Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Den där fårhagen, det bästa och det sämsta som finns. – Livet med dobermann

Den där fårhagen, det bästa och det sämsta som finns.

Min väckarklocka ringde strax före klockan nio idag. Då Magnus åkte tillbaka ner till Skåne igår kväll så passade Lina på att sova i sängen med mig inatt. Hon sträckte på sig när klockan ringde men bara för att bli klappad en stund innan hon rullade ihop sig igen och sov vidare. Så jag gick upp ur sängen, Lina låg kvar.

Satte mig framför tvn, åt lite frukost, vid tio hade Lina fortfarnade inte gjort minsta anspelning på att gå upp. Det var först när jag började skramla med nycklar och allmänt göra mig redo för att gå ut som hon skuttade upp ur sängen. Då klockan redan blivit så mycket så hoppade vi över morgonpromenaden, Lina bara kissade i gräset utanför huset, sen stoppade jag in henne i bilen och vi åkte till fårhagen.Vi var där även igår, men bara en kort stund då Lina blev biten i ansiktet av en annan hund. Det gick bra, men precis efteråt så såg det läskigt ut då det kom blod ur ena hennes öga plus att hunden bitit hål i hennes kind så att det blödde på flera ställen. Lina var jätteblodig inne i munnen! (Hon hade bitit sig i tungan)

Magnus och jag hade tänkt åka och lämna Lina där hemma och sedan ta oss ut till Bagarmossen för att hämta en tv. Nu ändrades planerna till att Lina fick följa med till Bagarmossen och vi åkte förbi djursjukhuset på vägen. Väl där var det ingen(!) i väntrummet, det var helt tomt. Så djurskötaren som satt i receptionen kollade på Lina. Det visade sig vara så att den andra hunden, en labbe, hade lyckats göra två hål i Linas ögonbryn och att det var det som blödde lite. Så det var inte själva ögat som var skadat, tack och lov! Det blev även två "tandhål" i Linas underkäke, dessa hade dock inte gått igenom utan var bara ytliga och hade slutat blöda då vi kom fram. Blodet inne i munnen var antagligen från Linas tunga som kommit i kläm. Och tungor läker ju oftast bra! Så jag glädjer mig mitt i olyckan åt att Lina satt fint och snällt när vi kollade i hennes mun och öga. Att åka till veterinären och det kostar noll kronor är också något man kan vara lycklig över.

Så vi åkte och hämtade tvn och sen åkte vi hem igen.Idag ville jag konstigt nog till fårhagen igen, dels för min egen skull, dels för Linas. Fårhagen är inte ett ställe som jag vill att varken jag eller Lina ska associera med slagsmål och blödande hundar. Men jag kollade noga vem som fanns i hagen när vi kom fram. Det var två kändisar så det kändes bra att öppna grinden och släppa in Lina. Sen var vi där i ungefär två timmar. Många hundar kom och gick, alla utom en gamla bekanta. Små och stora, gamla och unga. Och det gick utmärkt.

Jag festade loss på att ta med mig några köttbullar som Lina fick äta när hon var duktig. Tog Lina lite åt sidan och övade "skall" för första gången när Lina var lös och det var andra hundar i närheten. Det gick också utmärkt.

Nu är Lina tillbaka där hon började dagen, i min säng. Sover som en stock.
Bloggtoppen.se Husdjur Djur & husdjur bloggar bloglovin online counter

0 svar på ”Den där fårhagen, det bästa och det sämsta som finns.”

  1. Eleonor writes:

    Skönt att det inte blev värre efter bettet, o det var smart att åka dit så fort igen så att det inte blir ngt negativt m eran braiga fårhage. :) Kram

  2. Den andra hunden hade en fet pinne i munnen som jag tror att Lina tyckte såg ut som något mer spännande än så. Och hunden hade precis kommit hem från vistelse på ett hundpensionat, matten trodde att labben var lite stressad av den upplevelsen? När labben bet henne så började de tumla runt, Magnus fick Lina att sluta genom att använda rösten, när han morrade till så slutade hon. Så hon var inte arg på den andra hunden. Det tyckte jag var bra. Labben fick inga skador alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *