Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Elegant sportfåne? – Livet med dobermann

Elegant sportfåne?

I senaste numret av Brukshunden är det rasspecial dobermann.

Både på omslaget och inne i tidningen kallas rasen ”elegant sportfåne”. Såg på facebook att en del andra dobermannägare tyckte att det var trist att rasen beskrivs med just ordet sportfåne då fåne är negativt. Andra tyckte att det var huvudet på spiken.

Vad tycker du?

16 svar på ”Elegant sportfåne?”

  1. För mig klingar inte ordet ””elegant sportfåne” ett dugg negativt!
    Jag förstår inte ens hur man kunde få det ordet till något negativ? Men det är jag det…
    Men för mig är de riktiga ”sportfånar” som på sitt glädjefyllda och humoristiska, lekfulla sätt helst av allt hade hållit på med sport från morgon till sen kväll – äkta sportfånar med andra ord!

  2. jag tycker det klingar lite gulligt. men man kunde ju gärna bytt ut fåne mot entusiast eller något annat som låter vänligt. :sidefrown:

    Ordet fåne för sig kan ju vara negativ. Men en sportfåne låter mer som någon som älskar att sporta, använda kroppen och vill göra det mest hela tiden. :heh:

  3. Jag som inte är ägare av rasen blev väldigt sugen på att skaffa en kan jag lova. För mig klingade det bara positivt. Jag har ju avstått Dobermann för jag har ju trott att de måste arbeta på samma sätt som schäfern, alltså mycket mentalt. Mer än andra raser. Men det verkar ju av artikeln att döma som om det räcker långt med fysisk motion. Vet inte vilken bild som är den mest sanna. Hursom helst, jag har ju gjort andra rasval och när mina vovvar är för gamla så är jag nog också för gammal och trött för att våga mig på en Dobermann. Men drömma kan man ju. :-)

  4. Håller fullständigt med föregående skribenter :yes: :yes:

    För oss klingar det inte alls negativt, då dom kan vara riktiga sportnördar :-D för ju sportigare aktiviteter man förser dom med ju bättre trivs dom (i alla fall flertalet) har ju själv 2 sportfånar,(syskon) så det är kanske inte så konstigt , och en som tycker han kan vara utan den formen av aktivitet, fast långt inne lurar det nog även en liten sportfåne där också :-)) :-))

  5. Jag håller med Annika :). Jag och Donax är ”äkta sportfånar”! Vi rör oss en normal vecka runt 10 mil… Allt från skidor,löpning till cykel osv osv. Vi trivs ypperligt bra med att vara röra oss så mycket och Donax ställer mer än gärna upp på all fysisk aktivitet som jag erbjuder!

  6. Nu är jag inte Dobermannägare, men jag tycker ändå att det är trist att folk tycker att det klingar negativt med ordet sportfåne.

    Jag tycker att det är en rätt skön beskrivning då en sportfåne för mig är någon som är väldigt aktiv och även extremt ambitiös med sitt intresse.
    Med rätt ägare och rätt förutsättningar tycker jag att det stämmer utmärkt in på en dobermann.

  7. Nu när jag läst era svar så kan jag bara säga att jag håller med. För mig är det stor skillnad på ”fåne” och ”sportfåne”. Sportfåne är ett begrepp som för mig är enbart positivt.

    En hund som vill lite mer, orkar lite mer och gör lite mer än alla andra. :yes:

  8. Håller med den första: det är inte alls negativt för mig heller!
    Tycker att många ofta läser för mycket i vad som står, och nästan letar efter något negativt att hacka på.. Jag tyckte det var en intressant artikel och ”elegant sportfåne” tyckte jag var en perfekt (POSITIV) titel ;)

  9. ”Sportfåne” för att beskriva en hundras klingar för mig enbart positivt. Låter som en hund med härlig arbetslust och livsglädje. Själv sitter jag med en ras som av många (oftast utan att ha ägt en hund ur rasen själv) beskrivs som ”arbetsnarkoman/träningsmissbrukare” – det kan jag däremot tycka klingar rätt negativt :eek:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *