Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 En tjuv mitt i bland oss… – Livet med dobermann

En tjuv mitt i bland oss…

Då var julen över för den här gången och den har passerat väldigt lugnt för vår del.

Vi var hemma hos husses föräldrar och eftersom jag visste att jag skulle fira julen med Iris som har trasig tass och ville att huset och julyntet skulle vara sig likt även när julen var över packade jag noga ner en av Iris favoritleksaker i en påse innan vi skulle åka. Lilla Iris hann dock packa upp den igen innan vi åkte…

När vi kom dit på kvällen den 23 och Iris började hämta grejjer i brist på medhavd leksak kände jag att julfriden var i fara. Som tur var sålde de pipisar på Ica och på självaste julafton inhandlades en liten pipis som vi körde letaövningar och lekte med inomhus.

Julgranen, båda hundarna som bevakar köttbullarna i stekpannan och Iris och pipisen

Lina fick följa med på en liten promenad längs stranden. Blå himmel och solnedgång, det såg nästan varmt ut i vattnet. Lina brydde sig dock inte ett smack om vattnet utan la mer krut på att skälla ut en hund som vi mötte. Dålig julanda Lina.

Efter inomhuslek med lilla pipisen och promenaden längs stranden trodde jag i min enfald att julfriden var säkrad och invaggad i falsk julglädje satte vi oss till bords och började äta köttbullar och sill.

Här såg Iris den förbannade huliganen sin chans och mitt i julmaten tittade jag upp och möttes av följande syn vid köksbänken där maten stod uppradad;
Tack vare att bitar av gravad lax liksom klistrar ihop sig lite när de ligger på varandra så kunde inte den busiga tungan sära på dem och få med sig en bit.

Tur att jultjuven inte satsade på korven eller köttbullarna, då hade det inte slutat lika bra.

4 svar på ”En tjuv mitt i bland oss…”

  1. Hihi, Iris då!
    Doris och Iris kan dela på titeln laxtjuv nu, då Doris har gjort en liknande grej!
    Hon var hemma hos min pappa och hans sambo K då vi var borta nånstans och K hade lagt laxkotletter på tining på bänken. Deras hund är gammal i gemet och är ingen tjuv som mina kan vara *host* så inte tänkte hon på att skjuta upp dem mot kanten när hon lämnade köket för en stund.
    Doris passade på, snabbt som en vessla att förse sig med inte mindre än fyra stycken laxkotletter och numer går hon under namnet laxtjuven där hemma! :blush:
    God fortsättning!

    1. Duktig Doris laxtjuv! :D

      ( va konstigt att din hund är lite söt när hon lyckas men min är dum när hon gör det… ;) )

  2. Hehe så kan de gå, inte lätt då de finns så mycket gott! :laugh:
    Nu har jag en liten fråga också :-) om jag minns rätt så köpte du en Kenjan sele, som du skrev om för ganska länge sen… Har funderat på en liknande, hur gillade du selen? var den hållbar?
    God fortsättning! /markus & hundarna

  3. Ja så kan det gå, undrar om hon lär av sitt misstag att gå på laxen och går på köttbullarna nästa gång, de är ju lite mer tillgänliga :rotfl:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *