a better prescence That is the reason why in his youth Graaf Quirinus stood in the shadow of his litter brother at the shows. But as an adult dog Graaf quirinus became very successful in both show and breeding activities. Graaf quirinus was a short dog with a very strong and short topline and an excellent front angulation. He had a very deep chest, dark eyes and a nice tan. His head wa too coarse but had parallel lines. The neck although well shaped could be longer. Character wise he is a normal stable dog with a lot of self-confidence. He has exhibited no special working ability but passed his Scutzhund III and his ZTP with ease. He became a German and International Champion. In 1991 he became DV Sieger and Dutch Winner then in 1993 gained the IDC-title.

  In the nineties he became a very popular stud and a worthful force for development of the breed. As a stud Graaf Quirinus had a lot to offer. I think he was the most influential stud of the nineties. HE wa used very heavily and has givven the breed many excellent specimens.Most of the breeders in the Dobermannworld took advantage of his hereditary power. He died in 1998. With the results he achieved in both show and breeding activities he certainly earned himself an important place in Dobermann history. Graaf Quirinus will remain a living force as long as descendants from him are with us.”

  From ”In the Beginning….. A history of the Dobermann” by J M v.d. Zwan. 1995. ”

  samt

  ”Judifax Fanthomas

  1990 14/6

  e. Graaf Quirinus van Neerlands Stam
  u. Judifax Djaïb Desna

  ”Bred in Holland this powerful black male was exported to Belgium. In his pedigree we find some importand dogs. His sire’s line is of course well known while his dam’s breeding was a combination of Semper Sciff van Stevinhage and Judifax Beau Kantjil (a daughter from Arrow v. Harro’s Berg).

  Fanthomas is a dog with a strong masculine head though his neck could have been longer. The back is short and strong with a good tailset. His angulation is good. He could have better presence in the showring but he has always been graded excellent and was many times in the finals on the big shows. He became German, Belgian, and International Champion. His charater is excellent with a lot of self-confidence and courage. He passed his ZTP with 1A excellent and also the Belgian Character test with 100 out of 100. He must carry some good blood in his veins in view of manu outstanding progeny. He has produced such as the Multi Champion Szultan v. h Sabbatsveld.”

  From ”In the Beginning….. A history of the Dobermann” by J M v.d. Zwan. 1995.

  samt

  ”Jivago van het Wantij

  1995 12/1

  e. Graaf Qurinius v Neerlands Stam

  u. Lara van het Wantij

  ”In my book ”The Dobermann… A pictorial History”, I already have mentioned this black male when he was just 7 months old. I wrote that he was promising and I must say that he did not disappoint me. Jivago has developed himself into one of hte best studs of the late nineties. Looking to the excellent off-spring like the ”W” litter of ”van Stevinhage” and the ”V” litter of ”van Hof ter Eeckhout” he already had sired, we may expect a lot of him in the future. Jivago is a strong built male with excellent bones, very good angulated, excellent tailset, very deep chest and a well-developed fore-chest. His top-line could be stronger. His head is too coarse and some judges has criticised this and sometimes penalised it. He won the International, German, Belgium and Luxembourg Champion title. He has an excellent temperament and passed his ZTP with 1A very good and his IPO III exam. Jivago also passed the Körung with Klasse !A. During this test he showed a very high degree of courage, hardness and fighting and protecting spirit. His pedigree is mainly built up out of ”van Franckenhorst” bloof. /—/

  Is is not a sire’s poplarity in his own lifetime, but the ability of his decendants to carry on his hereditary power to the next generations, which determines his final rank.”

  From ”In the Beginning….. A history of the Dobermann” by J M v.d. Zwan. 1995. ”

  samt

  ”Tequila Mali del Citone

  1991 10/2

  e. Lucifer v. Roveline

  u. Haina del Citone

  ”When I first saw this bitch at the Worldshow in Valencia in 1992 I was deeply impressed by her. I was bewitched by her and has never tired of looking at her and admiring her. this beautiful black bitch was bred in italy by the well known Dobermann judge and breeder P.Pezzano. the sire’s bloodlines are well known while he dam was an excellent daughter of the Multi Champion and Siegerin Alfa del Citone mated to Ebo v.d groete Maat. In tequilas pedigree we find numerous very influential Champions and Sieger dogs. Since she first appeared in the showring she dominated the shows of the early nineties. In 1992 she was the Youth World Siegerin and while still eliglible for youth classes she became the best bitch at the Italian Dobermann Champion Show. In 1993 she won again at that show but also at the German and Belgium Dobermann Champion Shows. Also in 1993 she won the IDC-siegerin and the Bundessiegerin titles. She also gained the World Champion title at the Berne (Switzerland). She had an excellent character and passed the schutzhund exam and her ZTP with 1A excellent. All the important Dobermann judges have written excellent reports about her. The only criticism I have heard was concerning her eye chape and that was by her breedder and Dobermann expert Mr. P. Pezzano (!!!). This bitch is a real marvel of beauty who fascinated and charmed every Dobermann fancier. She proved to be a bitch with genetic powers by whelping the ”A” litter in the Del Citone kennel on which she passed on her beauty and quality. But also the ”C” litter with Criticalconny del Ditone was of high quality.”

  From ”In the Beginning….. A history of the Dobermann” by J M v.d. Zwan. 1995. ”

  Om mamma Tiara kunde du läsa:

  ”KORAD Dark Night Eagles Tiara

  S11155/2000 född 1999-11-26

  Alltid i mitt minne…

  Alltid i mitt hjärta…

  Min älskade och bästa vän…

  Vaka över oss som du alltid gjort.

  KORAD Dark Night Eagles Tiara

  1999-11-26

  2006-07-08

  Tack för alla år och all kärlek du gav oss.

  Tack för den underbara mamma du var till dina valpar, älskade lilla Tiaran…

  Godnatt min älskade Tiara.

  Sov sött och vänta på mig vid den gröna ängen vid kanten på regnbågsbron, när dagen är inne för mig också. Väck mig då som du alltid gjorde. Lägg ditt huvud på min sängkant när stunden är inne, och gå med mig längs regnbågsbron där vi för alltid kan vara tillsammans.

  Du ska alltid leva i mitt minne.

  Alltid älskad.

  Aldrig glömd.

  e. KORAD SUCH SV-99 SV-00 SV-01 BH, ZTP, Sph I, Ursuss van’t Sabbatsveld
  u. KORAD LP I, Tais de Covalta

  Med flera av Europas ledande uppfödare i stamtavlan talar hennes härkomst för sig själv.

  Tiara är av utmärkt typ, med en oerhört vacker, djup mahognybrun färg samt roströda tantecken. Med sina 65 cm är hon idealisk och har dessutom ett feminint uttryck. Utmärkt exteriör, goda rörelser och ett mycket gott temperament, samt bra pälskvalitet gör henne till en dobermann väl värd att avla på.

  Tiara har själv fått bl.a CK och HP på utställning, samt naturligtvis 1:a i Öppen klass. Vill du se mer om henne; titta under SKK:s hunddat

  Läs mer om vad olika domare från utställningar tycker om henne.

  Tiara är HD-fri, PHTVL/PHPV-fri, KORAD (164 p, med +2 på nerver),
  mentalbeskriven, skottfast samt med utmärkt exteriör.

  Samtliga syskon i Tiaras kull är HD- fria (7 st-A, 1 st B), har genomfört MH med godkänt skott samt är fulltandade med korrekt bett. Flertalet har även fått CK på utställning för rasdomare.

  Valpbilder på Tiara

  Tiara är tränad i IPO samt tävlad i vanlig lydnad, men har på grund av min sons födelse haft semester ett tag, men snart ska vi tillbaka ut på tävlingsbanorna igen!

  En snällare och mer barnvänlig hund än Tiara kommer jag aldrig att få – hon är helt underbar och den bästa kompis man kan ha! Lättsam att ta med var man än åker – tåg, buss, färja, bil … Har lätt för att koppla av, och gör det allra helst sovandes i någons knä..

  Tiara fick Hederspris i Avelsgrupp för rasspecialist för valparna i sin A-kull 2005.

  Kenneln fick Hederspris för rasspecialist för sina Uppfödargrupper 2005 (valpar ur A-kullen) samt 2006 (valpar ur B-kullen).

  Tiara är mor till A- och B-kullen

  Vi har tagit Tiara ur aveln efter dessa två kullar. Hon har dock varit en bra avelstik och förärvt sig väl, och speciellt nedärvt sin mkt goda, stabila mentalitet som är ett genomgående drag hos alla hennes valpar (A-kullen 6 st, B-kullen 8 st). Något vi kan behöva mer av hos många dobermanns.

  Jag är lite oroad över det faktum att det kommit fram att Tiaras helsyster fått en kull där de förekommer T4 (hittills 2 individer) samt bencancer (hittills 2 individer). Det är väldigt svårt att veta varifrån det kommer, eftersom det lika gärna kan bero på tiken/hannen eller helt enkelt kombinationen dom emellan, eller kanske inte ens behöver vara ärftligt. Det råder delade meningar om allting inom hundvärlden Wink och man får helt enkelt bilda sig sin egen uppfattning av det samelsurim av information som man hela tiden får.

  Sjukdomar förekommer inom alla linjer dessvärre, men huvudsaken är att man är medveten om problematiken, och med detta försöker sätta sig in i det och sedemera ta det i beaktan rörande sin avel. Huvudsaken är att alla uppfödare tar sitt ansvar, och belyser problematiken när den förekommer så att man på så sätt har en chans att se sambanden och hur/varför vissa sjukdomar förekommer.

  Alla uppfödare som är ärliga gällande sjukdomar och annat i sin avel skall ha eloge! Fram för mer och bättre statistik!

  Saxat från Dobbeforum där Tiaras uppfödare gjort ett inlägg i en debattråd.

  /—/Henrik von Euler på SLU.

  ”Du har många frågor och det är inte möjligt att svara dig i detalj på alla
  dessa.

  Jag intresserar mig mycket för genetiska orsaker till cancer hos hund,
  katt och människa. Jag anser att hundens tumörsjukdomar i stor
  utsträckning kan användas som ”spegelbild” av vad som händer hos människa.
  Nu när hundens genetiska kod är kartlagd kommer vi att kunna svara bättre
  på dina frågor. Vi har ett nära samarbete med Broad Inst i Boston, där
  huvudgruppen för slutförandet av kartläggningen av hundens genom sitter.

  Ang dobermann och tumörer: Jag publicerade tills med medarbetare en
  artikel för 1,5 år sedan baserad på AGRIAs sjukdomsdatabas ang
  juvertumörer. Den hundras som drabbas mest av juvertumörer i Sverige är
  just dobermann, följt av engelsk springer spaniel. Vi skall ta reda på
  orsakerna till detta tillsammans med Broad. Då vi ansåg det lättare att
  samla in tillräckligt med prover från ESS så har vi börjat med dem. Är man
  ifrån dobermannklubben intresserad att hjälpa till får man naturligtvis
  höra av sig.
  Ang osteosarkom (bencancer): Jag håller just på att färdigställa en
  liknande artikel ang osteosarkom och även här är dobermann
  överepresenterad (vanligast är dock irländsk fårhund och grand danois).
  Naturligtvis är båda dessa tumörer ärftliga, vi vet bara inte HUR idag!
  Det är således viktigt att kartlägga tumörförekomst och samla in
  blodprover från friska och sjuka djur. Tumörsjukdomar är sannolikt
  orsakade av att flera olika gener är förändrade och härmed löper individen
  ökad risk att utveckla tumörer. Osteosarkom är ett specialfall vad det
  gäller ålder vid insjuknande. Både hos människa och hund ser vi en tu
  delad topp, där vi har flera fall under pubertet och därefter när djuren
  blir gamla. Det är klart att det var otur att två av dina valpar fick
  osteosarkom, men det berodde sannolikt på någon form av genetsik
  predisposition. Jag kan idag inte ge några avelsråd, då vi inte har
  kartlagt grundorsakerna till varför djuren får olika tumörer. Klart är
  dock att hundraser med kraftigt ökad risk att utveckla tumörer måste ha en
  ärflig aspekt i detta, annars skulle alla raser ha exakt samma risk att
  utveckla tumörer.
  Jag hoppas att rasklubbarna snart blir lika engagerade i att få ner
  andelen tumörsjukdomar hos hundarna som man varit att hitta olika
  ögonsjukdomar och ledproblem. Tumörsjukdomar är den överskuggande
  vanligaste orsaken till att söka veterinär och det är den vanligaste
  orsaken till att hundar dör. Det jag strävar efter är att få friskare
  hundar med förbättrad livskvalité. Därför har jag valt att satsa på
  tumörer.”

  Nu får Tiara vara en glad familjehund; men givetvis kommer hon att fortsätta tränas! Smile

  Dantes sida http://www.dondante.com borde du ju uppenbarligen ha läst, eftersom du sade dig ha följt honom det senaste året innan du kontaktade mig. Hur svårt kan det vara att utläsa den stamtavlan om du nu inte lyssnade när jag berättade?

  Nej, jag är inte glad längre. Jag är TRÖTT och nu har jag inte tid med det här heller.

  /Eleonor

  Unregistered user # Friday, November 30, 2007 12:02:37 PM
  Lena writes: Felet med dig till skillnad från många andra är att man inte kan kritisera dig E! Man kan heller inte diskureta något som rör din uppfödning, utan att du vänder och vrider på saker och ting. Jag har regelbunden kontakt med en del av dina valpköpare och har haft under lång tid. Du kommer aldrig få reda på vilka dessa är av mig för dom vill att det stannar mellan oss. Alla är samstämmiga i sina åsikter om dig. Hade jag velat syssla med att totalt nervärdera dig som person eller din uppfödning hade jag lagt ut mailgången mellan mig och dina valpköpare. Hade du träffat mig i verkliga livet hade du märkt att jag är på samma sätt där som jag är i nätvärlden, dvs rak och ärlig och det jag pratar om har jag erfarenheter och kunskap bakom!!! Du å din sida anser ju att är man inte uppfödare så har man inte en susning om hundavel. Jag kan på rak arm tala om för dig att jag tvivlar starkt på att det finns något du kan lära mig om linjer, mentalbitar, utbildningsbitar mm gällande dobermann!! Och då finns det massvis som jag INTE kan om hund. Så ifrån din sida, istället för att glorifiera din uppfödning, snacka skit om de övriga valpköparna i T- kullen som kassa och få dig själv att framstå som den ultimata hundägaren (vilket jag tycker är ganska taskigt) borde du förstå att detta är en diskussion. Den dagen man inte kan diskutera saker så slutar man utvecklas anser jag.

  http://www.galjar.seGaljar # Friday, November 30, 2007 12:03:03 PM
  Eleonor; Sluta prata om dåliga dagar och allt som har att göra med min dagsform och hur jag mår att göra.

  Men nu förstår jag, du har skrivit en massa text om avel och linjer på bloggen så jag hade kunnat läst det själv. Om det är det du menar så har du gått igenom det med mig. Dock kanske inte den mest pedagogiska läroformen.

  Eleonor # Friday, November 30, 2007 12:56:03 PM
  Madeleine:
  Jag vet inte om du såg det jag skrev nyss; det stod inget om bloggen utan det låg ute på hemsidan i flera år.

  Som jag även sagt så har jag även gått igenom detta med dig muntligen, men jag vet inte om du lyssnade då. Uppenbarligen verkar det ju inte så.

  I och med att du främst kritiserade Dante´s stamtavla så låter det ju rätt rimligt att du tittade på den sidan (m stamtavlan) om du nu hade haft koll på hemsidan i övrigt under 1 årstid.

  Jag tänker inte ens kommentera det mer.

  Idde/Lena:
  Du är inte känd på t.ex forumet för att vara rak och ärlig. Du är känd för att kritisera alla och vara allmänt gapig, så ursäkta mig om jag inte finner det intressant att diskutera mitt avelsarbete med dig. Du har säkert massor av kunskap och det är synd att du ska vara så illa omtyckt då, för i annat fall hade du kunnat vara allmänt behjälplig i dobermannvärlden och istället kanske kunnat stötta nya uppfödare t.ex.

  Det är ganska typiskt när man påstår sig ha kontakt med människor och sedan inte namnger dom, att kontakten faktiskt inte ens existerar; men är det så att du kan vara trevlig mot någon och dessutom behjälplig i deras hundträning med mina uppfödningar, så är jag den första att tacka för det.

  Nu har jag en show att sjunga i, så tyvärr har jag inte möjlighet att svara mer.

  /Eleonor

  Unregistered user # Friday, November 30, 2007 1:27:47 PM
  Lena writes: ”Du är inte känd på t.ex forumet för att vara rak och ärlig. Du är känd för att kritisera alla och vara allmänt gapig, så ursäkta mig om jag inte finner det intressant att diskutera mitt avelsarbete med dig. Du har säkert massor av kunskap och det är synd att du ska vara så illa omtyckt då, för i annat fall hade du kunnat vara allmänt behjälplig i dobermannvärlden och istället kanske kunnat stötta nya uppfödare t.ex.” Hahahaha…….Ja, du vet hur det är! Man får va som man e, när man inte blev som man skulle ;o)

  http://www.galjar.seGaljar # Friday, November 30, 2007 1:45:39 PM
  Eleonor, jag vet inte hur du fick det till att handla om avel eller linjerna i Lina igen. Det var inte det jag ville ha svar på. Jag har skrivit ETT inlägg om avel, så stort är mitt intresse för det.

  Nu var det andra saker jag ville ha svar på.

  Vad gäller anonyma källor; Precis som Lena så håller jag tyst om det jag fått reda på i förtroende. Jag skriver bara om det jag vet och kan bevisa och det jag har fått tillåtelse från källan att hänvisa till.

  Jag har till och med skrivit mail till dem jag trodde skulle gå in och försvara mig i bloggen och bett dem hålla sig utanför detta, allt för att de skulle slippa bli indragna i bråk med dig.

  Tyvärr hann (eller tänkte jag inte på) att varna de andra hundbloggarna här på my.opera. Du har ju skickat en del riktigt långa mail till dem.

  I går skrev jag till en av dem (kl 17:23 my.opera-tid) att jag var lite orolig för vad du skulle hitta på att skriva om mig då ”Hon är mycket för att skriva om att andra människor är psykiskt sjuka, så jag sitter och väntar på att hon hittar på något om medicinering och mitt mentala tillstånd och ohälsa.”

  Strax före kl 22 (my.opera-tid) fick jag mycket riktigt det mail från dig som jag redan redovisat (precis som jag sa innan att jag skulle) här i bloggen.

  ”Jag hoppas verkligen att du finner tillbaka till dig själv igen, och att du får den hjälp du behöver till det i sådana fall, om det nu krävs sådant. Om det är problem mellan dig och Magnus så hoppas jag även där att ni i sådana fall löser det, för som du beter dig och agerar nu är inte du, och det tror jag att dom flesta är rätt överens med mig om.

  Hoppas att du kommer att må bättre snart.
  /Eleonor”

  Och ditt ”…utan det låg ute på hemsidan i flera år.” Vilken av de tre hemsidor du haft sen jag skaffade Lina för 1 år och 9 månader sedan menar du? Dessutom har du inte haft en fungerande hemsida på flera, flera månader.

  Unregistered user # Friday, November 30, 2007 1:47:25 PM
  Katta writes: Nu väljer jag att ge mig in i diskussionen. Lenis: M kritiserar inte E som privatperson. Hon ställer frågor om E:s roll som uppfödare. Att E inte längre avlar spelar ingen roll; hon kommer alltid vara uppfödare till de valpar hon tagit fram. Eleonor: Så fort någon frågar något om din avel så startar du något där du anklagar folk för förtal och annan skit. Som uppfödare måste du kunna ta negativ kritik också. Folk kan faktiskt ifrågasätta linjer utan att det betyder att de går emot dig som person. Ingenstans i bloggen har Madeleine gått med osanning. Hon har fakta. Det som startade med en enkel fråga om linjeavel har av Eleonor blåsts upp till ett krig. Detta med massor av olika signaturer från samma IP-adress är inte ovanligt när vissa ger sig in i diskussioner. Det har hänt på de flesta forum och bloggar där Kennel Stars of Avalon diskuterats.

  Lenis and Lovely ElectraLenis # Friday, November 30, 2007 2:09:41 PM
  ”Madeleine svarar;Lenis känner mig sämre än de flesta som bloggar här inne. Lenis bloggar inte så ofta och jag har haft 3-4 ggr mer kontakt med er andra hundbloggare! Fast det skulle vara kul att se Lenis ställa ut någon gång och kanske lära känna henne lite då.”

  Ja Madeleine, jag känner dig inte så väl men har dock följt din blogg väldigt länge och sett hur den nyligen ändrat stil lite grann.

  Ja det kan bli hur som helst när jag ställer ut…antingen kommer vi i sista minuten, är i tid och allt går perfekt eller så är min tös på sitt busiga humör och då är det inte lätt i ringen! bigsmile

  Kommer du på Stora Stockholm?

  Ha en bra dag

  Lenis

  Susanne kristallen # Friday, November 30, 2007 2:22:20 PM
  När man läser Madeleines blogg så är det inte svårt att inse att hon är både seriös och väldigt sympatisk.

  För att hon nu går ut öppet och kritiserar sin uppfödare är väl inget konstigt egentligen. Hon är inte nöjd med hur hon blivit bemött.
  Det här får man ta som försäljare/uppfödare, alla är inte nöjda och då får man ta till sig kritiken och fundera på vad man kunde ha gjort annorlunda.

  Det konstiga i den här smörjan är hur en uppfödare kan vara så oproffessionell att hon inte kan hålla tand för tunga utan låta det urarta som det gjort här. I mina ögon skulle uppfödaren ha dragit sig tillbaka när känslan att försvara sig blev större än känslan av att föra sig proffsigt.
  Business är business och man måste kunna hålla en viss distans till sina köpare. Att blanda in privatliv med arbete vet vi väl alla att det inte för något gott till sig.

  Till Madeleine vill jag säga att stå på dig! Ta ingen skit!

  Camilla RIP LykkaC*B # Friday, November 30, 2007 2:24:56 PM
  Som om Lena/idde skulle vara känd för att vara otrevlig?

  Ursäkta men vilken planet lever du på?

  Lena har en massa kunskap som hon framför allt är mycket generös att dela med sig av!

  Jag har fått lära mig en hel del av henne och det är jag otroligt tacksam för!

  Hade det funnits fler ”lenor” så hade det varit en stor fördel

  Otrevlig är hon då rakt inte utan en ärlig person som står för vad hon säger och dessutom kan argumentera sakligt för vad hon anser!

  Lena är en väldigt bra människa och om det stör dig är det bara att beklaga!

  Madde stå på dig

  Anna-Karinbobbodelta # Friday, November 30, 2007 2:31:28 PM
  Det kryper i hela mig när jag läser allt detta. Jag säger bara en sak – stå på dig Madeleine! Jag håller helt med dig! Jag är också imponerad över din styrka och ditt mod. Du verkar vara en riktigt duktig och smart tjej som också vågar stå för dina åsikter. I mina ögon är du också den perfekta valpköparen så mycket som du tränar och aktiverar och älskar din hund. Det liv som Lina lever är det (tyvärr) inte många andra hundar som får uppleva.

  E verkar inte kunna ta kritik, vilket jag tycker att man som uppfödare måste kunna. Att skylla på en dålig dag i en massa olika situationer känns bara så lågt! MH handlar till exempel inte om bra eller dåliga dagar, det handlar om hundens mentalitet från g

 2. en historia för er alla.

  stars of avalon catching bellatrix aka ”puma” efter blivit såld och tillbaka lämnad kom en ärrad hund till min och min föredettas ägo så att säga. hon klarade inte av äldre damer med rullatorer, joggare samt det mesta. tränade ett helt år för att fixa hennes psyke. men till sin förvånan så gick det bra. men så kom den dagen som jag länge hade fruktat. hon knep en rullator på vägen hem. och allt va förstört. då gick det inte längre att ha henne kvar på grund av allt vi satsade på henne. så jag åkte flertalet timmar till där hon bor. kommer fram, väntar etag, hon kommer säger hej, sen bara går ungefär, så hon tog hunden och gick. jag väntade mig mer prata lite och så. men det var den historien. hon blev säkert såld vidare eller något sånt.

  så jag kommer aldrig köpa en hund av henne igen. det är min personliga åsikt.

  1. Ja du. Bra fråga. Kan hon ha hetat Hofmeijer när jag köpte hund av henne? Nu heter hon i alla fall något annat och ägnar sig åt änglar och kan tydligen kommunicera med djur.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette