Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Vi tränar tävling – Livet med dobermann

Vi tränar tävling

I dag har jag och lilla loppan Iris varit på tävlingslydnadskurs. Det var sista gången och vi avslutade med att ”tävla”. Mycket roligt!

trantavl98 Bra upplägg var det också då varje ekipage innan tävlingen fick redogöra för hur vi skulle värma upp innan vi gick in på plan, om vi hade tänkt belöna några moment på planen och i så fall vilka/varför/hur. Vi fick berätta hur vi hade tänkt med belöning osv när vi klev av planen och tävlingen var över.

Helt klart något att ta med sig till all träning/tävling. Låter så självklart men själv erkänner jag direkt att jag slarvar som en tok med det!

Iris och jag var nummer 4 på tur och jag tränade lite korta, snabba saker med henne när ekipaget före oss närmade sig slutet på sitt program.

Inte nog med att Anna-tävlingsledare filmade oss, jag hade även med mig husse som filmade också. Det blev med andra ord film från två vinklar!

Jag vet ju redan att Iris kan momenten men att kunna på träning är ju inte det samma som att kunna på tävling. Det var en liten aha-upplevelse detta med andra ord. Upptäckte att jag måste träna mer på vad vi gör och hur vi beter oss mellan momenten. Mindre klapp och beröm, mer fokus. Iris behöver inte som Lina peppas mellan momenten för att orka utan snarare tvärtom, måste ramas in och styras upp så att hon inte studsar igång för mycket.

För den intresserade sammanfattar jag dagens tävling så här tills bildbevis kommer i form av film(er);

Platsen hoppade vi helt enkelt över då jag precis börjat med extern belöning i form av boll och jag inte tränat tillräckligt mycket sedan sist. Jag och Iris körde en egen på 2 min utanför staketet.

Tandvisning gick bra. Iris satt still, tyst på sin rumpa och Anna fick lyfta på läppen utan problem.

Linförighet även om jag är emot det så kommer jag nu att börja lyfta upp handen mot bröstet alt ha kopplet i vänster hand, det störde som det var i dag! Iris kontakt var bra och hon tränger inte fullt lika mycket nu.

Läggande under gång här rörde sig Iris lite men hon la sig rätt fort och hon låg kvar. Jag belönade med en godis.

Inkallning fick ge dubbelkommando när jag lämnade henne men hög fart och tillräckligt bra ingång.

Ställande under gång förvånad blev jag när jag vände mig om och såg att min hund satt ner! Hon hade trippat några steg och sedan satt sig… Busfia!

Apport bestämt att jag skulle belöna en rak, fin position här och det tog lite tid innan jag fick till det. Men sen gick själva apporteringen bra.

Hopp fick höra efteråt att hon slog i lite men annars bra.

Ingång/utgång vi fick beröm både för ingången på planen då Iris gick med kontakt in och sedan fick vi även beröm för vår sorti, vi skuttade glatt ut tillsammans och utanför planen fick Iris sin boll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *