Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Kopiösa mängder hår – Livet med dobermann

Kopiösa mängder hår

De första två och ett halvt åren av Iris lilla liv så har hon inte fällt så mycket päls. Nu har hon börjat och då gör hon det ordentligt!

Soffan, sängen, trappan, golvet ÖVERALLT är det svarta hundhår på det ljusa golvet! Hjälper ju inte direkt till heller att hon är så rörlig och skuttar fram i livet. Hon sprider sina hår överallt på en gång kan man säga. Jag fattar inte ens att hon kan fälla så mycket som hon gör. Var kommer alla hårstrån ifrån, hon borde vara nakenhund nu.

Bilderna är några veckor gamla då hon precis börjat fälla. Husse som tröttnat på att dammsuga gjorde en ordentlig hårsamling på gräsmattan. En av många sedan dess. (Lina fäller också men det känns som att det är mindre än hälften så mycket som Iris)
Iris själv verkar inte ha några besvär av det, snarare tvärtom. Tydligen skönt att bli av med luddet!

9 svar på ”Kopiösa mängder hår”

  1. Jag har oxå haft extrem fällning på Ester sen ca 1 mån tillbaks. Det började när skendräktigheten tog slut. Har gett B-vitamin sen löpet, vilket borde hejdat det värsta. Men jag har hår ÖVERALLT!

    Torktumlaren är full med små ögonfransliknande hårstrån efter jag tvättat, jag känner att alla kläder sticks. Mina kompisar säger oxå att det sticks på dom när dom varit här.

    Bara man kliar henne blir det mängder på golvet… Dammsugaren står knappast o dammar nu!
    Har borstat och ryckt bort massor, men det verkar inte sluta än. Mjällar Iris mycket oxå?

    Sen har jag ju en till svart lurv, med underull. Hon fäller året runt sen kastreringen. Men det samlar sej i små tussar iaf.

    Kanske får vi nakendobbisar lagom till hösten? ;-)

    1. Jag fick tips om det där med B-vitamin men det låter ju som att det inte gjort någon skillnad på Ester om hon nu fäller så mycket ändå? ?:-)

      Jag har dammsugit hela huset i dag, jag förstår vad du menar! Hoppas verkligen att detta tar slut, vill inte ha nakendobbis till hösten! ;-)

  2. Jag är visst inte ensam om det där, min hane fäller nå hemska mängder just som Iris på bilden jag ”kammar” honom varje dag men det tar lixom aldrig slut o man förvånas över att dom inte är nakna med tanke på alla mängder som faller av, hoppas det ger med sig snart dammsugaren har aldrig använts så mycket som nu hahaha

  3. Här har vi också snart 3 ”nakenhundar” fällt välldigt mycke sista 2 månaderna, men jag tror det är en hårfällningsperiod dom är inne i , Tindra har varit skendräktig så lite är nóg beroende på det, och Strato har precis den kemiska kastreringen slutat verka, så på honom bidrager nog det på lite på honom, och Rex är väl den som fäller minst.

  4. :dog2: Eva, Iris är på spaaa! Håller med om att det ser ut som att hon har det rätt bra där på bilderna faktiskt!

    :dog2: Marre, ja dte är lite magiskt det där med hur mycket hår som lossnar och hur mycket som ändå sitter kvar och lossnar ännu mera!

    :dog2: Sören, tant Lina fäller inte heller så där jättemycket faktiskt. Men tusan vad jag hoppas att det inte har med hormoner/löp att göra på Iris, jag vill verkligen inte att hon ska börja löpa nu så vi missar RM:et och Degerberga!

    :dog2: Emelie, fäller Anna också? För Iris har då aldrig fällt särskilt mycket varken vår eller höst (känns som det är två gånger om året som de fäler så där supermycket). Och så nu plötsligt så rasar det hårstrån!

  5. Haha men oj! Visste inte ens att en dobermann KUNDE fälla så mycket hår utan att bli naken!Ljuvliga bilder i vanlig ordning, hoppas ni trivs riktigt bra där nere.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *