Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Borsta, borsta liten tand.. inte – Livet med dobermann

Borsta, borsta liten tand.. inte

Jag fick den briljanta idén att borsta tänderna på Iris häromdagen. Det brukar gå rätt bra att rota i Iris mun att jag tänkte att det skulle gå så galant så.

Iris tyckte inte riktigt likadant som jag. Hon tyckte det var på tok för likt situationen kloklippning då matte plötsligt vill att man ska ligga still och fokusera på en viss del av kroppen. DÅLIGT! sa Iris och började åla sig som en mask, vara fröken tvärtemot och streta med alla benen och tungan samtidigt!

Spelade inte någon roll att jag förklarade att hon inte ens hade så många tänder som behövde borstas eller att jag har läst i hundtidningar att man faktiskt måste borsta hundens tänder. Iris tyckte tänderna var bra som de var.

Däremot så passade det utmärkt att behålla tandborsten i munnen när jag gav upp och sa att Iris fick som hon ville och jag slutade försöka borsta bissingarna på henne! Då skulle hon minsann ha tandborsten i munnen hela tiden och se nöjd och glad och avslappnad ut samtidigt.

Hon satte sig till och med och borstade lite själv genom att tugga på borsten med precis de tänderna som jag ville komma åt bara någon minut tidigare. Jag tror hon ville retas lite med mig.

Borstar ni tänderna på era vovvar?

12 svar på ”Borsta, borsta liten tand.. inte”

  1. Hej Madde,
    Iris är ju bara så cool :)) Jag borstar tänderna på mina hundar varje dag och Ida och Emil gillar det :))
    Kortet på Iris skulle passa bra till reklam att borsta tänderna på sina hundar :)) Mina tuggar också på sina tandborstar. Passar på att önskar er en fortsatt trevlig påsk :))

    Ha det gott :))

  2. :arrow: Minna och Kalle, det undrade Iris också…

    :arrow: Kate, jag får göra några gånger till och se om jag kan omvända Iris.

    Glad påsk på er!

    :arrow: Bilbo din lyckans ost som får sega ben! ;)

    :arrow: Sören, fast jag tycker nog att dobermannpussar är mumma… :razz:

    :arrow: Dannielle, kanske det räcker med tuggisar. Hennes tänder är ju rätt fina ändå.

  3. Jo vi borstar två gånger i veckan. Vovve hatar det verkligen, men vet att matte är envis. Han suckar, lägger sig raklång och ser ut som att hela världen har rämnat över honom.

  4. :arrow: Linda, respect! Efter kloklippningen är vi så glada båda två att det är klart att vi måste ha vilopaus.

    :arrow: Emelie, det är ju både en övning i hantering och att faktiskt göra rent de små tänderna. Men att låta det räcka med ben är lockande kan jag säga!

    :arrow: Hilda ni är duktiga!

    :arrow: Carina, antagligen! :D

  5. Vilken fin blogg ni har.

    Borstar inte tänderna på mina hundar men jag har inhandlat en tandbortse till ändamålet :wink: Jag kanske skulle ta tag i det på allvar. Fast först lär jag skrapa tänderna såg jag idag. Det är inte alls lika kul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *