Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Snabbare läggande under gång! – Livet med dobermann

Snabbare läggande under gång!

Eftersom vi fick så låga poäng på tävlingen har jag nu börjat gå igenom de olika momenten och de delar av dem som jag tycker behöver slipas på.

Först ut; Läggande under gång!

På tävlingen fick vi 7 p på läggandet under gång med omdömet sent ner och ändå såg jag hur Iris nos försvann direkt när jag gav kommandot. Det måste alltså ha varit ett väldigt dåligt och segt läggande.

Tog fram videokameran i går och filmade en massa lägganden rätt av bara för att få se hur det såg ut. Filmade fler än vad som syns på filmen men hon gjorde likadant hela tiden. Mycket riktigt har hon blivit långsam. Ner med frambenen först och segt ner med rumpan! Blev något bättre mot slutet men fortfarande inte bra.

I dag fokuserade jag på att belöna med godis och då bara själva läggandet. Redan när vi gick ut på gräsmattan verkade Iris hänga med och redan de första läggandet vi gjorde gick bättre än i går. Iris verkar ha sovit på saken.

9 svar på ”Snabbare läggande under gång!”

  1. när vi tränade snabbt läggande på brukshundsklubben (i stillastående dock) tyckte dom det var bra att utgå från sitt, och ha en godis i handen och dra ner handen snabb och ”landa” med handen precis mellan hundens framben ungefär.

    1. Alla trix som får hunden att fatta att den ska snabbt ner i backen är bra trix! Jag vill helst att både bak- och framben viker ner sig direkt och samtidigt i läggandet.

  2. Vad nyttigt det är att filma sig själv, om man inte har någon som hjälper.

    Jag och min kompis som ska neråt funderar på att åka tisdag eller onsdag, passar någon av de dagarna dig och de svarta? :-D

    1. På tisdag har vi lite gäster från Stockholm här men ni är välkomna då med. :) Onsdag efter kl 15 är bäst, då är jag helt obokad ;)

      1. Då kommer vi på onsdag efter 15 då :-)

        Du får gärna maila din adress när det börjar närma sig så knappar vi in det på GPS:en :-D

  3. Måste berätta något roligt som hände mig igår!
    Hade kollat din blogg genom min Iphone strax innan jag for från jobbet, hoppade sedan in i bilen och kopplade upp telen på lurar för att inte behöva fiffla med den om någon skulle ringa medan jag körde..
    Mycket riktigt ringde det och efter samtalet måste jag ha kommit åt internetknappen när jag la på, för efter en liten stund hör jag hur någon börjar kommendera mig att lägga mig ner!
    Jag hade alltså lyckats sätta igång din film och din röst började höras i bilen.
    Innan jag kom på vad det var trodde jag för ett ögonblick att jag blivit tokig! ;)

    1. Roligt! Man kan säga att jag har spökat lite i din :car:! Just att jag säger ligg i slow motion och låter lite märklig också måste ju ha gjort det ännu bättre! :D

    1. Jag satt ju bara och skakade på huvudet åt mig själv när jag såg läggandena från dag ett. Nu belönar jag bakom/vid henne också så att hon inte får samma dragning framåt efter att hon har lagt sig också så nu fan om det inte blir bättre poäng nästa gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *