Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Alla är ute och cyklar! – Livet med dobermann

Alla är ute och cyklar!

I dag har det hojjats! Båda vovvarna har fått följa med på varsin cykeltur.

Först fick Lina följa med när jag och grannen cyklade bort till dovhjortarna och matade dem med äpplen. Lina satt på helspänn så hon fick sitta i mitt knä för att inte bli kall om rumpan. Plus att jag kunde hålla henne då så hon inte fick för sig att göra små uthopp mot staketet.

Vi satt väl en meter från staketet och dovhjortarna stack ut sina små hjortmular för att få äpplen. För att vara Lina så gick det galant!

När vi kom hem bytte jag hund till Iris, satte fast draglinan i styret och så körde vi vår lilla runda på 7,5 km. Jag filmade lite på stora raksträckan både på dit och hemvägen. Det var lite byggare Bobs där och fixade i diket men Iris skötte sig bra. På hemvägen hamnade vi bakom en skopis och Iris travar självmant lite bakom tills den svänger av vägen. När hon ser att vägen är fri så ökar hon självmant, roligt!

14 svar på ”Alla är ute och cyklar!”

  1. Spännande, jag har funderat att låta Asta dra cykeln men vågar inte riktigt. är rädd för att hon ska kasta sig ner i diket när hon får syn på något intressant. Men det ser onekligen väldigt roligt ut. :-D

    1. Det är lite läskigt att sitta på cykeln när det går så fort! Mycket mer kontroll när man står på skidor bakom känner jag. Men roligt är det! :D

    1. Det bästa är att när hunden går i dragsele så ska den dra hela tiden, man behöver inte koppelträna ett dugg! ;) Ibland när jag är en lat matte så får hundarna gå sina promenader i dragsele, då är det bara att tuffa på och jag kan gå och hänga som ett ankare där bak.

  2. Vilken fart hon har Iris! Värsta rallybruden :yes:

    KUL ser det ut, det håller jag med de andra om, men fjantig som jag är så tycker jag det ser rätt läbbigt ut också! :) Men det är nog en vanesak!

    1. Iris har bra vana från skidåkningsdraget. Hon vet att hon ska dra och går på toa innan, alltid. Jag ser på henne om hon behöver stanna för att kissa lite under rundan. Plus att hon lyssnar på vad jag säger när jag pratar med henne (sakta och svängar osv)

      Men jag är konstant lite rädd när jag sitter på cykeln, för det går så fort! Plus att man blir iskall för man trampar ju inte själv, man bara sitter där och fryser långsamt till is…

  3. Det ser verkligen ut att vara superkul, jättehärligt! :-)) Tyvärr är jag nog för feg för att göra det med Ella när hon växt till sig, hon brukar alltid hitta saker i diket hon ska undersöka (utan mattes lov). Checkt att hamna i diket i en sådan situation. ;-)

  4. Ja Lava provade en 5 som var på tok för liten. Personalen i djuraffären sa att den selen inte vad gjord för dobermann för större än 5 skulle endå inte passa. Vad har du på dina i storlek?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *