Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Springer-premiär – Livet med dobermann

Springer-premiär

För precis skitlänge sedan köpte jag en springer till min cykel. Jag har aldrig monterat den men så har jag inte cyklat så mycket med dogsen heller. Har aldrig velat låta hundarna springa på asfalt och när vi bodde i stan var vi omringade av asfalt.

Här ute är det mycket grusvägar överallt och därför skruvade vi fast springern på min hoj häromdagen.

För tillfället är både husse och jag förkylda och vi har inte varit ute och sprungit med hundarna på jättelänge. Passade utmärkt att Lina och jag tog en springer-premiärtur i dag.

Den första kilometern gick vi, dels för att asfalten skulle ta slut och dels för att Lina skulle bli lite uppvärmd och hinna nosa och kissa om hon ville det.

Lina hade sele (mr koppels cykelsele) och halsband på sig. Selen fick sitta fast i springern och så hade jag kopplet i högerhanden. Kanske onödigt av mig att köra både och men jag vill hålla i henne även om kopplet hängde löst när vi cyklade.

Eftersom Lina är lite rädd i allmänhet så trodde jag att vi kanske skulle behöva ta det lite lugnt i början men Lina verkade inte bry sig ett dugg så vi trampade iväg. Det blev en runda på 6 km sammanlagt i rätt lugnt tempo. Lina sprang fint vid cykeln och jag var imponerad över hur bekvämt det var att ha henne i springern. Jättebra kändes det!

Det kom några bilar och då sa jag bara stanna och körde in till sidan. Lina lyssnade så fint så.

Eftersom båda hundarna springer 7-10 km med oss när vi är ute och springer så borde jag ju inte behöva träna dem speciellt för att börja cykla? Får ta med min iPhone och köra runkeeper nästa gång så jag ser hur fort det går.

Cykelhunden har även hunnit med att relaxa i dag. Hon och husse har samlat kraft i soffan. Gull-Lina!

7 svar på ”Springer-premiär”

  1. Hej där,

    Tack för din fina kommentar :)

    Ja, precis som du säger, om en hund tror att man ska spåra när man cyklar iväg så får dem väl helt enkelt skylla sig själv *skratt*

    Toppen med springer till cykeln, själv så kör jag den gamla heliga varianten med att hålla i koppel men har funderat på springer själv, ser så bekvämt ut! :)

    Jag tycker du hade helt underbara bilder på din blogg! Mycket kul att bara sitta och titta på allt det vackra fotat.

  2. Va härligt med cykeltur och kul att det fungerade så bra med springern. Jag skulle gärna vilja testa men den är nog inte ämnad för en 52 kilo matglad Ridgeback kille.

    Härligt att höra att ni har det bra. Skulle gärna följt med på en spring eller cykeltur. Även om A och jag håller ett ganska lågt tempo inte lika i form som snygg Lina och Iris :-)
    Hoppas att vi får möjlighet att ses.

    Kramar AK och Aston

  3. :dog: Elin, nu har vi ju visserligen bara tagit en premiärtur med sprintern men det var väldigt behändigt! Sen vet jag inte hur dragiga eller starka dina vovvar är men har man vovvar som sköter sig spelar det kanske inte lika stor roll.

    :dog: Emelie ja till Anna skulle det nog bli bra!

    :dog: Mari, kram- och klapphunden nummer ett kan konsten att mysa! :heart:

    :dog: AK, jag hade inte heller vågat prova med Aston! Men visst har ni cyklat med honom?

    Tror inte att det är något fel på din form, springer du fortfarande lika regelbundet? Ni får komma ner till Skåne så springer vi en runda! ;)

    Kram på dig och hälsa dina killar!

  4. Springer är jättebekvämt! Använder det inte nu, men när jag cyklade med Chili (spring- och dragtokiga jaktsettern) var det jätteskönt att ha, framförallt när jag cyklade med alla fyra. Ett tips är att byta ut ”säkerhetsgrejen” av plast till antingen något elastiskt alt. fast/hållbart. För mig gick den inte sönder med Chili när den borde gjort det (vi lyckades hamna på varsin sida om en lyktstolpe…), däremot gick den sönder med schäfrarna (hade en hund i springern bara) vid fler än ett tillfälle när den absolut inte skulle gå sönder!

    1. Tack för bra tips Anna! Jag har inte alls fattat hur den där säkerhetsprylen ska funka i praktiken eller hålla i längden så jag är inte förvånad.

      Att du cyklade med alla fyra gör mig väldigt imponerad! :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *