Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Lilla stadsvalpen trampar på – Livet med dobermann

Lilla stadsvalpen trampar på

I tisdags bestämde jag mig (Emelie) för att ta med Asta in till stan. Vi hoppade på tunnelbanan och åkte till Hötorget där vi gick Kungsgatan ner mot Stureplan.

Som vanligt när jag går med hund på Kungsgatan brukar jag svänga förbi den lilla hund- och hästaffären som ligger där. Precis som när Anna var bebis fick Asta titta och nosa på den stora svarta plasthästen de har utanför som brukar visa hästmode.

Asta fick ett jättefint halsband med tillhörande koppel från Hurtta i julklapp av Madeleine. Däremot var den där lilla biten resår i början på kopplet lite obekvämt i stan när Asta fladdrade fram. Så vi köpte ett nytt litet stadskoppel innan vi promenerade vidare.

Just det där fladdrandet gör hon mycket! Titta lite här och lite där, springa, hoppa, busa och tvärnita… Ni kan se ett litet exempel här!

Här är en karta över vart vi strosade och nosade.

astastad20151

Det ser inte mycket eller speciellt ut, men för små valpben är det en rätt bra utflykt. Det händer miljoner med saker och det låter och så mycket folk det är!

astastantrampisVi tog ett varv i Gallerian (krysset på kartan) där hon ibland fick för sig att börja göra lekinviter mot utvalda människor. Hon är en liten clown! Efter att ha gått ut för kisspaus gick vi in igen. Valde ut ett fik där jag beställde en kaffe medan Asta efter en stund somnade bredvid mig på min jacka.

Hon vilade ett tag innan vi trampade vidare. Det hade blivit mörkt ute och det kändes alldeles lagom att åka hem igen.

I torsdags var det dags igen. Jag skulle in och träffa husse innan han åkte iväg så vi hoppade på tunnelbanan och likt förra gången hoppade vi av i Hötorget, men gick åt ett annat håll (även om vi hamnade vid Gallerian). Vi promenerade sedan över Sergels torg och upp mot Centralstationen.

Tänk att en liten valp är så intressant och hjärtevärmande! Var och varannan ville hälsa på den glada lilla valpen när vi gick runt därinne.

Efter att vi tvåbenta stoppat lite i magen och vinkat varandra hej då promenerade Asta och jag iväg i blåsten och hoppade på blåbussen hem till min pappa. Första gången hon träffade honom och var i hans lägenhet. Det var kärlek vid första ögonkastet för bådas del.

Nu när vi varit i stan ett par gånger och på en hel del nya platser kan jag konstatera att jag hitills har en cool liten tjej som trampar på och verkar gilla läget av att vara lite här och lite där. Hon är nyfiken på det mesta och då även hundar och människor inkluderat. Skulle något vara lite ovant eller märkligt kanske hon stannar och tittar innan hon trampar vidare eller så kan man väldigt lätt övertala henne.

3 svar på ”Lilla stadsvalpen trampar på”

  1. Jag tycker nästan tvärt om, att det SÅG långt ut att gå för en liten valp.
    Var hon inte helt utslagen efter att gjort så mkt saker på en dag? Behövdes inte många intryck för min valp innan hon behövde få vila och smälta allt nytt :)
    Hur ser du på det här med att inte motionera en liten valp osv? Lite funderingar bara, låter kanske kritisk men menar inte så, är bara intresserad och undrar :) Jag har kanske varit onödigt sjåpig med min valp, och tänkt, inga direkt promenader, och ta det lugnt första tiden osv.

    1. Vi har tagit det rätt lugnt första veckorna och jag anser inte heller att man direkt ska motionera valpar.

      Sedan är det ju så att det (för mig) är stor skillnad på att ta en vanlig promenad och på att ta en sväng i stan. Tempot regleras och det stannas en del just för att inte stressa igenom upplevelsen. Jag vill ha trygga stadshundar, för det är så jag lever.

      Tittade faktiskt på ett av YT-klippen jag har och såg att jag gjorde nästan exakt samma promenad med Anna i samma ålder, runt 11-12 veckor.

      Hade Asta på något vis visat att hon vart trött eller att det vart för mycket för henne hade jag självklart anpassat stunden i stan efter det, men nu var hon trygg, glad och trampade på bra. När vi stannade i Gallerian slocknade hon inte direkt utan tittade och var med en stund innan hon la sig och vilade. Hemma fick hon mat, hon busade och sedan somnade hon. Det var inte så att vi kom innan för dörren och så stupade hon.

      Tycker att det är bra att folk frågar och är nyfikna! Har aldrig varit speciellt känslig för det. Så med det kan jag svara att jag tittar mer på individen, anpassar efter den och inte så mycket på helheten för alla hundar/raser. Kul att du kommenterade!

      1. Det du skriver låter vettigt och jag håller med! :) Tack för ditt fina svar! Ska bli så kul att följa era bådas nya sötnosar! Hälsningar Stina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *