Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 En luddig kille fick fart på träningen! – Livet med dobermann

En luddig kille fick fart på träningen!

I dag träffade Iris och jag några nya typer. En schäfer vid namn Khan och hans matte. Vi hade bestämt träff vid Lunds BK för att träna lite tillsammans.

Förutom att Khan var en trevlig hund och hade en trevlig matte så var han väldigt fin också!

Det var så otroligt roligt att komma ut och träna tillsammans med någon! Jättekul att kolla på ett nytt ekipage som hade härligt samarbete och Khan var en duktig kille. Otroligt nyttigt för Iris (och mig) att träna med nytt folk och luddig hund.

Jag utnyttjade störningen genom att träna inkallningar så att Iris hade Khan (i pinne i staketet) på ena sidan och hans fotande matte på andra sidan när jag kallade in. La ut en boll längs vägen och Iris bara gjorde vad hon skulle.

Annars belönade jag inte så mycket med varken bollen eller godis i dag. Det var lek med matte som var belöningen. Men jag hade min väska med mig och lät den ligga öppen med två bollar och en godispåse i. Iris tog några rundor dit eftersom hon visste vad som fanns däri men hon hämtade inget när hon inte fick. Tanken är att Iris ska lära sig att träningen med matte är roligast.

När vi tränat klart så fick hundarna chansen att hälsa på varandra. Khan hade gärna lekt, Iris tyckte inte att unge herr 14 månader luddhund var något annat än äcklig och hon talade om det också. Fast när han inte försökte leka med henne och gjorde annat så ville hon ändå gå åt hans håll…

Nu kanske jag borde tycka att det är trist att Iris inte älskade honom så att de kan bli bästa lek- och brottarkompisar men i rent träningssyfte så är det perfekt! (Emelie och jag var ju rätt nervösa t ex att Iris och lilla Anna skulle hamna i samma platsliggning på RM:et för de är ju verkligen bästa brottarkompisar.)

Avslutar med ännu en bild på snygg schäfer med solsken i blick! (Det var 26 grader ute när vi tränade i dag!)

7 svar på ”En luddig kille fick fart på träningen!”

    1. Ja väldigt kul!

      Gissar på att Iris och hennes bästis Anna kommer att tävla max en gång per år samtidigt, om de båda är med på RMet nästa år.

      Resten av tiden kan de vara brottar-bästisar! :-))

  1. Vilka bilder! Jag känner ju knappt igen min hund – så fin han är min prins;-) <3 ! Tusen tack för trevligt träningsssällskap! Khan hade nog gärna lekt med Iris-ja, MEN jag tror det var nyttigt för honom att det blev lite mer allvar. :-))

    // Sabina.

    1. Rent träningsmässigt så är det ju bättre om hundarna inte bryr sig så mycket om varandra. :)

      Jag mailade en av bilderna till dig nyss.

      Tack ännu en gång för sällskapet! :-))

    1. Vanligtvis så tränar vi ju bara med andra dobermann så andra raser är extra :yes: Sen att han var väldigt fin blir ju som en bonus! ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *