Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Kuddkrig och ny apportering – Livet med dobermann

Kuddkrig och ny apportering

Det regnade i Stockholm i går. Mycket. Så när jag satt i bilköerna ut ur stan för att åka och träna hos Ronnie så undrade jag på riktigt vad det är man håller på med när man kan ligga inne i soffan och äta praliner med guldfisk istället.

När vi kom fram så var det inga andra bilar där, inte ens Ronnies. Precis när jag började fundera på om jag verkligen hade koll på dag och tid så dök i alla fall R upp men bara för att säga att han trodde att det bara var jag som skulle komma i dag.

Vi hade alltså R helt för oss själva en bra stund två andra dök upp. Under den tiden slutade det regna och vi hann träna fritt följ plus att jag frågade hur apporteringen i IPOt gick till. När Ronnie förklarade blev jag genast sugen på att testa apportering över hinder.

– Ställde upp mig och Iris och kastade apporten och kommenderade. Iris sprang förbi hindret, hämtade och kom tillbaka samma väg. Hmmmm…

– Andra försöket. Ställde mig närmare hindret, kastade apporten, Iris hoppade till apporten, tog den och sprang bredvid hindret på tillbakavägen. Nästan Iris, nästan!

– Tredje försöket ställde sig Ronnie vid den sidan av hindret där Iris ville tjuva och så gjorde vi om. Hoppeli-hopp dit och hoppeli-hopp tillbaka med apporten! Inte en perfekt ingång på slutet men hey vem orkar vara skitnoga jämt? Tre försök innan man fattar nytt moment är godkänt!

Efter det kom en matte med en liten rottistik och en stund senare dök även Vonkan upp med Alize. Alice och Veronica körde lydnaden i BH-provet.
vonklyd
När alla hade kört lite lydnad så var det dags för kuddkrig! Iris fick rondera ett indiantält och sen springa vidare till nästa tält där Ronnie stod och väntade med kudden. Buskul tycker Iris. Vi hann även med att träna hundarna i gummisnodd och även om det då hade hunnit bli riktigt mörkt så tyckte Iris att det var lika kul ändå.

Ronnie bjöd oss på fika i sitt varma kök när träningen var slut. På vägen hem skrattade jag åt alla som bara ligger i soffan och käkar praliner med guldfisk när man kan vara ute och träna dobermann.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *