Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Klick och kloss och valp – Livet med dobermann

Klick och kloss och valp

I dag har det inte hänt särskilt mycket hemma hos oss och ändå har vi blivit med valp!

Fick tips från en av instruktörerna på kursen vi gick att börja klossträna med Iris. Så i dag tittade jag på några klipp på youtube som hon rekommenderade och sedan letade jag upp en lämplig låda här hemma, utrustade mig med klicker och några hundgodisar och efter det körde vi igång.

Iris var till min stora förvåning klickerklokare än jag trodde. Innan jag kopplat ordentligt grepp om klickern så hade Iris redan börjat pröva vad som var rätt. Hon bjöd på en mängd olika beteenden och jag som var osäker på om Iris ens skulle fatta vad klicket innebar. Väldigt motiverande!

Tassarna upp på lådan klick. Började trampa runt lite för att hamna i fotposition och sökte kontakt klick.

Sen vet jag inte hur tjusigt det blev men jag nöjde mig så i dag. Jag gick lite runt och hon snurrade efter. Jag klickade när hon hamnade rakt. Som tur var så filmade jag oss och när jag sedan tittade på filmen såg jag hur jag vrider min kropp för att hjälpa henne rätt. Fan jag skulle behöva någon som klickade in mig först!

Lämnade hundarna ensamma några timmar då jag var ute på stan och åt med några av mina bästa tjejjer. När jag kom hem och skulle ta ut hundarna lyckades Iris tjyva med sig sin boll (inte så konstigt då hon älskar att bära på grejjer) men när vi kom in igen så var inte allt som det skulle. Iris brukar tokrusa runt med bollen om hon får behålla den när vi kommer in men inte tokrusade hon inte! Hon gick runt och pep med den i munnen. Började ana lite oråd men helt övertygad var jag inte. Någon minut senare började Iris bädda i korgen så att filtarna flög och sedan när det var klart så la hon sig försiktigt och placerade sedan bollen under hö bakben vid magen…

Vi har alltså fått en valp i huset, en liten rund röd i plast med pip i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *