Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Hemma hos oss – Livet med dobermann

Hemma hos oss

Hemma hos oss händer det inte så mycket men ändå en massa just nu. Rättare sagt; jag gör något hela tiden men hundarna har haft det lite slappare och fått nöja sig med att bara vara på tomten i dag.

Eftersom det är jag som är gatans egen lilla Ove Sundberg så har jag (bland annat) lånat grannens skottkärra för alla mina projekt ute på tomten. Iris har fått åka en liten sväng i kärran, Lina tycker att skottkärran är läskig och vill inte att man går nära henne med den.

Därför kastade jag mig efter kameran när jag kom på Lina med att stå och nosa på kärran och veden som låg i den. Tyvärr var jag för långsam för att hinna fota ögonblicket men fångade i alla fall delar av trädgårdskaoset på bild.
Det sitter provisoriska stängsel uppe för att hindra hundarna från att kliva där jag sått nytt gräs. Den stora högen björk förvandlas sakta men säkert (med lånad yxa) till snygg ved men det tar skitlång tid! Det är högar med löv överallt och mer löv faller hela tiden!

Lina knatar runt på tomten och spanar eller äter på ett ben och Iris är med mig och hjälper till. Att hjälpa till enligt henne är att lägga benet i hålet jag just grävde. Att släppa bollen mitt i lövhögen när jag krattar. Att stå beredd för att i samma sekund som jag lägger ifrån mig yxan komma hoppandes och klättra på mig för att hon inte får komma nära när jag hugger ved. Sen att det gått två minuter sedan jag började hugga verkar spela mindre roll.

I dag har jag även klippt ner en massa gamla buskiga buskar! Brännässlor, taggbuskar och annan djungel och ni ska inte tro att Iris var långt borta då heller. Jag svettades och kröp och brakeli-brak så kom det en svart liten typ genom riset. Hej matte, kolla jag hittade en golfboll här borta! Vänta så ska jag in längre in och se om det finns fler!

Kul med sällskap är det i alla fall.

Inomhus har jag också några projekt. Här gäller det att samla husets alla kompostgaller och barrikadera in mig under tiden jag målar och fixar. Jag vill inte ha en hund som springer i målarfärgen eller apporterar rollern vilket jag vet att Iris hade gjort om hon fått chansen!

Projektet vardagsrumsväggen är nu avslutat i alla fall och Iris kan ligga och mysa framför kaminen och den nymålade väggen. (Lina vill inte gå för nära kaminen när det brinner i den.)

Lägg märke till att jag nästlat in lite hundkonst på väggen också! Jag kunde inte hålla mig från att köpa Lisas taxar ”Tillsammans för Rädda Barnen

Grannens lilla dotter (min högra hand näst efter Iris när det gäller att hjälpa till ute på tomten) såg frågande ut när jag sa att indian-hunden hette PocaHonTax och cowboy-hunden Taxas.

Hon tittade fundersamt på bilderna en stund och bestämde sig för att jag var helt fel ute. Är det Iris eller Lina som är indian? frågade hon. Lina, svarade jag.

Fast lite träning har vi hunnit med i alla fall. När jag krattade löv så fick Iris köra en liten platsliggning. När jag högg lite ved samma sak. Lägger henne, kastar bollen några meter åt sidan och går sen och gör något en minut eller två.

Tränade även apportering med bägge hundarna. Då fick Iris ligga plats när jag övade med Lina.

12 svar på ”Hemma hos oss”

  1. ”Gatans egen lilla Ove Sundberg” :rotfl: :rotfl:
    Snyggt blev det i vardagsrummet! :yes: :-))

  2. Vad mysigt du verkar ha det med dina hundar. Jag har träffat en hundpsykolog idag som hjälpt mig att lära Asta att skvallerträna. Det ska hjälpa henne att sluta göra utfall mot andra hundar. Det jag ville berätta för dig var att jag hade en bekant som agerade ”hundmöte” åt oss och hon berättade att hon köpt en thundershirt till sin andra hund, en BC som hon haft problem med. Enligt henne så är han förvandlad. Från att ha varit orolig har han blivit en lugn och glad hund. Lite sugen är jag att köpa en, rena mirakelskjortan! :-))

    1. Åh vilken rolig rapport jag fick från dig! Håller tummarna att skvallerträningen går utmärkt för er!

      Och mirakelskjortan funkar alltså!? Så spännade! :pray: :worship: Thundershirt!

      (Varför var hennes hund orolig? Det vore spännande att höra vad den botade liksom)

  3. Shit vad duktig du är! Kan tänka mig att du kan känna dig rätt nöjd efter en hel dags arbete, det borde du iallafall! Och vad fint det blev :)

  4. ”Grannens lilla dotter (min högra hand näst efter Iris när det gäller att hjälpa till ute på tomten) såg frågande ut när jag sa att indian-hunden hette PocaHonTax och cowboy-hunden Taxas.

    Hon tittade fundersamt på bilderna en stund och bestämde sig för att jag var helt fel ute. Är det Iris eller Lina som är indian? frågade hon. Lina, svarade jag.”

    :heart:

  5. härlig väggen blev! alltid kul att läsa dina inlägg, har blivit en trogen läsaren sen några månader tillbaka, massa cred till en bra och rolig hundblogg! //Sara

  6. Åhhh, jag bara äääälskaaaar taxtavlorna! Har du fått tag i bilderna på internet och skrivit ut eller? Dom var verkligen suuuperläckra! :-D

  7. Som hon beskrev det blev hennes hund som förvandlad (hennes egna ord). Han slutade göra utfall mot hundar, cyklar och män med skägg. Han blev liksom lugn i sinnet. Jag vet inte vad jag ska tro. Låter ju helskumt men hon är en duktig hundmänniska som arbetat mycket med denna BC på alla möjiga vis. Jag är sugen på att beställa en men inte övertygad. ?:-) Å andra sidan kostar den 400 kr och det kan det vara värt. Min största hake är fåfängan. Jag tycker att Asta är så vacker att se på när vi är ute, jag älskar att se henne springa fritt med öronen rakt upp och svansen i vädret. Har hon en thundershirt på sig ser hon ju ut som en gammal strumpa :-D Lite fånigt men alla har vi ju hund av olika skäl :-)

  8. :dog: Titti, lite träningsvärk har jag i dag om inte annat! :D

    :dog: Emelie, ja och det bästa är att hon säger skojjia och gulliga saker HELA tiden!

    :dog: Sara, va kul! Kollade in på din blogg nu och du har ju en massa söta vovvar du med! :)

    :dog: Linda, näe jag har inte skrivit ut, jag har beställt från Rädda Barnen, klicka på länken i inlägget!

    :dog: Ulrika! Män med skägg också?! :yes:

    Gamlas strumpor vill vi ju inte att vovven ska likna, tur att jag bara skulle använda en om Lina blev åskrädd, då är det ingen som ser henne! ;)

    :dog: Ia, tack! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *