Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Högt, hårt, halt – Livet med dobermann

Högt, hårt, halt

Den senaste tiden har jag känt mig lite nere. Saker som inte har med hundträningen att göra har varit jobbiga och jag har varit lite ledsen.

I vanliga fall är det hundträningen som gör mig på bra humör igen men nu går det inge bra och då blir jag mer ledsen och frustrerad och lägger ännu mer press på Iris för att det ska gå bra och då går det ännu sämre och nu står vi här…

Först trodde jag att det var prestationsångest som drabbat mitt huvud men jag har funderat på det länge nu och det är det inte. Jag har inga krav eller förväntningar på oss så.

Jag tycker att det är kul att träna och kul att tävla men just nu har vi kört fast och jag kommer inte vidare på egen hand. Det är jobbigt men jag tänker inte låta det gå ut över Iris. Så det får bli vad det blir nu ett tag. Vi får låta bli att träna eller bara träna lätt och kravlöst.

Men även om mitt förnuft säger mig att det är så det måste få vara tills vi får hjälp så känner jag mig ändå som en förlorare. Knepigt.

28 svar på ”Högt, hårt, halt”

  1. Jobbigt :/ hoppas det blir bättre snart !
    Gör nästan samma här, när det går dåligt vill jag bara mer för att verkligen få det rätt = inge bra alls.. :(

    1. Ja, du om någon vet ju precis vad jag menar faktiskt. Nu är det jag som behöver åka och få hjälp av någon!

  2. Jamän precis så där känner jag också…Jag tänker ta hjälp av andra instruktörer för inspiration. Går en kurs Kl3 och elit med Emma Willblad i höst. Det blir nog bra! Kram på dig och tappa inte lusten! :yes:

    Anita

    1. Tack snälla Anita! Jag ska snart iväg och träna för den jag tycker bäst om så jag vet att det kommer att ordna sig. Det är bara att acceptera att det är som det är tills dess.

  3. Åh kompis om jag bara kunde ge dig en stor bamse :hugright:

    Kan du inte backa lite från träningen någon dag nu, bara göra roliga saker med Iris? Kanske agility som hon tycker är så roligt och är så väldigt duktig på! Eller så får du ta bilen och åka till Barkis och kanske även träffa Catrin och mamma Majka för att fylla på batterierna och ny ork och lust ;-)

    Annars är du alltid välkommen upp till Stockholm för lite good old times :-*

    1. Gulle-dig Emelie!

      I dag har vi inte tränat alls bara varit. Just nu vill jag inte träna något alls.

      Jag kommer upp till RMet och ska försöka hitta en burk med dunderhåning innan dess tänkte jag. ;-)

  4. Hade själv en två månader lång paus med lydnaden nyligen pga privata grejer och tappade då lusten för träningen. Nu är vi tillbaks på banan och får mycket inspiration och pepp från folk omkring oss, hoppas att du kan få en nytändning och det som gör dig nere snart är ett minne blott.
    Gör det du känner för under tiden, känn ingen press och vips en dag känner du för att köra lite fritt följ när du ser en tennisboll på gräsmattan, plcoka upp den då, le och kör !

    1. Och vilken härlig nytändning det är ni fått! Det ska bli superkul att se er på RMet! :yes:

      Jag vill träna men ändå inte och jag har liksom lovat mig själv att inte göra mer innan jag fått rätt på det andra. Men jag längtar dit, det är det roligaste jag vet att träna med Iris!

  5. Madde, jag önskar att fler vore som dej! Alla andra bloggar bara skriver om allt fantastiskt hela tiden. Det känns som om det är fel på mej som inte lyckas med min hund.

    Hoppas så klart att du och Iris kommer till rätta med problemen så fort som möjligt!

    1. Tack Anna. Jag förstår vad du menar och jag tror ingen försöker låta bättre än vad de är med flit. Man vill nog bara skriva om det som går bra för att man är positiv och ser alla de bra sakerna.

      Men det blir som du säger en massa perfekta hundar som bara är bra och perfekta jämt. Så det är nog lätt att få lite prestationsångest över det när man inte vet vad som händer bakom kulisserna.

      Jag har bloggat så länge att jag inte bryr mig så mycket om vad andra tycker på det sättet.

      1. Klart man vill skriva bra om sin hund men det är ju det som händer bakom kulisserna som man vill läsa om. :-P

        1. Ändå tycker jag att de flesta bloggar som jag följer skriver om motgång såväl som framgång.

          Sen är det ju säkert så att ju närmare polare du är med din uppfödare ju svårare är det ju säkert att skriva om hunden eventuella brister. Alternativt om din hund gått i avel eller är tänkt för avel i framtiden. Då är ju allt bara bra alltid.

  6. du är hemskt söt på din teckning iaf! kanske en vecka på mallis kan göra susen?! sola och bada i piña colada och sånt 8-)

  7. Hoppas att det löser sig med allt runtomkring så du kan få ägna tankarna dit du vill. Ledsna tankar vill gärna inkräkta på alla andra tankar i huvudet. Det finns ingen du kan träna för eller med där nere?

    1. Jag får åka till LaBK och gå runt och se snäll ut och fråga ”Får jag bli din nya träningskompis?” och hoppas på att någon vill ta sig an mig.

      Skämt åt sido, jag har inte gjort så mycket för att lära känna nya här på klubben. Åker oftast och tränar på dagtid när det är tomt.

  8. Läste du sista Hundsport? De intervjuade domare Bo Skalin där och han sa att han föredrog en ”glad hund som hoppar och är yr framför en själlös maskin….som berövats personlighet och gnista”. :-)) Kan det vara några tröstens ord? Du verkar vara så duktig och fin med dina djur, bra att du har insikter och slipper låta dina ambitioner gå ut över vovvarna, hur många av oss har den förmågan? Ha det fint!

    1. Nope, det läste jag inte men nu ska jag sätta mig och leta upp texten. Det var väldigt bra tröst-ord faktiskt. :) Tack så mycket!

  9. Så är det ibland, jag körde också fast på agilityn för att Krita dumma sig (lång historia). Tränade inte på säkert ett halvår, men nu har jag fått tillbaka glädjen att träna igen. Vi kan fortfarande inte träna med andra hundar, men vi har kul och hon lyssnar och är jätte duktig. Så du behöver kanske bara ta en träningspaus och göra andra roliga saker med hundarna. Så kommer lusten att träna tillbaka!
    Ha det bra

    1. Ett halvår!? Oj va lång tid. Härligt att glädjen kommit tillbaka i alla fall, huvudsaken är att man har roligt. :)

    1. Det var inget dåligt tips! :yes: Det får jag ju göra så kanske vi träffar några roliga lydnadsess som vi kan träna med!

      Men det där med världens trevligaste och roligaste vet jag inte, däremot är jag en jäkel på att fota alla träningskompisar! Jag får muta dem med bilder! :laugh:

  10. Alla har skrivit så fina saker, så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva..

    Men ska iaf skriva till dig att jag tycker att du är kanonduktig på alla sätt med vovvarna och jag hoppas och tror att detta kommer att bli bra relativt snabbt.. Angående träningen så kanske ni får backa, ta hjälp och sedan fortsätta framåt på samma fina sätt som ni alltid gjort :) Svackor har alla, oavsett om de medger det eller ej!

  11. Vad trist att ni hamnat i en svacka – även om det inte är så ovanligt…. Hoppas att du hittar ngn bra att träna för så att du får tillbaka gnistan!! (Säger hon som har typ evigt träningsuppehåll :-D )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *