Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Annas kamp – Livet med dobermann

Annas kamp

Eftersom Anna var lite osäker i situationen hos Ronnie när vi skulle träna så var ju Emelie och jag tvungna att kampa lite med henne dagen efter bara för att.

Först körde Emelie med henne i trasan på tomten och Anna visade att hon inte ens släppte taget om trasan när hon trillade omkull och matte Emelie var nära att trilla över henne. (Högra bilden nedan)

Lite senare åkte vi ut till LaBK vilket var ny miljö för Anna och så kampade jag med henne där. Anna var jätteduktig! Det var stor skillnad mot dagen innan. Med  lite mer kamplek så tror jag att hon bjuder upp till kamp själv också.

Tror vi ofta glömmer att göra/träna sånt som vi tror ska falla sig naturligt för hunden. Även om det som i Annas fall var lätt att ”plocka fram” i henne igen så håller inte hunden själv förmågan uppe liksom.

4 svar på ”Annas kamp”

  1. Kul med videon från träningen hos Ronnie, Mycke kamplek med för Anna okända personer är nog bra, med tanke på hur mycket kamp det är i Dagens korning (om man tänker kora sin hund) så är det väldigt viktigt att hunden gillar att kampa med okända. och att även lära sig att komma tillbaka med kampstocken för fortsatt kamp (Lek) Ronnies ”fiskespö” är kanon. till och med Rex får man fart på när man tar fram det..

    1. Anna börjar ju bli en stor tjej och ska ju ut på MH snart, där ska det ju också kampas.

      Nu är inte Anna en särskilt svårmotiverad kamperska, så får hon bara kampa lite då och då med någon människa så tror jag att det blir så bra så.

      Kul att höra att till och med Rex vaknar av fiskespöt. Lina tycker både att trasan och iris kudde är rätt kul faktiskt, så det går att få liv i vem som helst! :D

  2. Börjar mer och mer känna att det var situationen som var lite märklig för henne och att det var lite nytt. Lassade över Anna till en av mina grannar (som hon inte har en direkt relation till) så kampade de med kopplet på baksidan, nemas problemas.

    Hon känns överlag mer tänd på kampandet nu bara på dessa få dagar, tror detta blir finemang :)

    Jag har varit en godis-matte och med andra ord anus på att jobba upp intensiteten i kampandet senaste månaderna. Fast nu ska det bli ändring på det eftersom hon visar upp fina grundbitar i övrigt.

    1. Jag tror faktiskt inte att det var situationen utan att Anna inte visste vad hon skulle göra som var strulet där.

      Men att det räcker att man visar henne som du nu gjort i några dagar och då pluppar det upp som helt naturligt i hennes skalle! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *